Bungalow huren in Thailand

Een huis huren in Thailand is een goede keuze wanneer je voor een wat langere periode naar Thailand gaat, bijvoorbeeld 1 tot 4 maanden om te overwinteren. Wij geven een aantal tips waar je aan moet denken bij het huren van een huis in Thailand.

Binnenkort vertrek ik voor drie maanden naar Thailand. Net als vorig jaar heb ik een huis gehuurd in Hua Hin. Dit keer in het centrum en op slechts 150 meter van het strand. Dit zogenaamde Townhouse, is voorzien van aircondition, UBC (Satellite) en High Speed Internet (DSL). Het huis beslaat ongeveer 150 m², heeft twee verdiepingen, een parkeerplaats voor een auto en een dakterras.

De indeling: woonkamer, keuken, twee slaapkamers en twee badkamers. Natuurlijk is het huis volledig ingericht voor een lang verblijf: VCD speler, DVD speler, Tv, elektrisch fornuis, koelkast, broodrooster en magnetron. De huurprijs is 15.000 (€ 375,-) baht per maand. Daar komt 500 baht voor WiFi internet bij.

Veel keuze aan huurhuizen in Thailand

Er is in Thailand voldoende aanbod indien je er voor kiest om een huis te huren. Je hebt o.a. de keuze uit condo’s (appartementen), townhouses, villa’s of bungalows. Wanneer je met meerdere personen een huis huurt, kan je bijvoorbeeld een flinke villa met privé zwembad huren. Door de huurkosten te delen, betaal je slechts een schijntje in vergelijking met de Europese prijzen voor een soortgelijke accommodatie.
Vorig jaar huurde ik in Hua Hin een prachtige vrijstaande bungalow met een mooie veranda, voor 15.000 baht per maand. Het enige nadeel was dat dit optrekje vrij ver van het centrum van Hua Hin lag.

Moo baan

De bungalows en villa’s die in Thailand voor de verhuur worden aangeboden, bevinden zich meestal in een zogenaamde Moo baan. Dat is een soort bungalowpark met een toegangspoort, een portier en 24 uurs security. Het park is alleen toegankelijk voor de bewoners en genodigden. Het voordeel hiervan is dat er geen doorgaand verkeer is en je daardoor meer van je rust kan genieten. Daarnaast vinden sommige buitenlanders het prettig dat er 24-uur bewaking is.

Hoe huur je een huis?

Er zijn veel huiseigenaren in Thailand die via bemiddelaars een huis te huur aanbieden. De minimale huurperiode is meestal een maand. Hoe langer je huurt, hoe meer korting je kunt bedingen. Wil je een huis huren, kijk dan op een aantal bekende websites zoals www.longstayers.com en www.bahtsold.com

Waar moet je aan denken bij het huren?

 • De huurprijs van een huis wordt meestal hoger naarmate het huis zich dichter bij het centrum of strand ligt.
 • Vraag altijd wat wel en niet is opgenomen in de maandhuur. Meestal moet je kabel-tv, internet, elektra en water apart afrekenen.
 • Informeer hoe de schoonmaak is geregeld en of dat in de huurprijs is inbegrepen.
 • Je betaalt meestal een maandhuur als borg.
 • In de periode dat Thai vakantie hebben is het aanbod aan huurhuizen een stuk minder. Dat geldt ook voor het hoogseizoen van november tot en met januari.

Tips voor een huis huren

 • Kom je voor je rust, huur dan geen huis in het centrum maar op een Moo baan.
 • Kijk of je huis een grote watertank heeft (of meerdere). De watervoorziening is in sommige plaatsen een groot probleem.
 • Hoe langer je huurt, hoe hoger de korting is die je kunt bedingen. Toch kan het soms beter zijn om eerst voor een maand te huren. Stel dat je geluidoverlast hebt of de buurt bevalt je niet, dan kan je alsnog naar wat anders op zoek.
 • Bekijk altijd eerst het huis en buurt alvorens je een besluit neemt. Vraag iemand die in Thailand woont of hij het huis voor jou bekijkt. Is dit niet mogelijk, boek dan eerst voor een paar dagen een hotel en ga zelf wat huizen bezichtigen voor je wat beslist.
 • Pas op met sommige zogenaamde makelaars/bemiddelaars. Er zijn gevallen bekend waarbij de volledige huursom vooruit is betaald en de makelaar met de noorderzon is vertrokken. Betaal daarom niet meer dan een maandhuur vooruit.

19 reacties op “Huis huren in Thailand voor een aantal maanden – lees de tips”

 1. Cornelis zegt op

  Over ‘value for money’ gesproken………… Ik realiseerde me niet dat je voor 15.000 baht al een dergelijk huis kunt huren. Toch eens heel serieus gaan nadenken over overwinteren in Hua Hin!

