Beste lezers,

Wellicht ten overvloede maar vanmorgen was ik bij Immigration voor een stempel op mijn Attestatie de Vita. Hier werd mij verteld dat dit niet meer mogelijk was. De betreffende beambte wist mij alleen te vertellen dat sinds augustus de regels hieromtrent waren veranderd en verwees mij naar het politiebureau.

Ik had dit formulier van Pensioenfonds PME reeds door de politie laten ondertekenen (kosten TB 300) maar dit werd niet geaccepteerd omdat Thailand niet tot de Commonwealth landen behoort.

Op het politiebureau kreeg ik te horen dat Immigration dit niet meer mag doen omdat er teveel mee gesjoemeld werd en de politie dus de aangewezen instantie was. Eigenlijk logisch gezien het feit dat de politie als eerste officiële instantie erbij betrokken wordt na het overlijden van een farang. Dit betekende dat ik naar een notaris moest (kosten TB 1.000).

Dit alles ter informatie voor degenen die zo’n formulier moeten laten ondertekenen; dus géén Immigration meer (althans in Hua Hin) en van PME mag je nog eens flink wat extra kosten maken, niet chic!

Ingezonden door Marianne


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

21 reacties op “Lezersinzending: Immigration geeft geen stempel meer voor levensbewijs”

 1. David H. zegt op

  Tot laatst deed Pattaya immigration niet moeilijk ( imm. officer links aan balie bij binnenkomst 200baht ..) , heb dat ooit ook eens gewoon door Thai Dokter laten invullen en afstempelen , Begisch Pensioen dienst acepteerde dit ook .

  Be. Ambassade accepteerd ook foto met duidelijke zichtbare datum van recente Thai krant en bedoeld persoon houdend deze zichtbaar onder gelaat op foto , per email .Dus die doen niet moeilijk …

  • Facttester zegt op

   @David H.: “Officer links aan de balie bij binnenkomst 200 baht…” Ik geloof je, David, maar ik ga al jaren (in Pattaya dus) naar de officer helemaal achterin tegen de muur, pal naast die deur voor het personeel. Die man heeft mij nog nooit geld gevraagd!! Dus voortaan… weet waar je naartoe moet lopen. Overigens moet je ook geen nummertje halen! Gewoon recht op hem afstappen.

 2. dirk zegt op

  Naar aanleiding van dit artikel het volgende: op mijn lijstje van het ABP staat ook een notaris maar kan iemand mij vertellen hoe dat heet, het liefst in Engels en in het Thais. Ben er naar op zoek geweest maar tot op heden kan ik zo’n iemand niet vinden. Dat het 1000 baht kost maakt me niet zo veel uit want een vliegticket , taxi enz. naar Bangkok is veel duurder vanuit hier (Loei).

  • l.lagemaat zegt op

   Zowel notaris als laywer (engels voor advocaat) worden in het thais hetzelfde benoemd: ทนายความ voor zover mij bekend.

   Is er in Kolat ( Korat)geen mogelijkheid?

   Succes ermee.

 3. simon borgers zegt op

  Ik moet 3 x per jaar een levens bewijs in laten vullen wat een gedoe allemaal. Gewoon op een burger service nummer een levens bewijs moet dan toch voldoende zijn maar de zijkers in nederland hebben nu eenmaal van die rare regeltjes en misschien ook nog
  verzonnen regeltjes?.

  • theoS zegt op

   simon borgers, wordt zo gedaan met het Levens bewijs wat ik jaarlijks krijg van uit Denemarken. Krijg een e-mail dat ik in moet loggen bij de Overheid (Denemarken) tik mijn naam en Deens burger service nr. in en klik op send. krijg een ontvangst bevestiging en klaar is kees. Gisteren weer naar de SSO geweest met een Levensbewijs en Inkomens verklaring van de AOW-SVB. Ben nu in mijn 80e levensjaar en raak slecht ter been. maar daar hebben die zeikerds bij de SVB geen boodschap aan. Rijd er zelf naar toe, heen en terug 3 uur. Kan hun niets schelen.

 4. Ceessdu zegt op

  Het is ieder jaar het zelfde gezeur van de pensioen fondsen, ik laat ze wachten tot ik de verklaring zijnde in leven door de SSO heb laten invullen voordat ik die stuur naar de SVB maak ik kopieen en stuurdie naar het pensioenfonds. Ik heb ze gevraagd hun aanvraag te synchroniseren met de aanvraag van de SVB. Dat was niet mogelijk zelfs niet in 2016.

  Sterkte allemaal met deze droefenis Cees

 5. Jan VC zegt op

  Wij gaan jaarlijks naar het politiebureau van onze gemeente en krijgen er probleemloos en gratis de handtekening en de stempel!
  De pensioendienst van België heeft dit zonder problemen aanvaard!

 6. ruud van giersbergen zegt op

  Immigration in Pattaya geeft nog steeds een stempel. Vorige week nog zonder problemen gekregen.