 2. Bernard Vandenberghe zegt op

  Dat kun je zeker; ik huur zelf in Khon Kaen, 3 slpk, 2 badkamers, airco, enz… voor 13000 baht. Ik huur wel op jaarbasis.

 3. J.Jordaan. zegt op

  Een Townhouse is een rijtjeshuis met een muur tussen de buren en jezelf.
  Met de kwaliteit van de huizen is vaak zo dat als je buurman zichzelf in bed omdraait je dat (overdreven gezegt) goed kan horen. Je kan geluk hebben dat je buren niet te veel lawaai maken. Dus met die foto van die mooie bungalo boven in het artikel heeft dat niets te maken en Bernard heeft het over een huis in Khon Kaen.
  Allemaal geweldig, maar een mooi vrijstaand huis(bungalo) zoals boven afgebeeld dicht bij het strand zit je al gauw tegen de 25000 Bht aan. Is natuurlijk nog niet veel geld.
  Een Condo 400 meter van het strand van Jomtien (volledig ingericht) kost al 20000 Bht.
  J.Jordaan.

  • Diny maas zegt op

   Wij huren in Jomtien aan de beachroad een condo volledig ingericht voor 9500 bath per maand, volledig ingericht, en keurig netjes.

 4. Hans Bos zegt op

  Mijn vriend W. huurde enkele jaren geleden een townhouse in Hua Hin. De buurman was een Zweed, die hem op zekere dag verzocht minder geluid te maken bij het liefdesspel. Waarop W. de man vroeg om minder herrie te maken bij het ontlasten.
  Mijn eerste huurhuis in Thailand was een townhouse in Bangkok. De woonkamer was van vloer tot plafond betegeld. Als ik ’s morgens in de carport aan mijn ontbijt zat, kwam steevast de Thaise buurman naar buiten, om gedurende ruim 10 minuten zijn keel droog te rochelen. Ik had nog geluk, want een paar huizen verder was een Thai een leerfabriekje begonnen met stampende machines etc.

  Het probleem met zoeken via websites is dat de foto’s nauwelijks de werkelijkheid weergeven. Ze zijn vaak gemaakt met een groothoeklens, waardoor de afgebeelde zaal in werkelijkheid meer weg heeft van een grote muurkast.

  Ook is het werkelijke aanbod veel kleiner dan de website doet vermoeden, bedoeld om klanten binnen te krijgen en ze vervolgens een wél beschikbaar pand aan te smeren. Het heeft mij onlangs enkele dagen gekost om met de uitbaters van een website in Hua Hin in contact te komen. Het gewenste appartement werd me afgeraden en ik zou een andere stulp krijgen aangeboden. Nooit meer iets gehoord. Uiteindelijk ben ik naar bedoeld appartement gegaan en heb de huur (voor een vriend) met de eigenaar zelf geregeld.

  Advies: huur nooit via een website. Gebruik deze alleen als aanknopingspunt. Ga eerst in persoon kijken of de woning je aanstaat. En let vooral op het meubilair. In sommige huizen/ appartementen zou je zelfs je hond nog niet willen opsluiten.

 5. Martin zegt op

  Goedendag kan deze persoon mij mededelen aub waar en van wie hij huurt in Hua Hin voor deze 15.000 thb.
  Het gaat hier on het Town house gaarne reactie voordat je vertrekt.
  Hartelijk dank,
  Martin

 6. Robbie zegt op

  Voor die prijs hoef je niet uit te wijken naar Hua Hin. Ik huurde in Jomtien een gemeubileerde éénkamer condo met zeezicht voor 8000 Baht per maand
  Recentelijk had ik daar een 2-kamer appartement met zeezicht, 2 badkamers en keukentje voor 15.000,- Baht, incl. wekelijkse schoonmaak en internet!
  Nu heb ik zojuist in Nongprue, dat is in Pattaya Oost, een heel grote bungalow gehuurd, volledig gemeubileerd, met een behoorlijk grote, mooie tuin rondom, met carport, ook op zo’n villapark met security, zeer grote living met salon, eetkamer en open (Europese) keuken, daarnaast een Thaise keuken, 3 slaapkamers, 3 badkamers, wasmachinehok, enz.
  Soortgelijke huizen, bungalows en villa’s staan er daar op die parken meer dan genoeg. Pattaya centrum is van daaruit slechts 15 minuten met de motorbike.

  • Hans Bos zegt op

   Het lijkt me niet dat de discussie moet uitmonden in een strijd tussen Hua Hin en Pattaya. Iedereen zijn voorkeur. Ook in Pattaya heb je goedkope en dure woningen, maar het is niet juist om een condootje (één kamer) te vergelijken met een villa of bungalow. Alle waar naar zijn geld. En ook in Thailand geldt het adagium: locatie, locatie, locatie.
   Voor alle volledigheid: ik huur in Hua Hin een fraaie bungalow met 3 slaapkamers, 2 badkamers etc. voor 12.000 baht per maand. Ik heb een contract voor 10 jaar, met een optie voor nog eens 10 jaar. Mijn opzegtermijn bedraagt 2 maanden. Wat anderen daar van vinden, zal me eerlijk gezegd worst wezen.