 7. Rob Huai Rat zegt op

  Mijn SVB levensbewijs afgestempeld door de SSO in Buriram kopieer ik en stuur dit naar mijn pensioenfonds PMT. Die accepteren dit en bevestigen de ontvangst per e-mail Alles geheel gratis.

 8. horst zegt op

  ik laat het invullen bij de gemeente, ( government ) Ik betaal niets

 9. henry zegt op

  De belgische ambassade geeft alleen nog maar levensbewiizen aan belgische burgers, dus niet meer voor de Thaise echtgenote.

  Dus ik ga voor ons beiden naar de lokale politie (Pakkred Nonthaburi) kostprijs 00.00 Baht, op 90 seconden terug buiten.

  • fontok60 zegt op

   Verleden week nog bij immigration jomtien geweest,gewoon gestempeld had alleen pech moest 200 bath betalen, normaliter gratis.

 10. Alfons Dekimpe zegt op

  Ik heb twee maand geleden ook bij immigratie of politie of Ampur geen bewijs kunnen krijgen in Korat Cho ho.
  Werd doorverwezen naar vrremdeling politie in Cho ho.
  Deze hebben mij een vertaling gevraagd van het te ondertekenen document tegen betaling van 500thb.
  Na vertaling bewijs van leven gekregen en copij van vertaling Nederlands – Thais.
  De officier wist te zeggen dat u enkel zij en de ambassade nog bevoegd zijn voor bewijs van leven.
  Formulier moet gratis worden afgeleverd, maar ja, ee leven in Thailand, dus vertaling is 500thb, scholl mannen.

  • David H. zegt op

   @Alfons Dekimpe

   Alhoewel uw naam mij Vlaams overkomt , zou het kunnen dat u Nederlander bent , …. want de Belgische pensioendienst levert de in te vullen levensbewijzen TWEETALIG Nederlands / Engels …? (Frans /Engels voor Franstalige Belgen ..)

   Ik heb juist nog even nagekeken om hier geen onwaarheid te verkondigen ….en ja hoor tweetalig Nederlands /English !

 11. PATRICK zegt op

  Als Vlaming en verblijvend in Jomtien, ten zuiden van Pattaya , handel ik als volgt :
  Met het formulier dat ik van de Federale Overheidsdienst Financien heb ontvangen ( éénmalig aanvragen & nadien zelf copieren ) begeef ik mij naar het Consulaat van Oostenrijk ( Zuid Pattaya / soi evenwijdig aan 2nd. Road ) waar ik GRATIS een stempel op mijn levensbewijs van de Honorary Consul General , de Heer Rudolf Höfer ontvang.
  Ik neem dan een fototje van dit originele bewijs ( dat ik minstens één jaar bewaar ) … en stuur dat dan via e-mail door naar FOD Financiën Brussel.
  Héél eenvoudig en nogmaals, volledig gratis.
  Succes 🙂

  • theoS zegt op

   PATRICK, daar neemt de Nederlandse SVB of te wel AOW geen genoegen mee, moet bij de SSO gedaan worden. Voor mijn pensioen fonds laat ik het doen bij de Pattaya Immigration na het geven van een “donatie”.

 12. Jan zegt op

  Ik ga naar het Duits consulaat in Chiang Mai en moet 1200 bath betalen, dat bedrag is hetzelfde als ik het zou moeten laten ondertekenen door NL Ambassade in Bangkok. Als je een SVB uitkering krijgt kan je naar de City Hall in Chiang Mai daar zit een dependance van SVB en krijg je zonder iets te betalen een stempel.

 13. Jacob zegt op

  voor het uitbetalen van opgebouwd pensioen dient men 2 jaar niet meer aangesloten te zijn bij het pensioenfonds,omdat mijn echtgenote uit Nederland was uitgeschreven wilde het pensioenfonds alvorens tot betaling over te gaan een bewijs van in leven hebben,hier in de Isaan was de diensdoende politie agent bereid het formulier te stempelen te tekenen en van een datum te voorzien,het geen door het desbetreffende pensioenfonds werd gewaardeerd en er tot uitbetaling werd overgegaan.

 14. Christina zegt op

  Levensbewijs het moet wel er wordt veel misbruik gemaakt mensen die niet meer leven en toch hun pensioen ontvangen. Zelf heb Ik 40 jaar bij een groot pensioenfonds gewerkt elk jaar feest als ze weer binnen kwamen. Misschien een sugestie dat er duidelijkheid komt als je in het buitenland woont hoe je dit kan laten onder tekenen voor elk land weer andere regels. Een mail naar instantie waar moet ik de handtekening halen.

 15. Bert Schimmel zegt op

  Ik ga vanuit Siem Reap altijd naar de ambassade in Bangkok om mijn 2 levensbewijzen daar te laten afstempelen, ik verblijf daar altijd voor een dag of 4 in een hotel waar ik al jaren kom, altijd leuk om de mensen die ik daar ken weer te ontmoeten. Vervolgens ga ik dan voor een paar weken, bij voorkeur naar het noorden van Thailand. Zo verenig ik het nuttige met het aangename.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website