  • Khun Peter zegt op

   Ik ga eerst naar Pattaya voor twee weekjes, daarna naar Hua Hin. Hoewel ik graag in Pattaya vertoef, gaat de voorkeur in mijn geval uit naar een lang verblijf in Hua Hin. Zelfs als ik daar meer voor zou moeten betalen. Overigens kan ik in Hua Hin ook terecht voor 8.000 baht. En niet eens zo gek. Maar ik ga nu een Townhouse in het centrum proberen. Bevalt het niet dan huur ik na een maandje weer wat anders. Aanbod genoeg.

 7. Johnny Pattaya zegt op

  Beste Mensen,

  Ja, er is veel keuze in Thailand als je een huisje of een condo wil huren , maar ik verhuur zelf ook condo’s , maar bij mij is het alleen mogelijk om te huren met een jaar contract , want anders heb ik ze in de maanden van november t/m maart verhuurd en de rest van het jaar sta ik met lege handen…..

  Ik meerdere condo’s in Pattaya, Naklua en die mensen die het nu huren zijn dik tevrede , daarom heb ik de meeste klanten ook al meer dan 4 jaar ……

  Als er mensen die intresse hebben in een condo vanaf 10000,00 baht per maand t/m 18000,00 baht per maand , dan kan ik jullie weer van dienst zijn begin januari 2014, met 6 nieuwe condo’s

  Ik wens iedereen succes met het zoeken van hun droomhuisje of condo….

  Groeten uit Pattaya.. Johnny Pattaya

  • Tjitske zegt op

   Is er misschien ook iets dergelijks te huur in Ban Amphur (Pattaya)?
   Graag tips!!

 8. Evert zegt op

  Dan ben ik benieuwd naar alle positieve ervaringen met de naam van de verhuurder erbij

 9. ser zegt op

  Moderator: reageer op artikel s.v.p.

 10. Leo Bosch zegt op

  @Khun Peter,

  Ik vind het eerlijk gezegd een beetje volksverlakkerij om een townhouse te propageren en er een plaatje van een prachtige alleenstaande bungalow met een grote tuin bij te zetten.

  Misschien vind je dat je het niet propageert , maar je wekt i.i.g. wel de suggestie dat de getoonde foto het townhouse voorstelt waar je het over hebt.

  De omschrijving van een townhouse zoals J.Jordaan die weergeeft klopt beter en ik kan de nadelen van een townhouse die hij noemt volledig onderschrijven.
  Ik kan zelfs nog wel wat meer nadelen noemen.

  Ik zelf zou er nog niet in willen doodgaan..

  Leo Bosch.

  • Khun Peter zegt op

   @ jij mag vinden wat je wilt, beste Leo. Het artikel gaat over huizen huren in het algemeen en ik noem diverse soorten huizen. Ik denk dat de gemiddelde lezer wel snapt dat het huis op de foto, niet een condo of townhouse betreft.

  • Fred CNX zegt op

   Volksverlakkerij? Waar heb je ’t over…iedereen begrijpt dat als je praat over een townhouse van 2 verdiepingen en dakterras nooit de geplaatste foto het betreffende huis is.
   Bij ‘Tips’ in het geplaatste artikel geeft Khun Peter zelf al aan dat geluidoverlast tot de mogelijkheden behoort dus wat dat betreft voegt J.Jordaan niets nieuws toe.

   Off topic omdat ik niet op het artikel reageer maar op Leo Bosch , ik kan zulke reacties niet helemaal zetten; geen probleem mee als het niet geplaatst wordt.

 11. Bebe zegt op

  Wat misschien ook niet vergeten mag worden dat men als huurder in Thailand net als in België verplicht is om een brandverzekering af te sluiten.

 12. Leo Bosch zegt op

  Moderator: een welles/nietes discussie is vervelend voor andere lezers.

 13. robert de groot zegt op

  Mijn naam is Robert en zoek naar een huis in jomtien geen townhouse.
  Ik woon nu in Noord Pattaya zeer ver van alles af, hoor soms dat ook voor een redelijke prijs in Zuid te huren is. Echter zie ze nooit, ook niet aangeboden via een kantoor die huizen te huur en verkoop aanbied.
  Betaal nu 12.000 per maand maar wel 20 minuten met brommer taxi van centrum of zuid.
  Erg benieuwd of er iemand een huur huis kent die leeg is, dus niet gemeubileerd met redelijke tuin hond vriendelijk.

  Heel vriendelijk dank als iemand toevallig een huis die te huur staat kent.

  Robert.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website