De Tourist Authority of Thailand (TAT) streeft naar een stijging van binnenlands toerisme van de in Thailand wonende expats. Een poging daartoe is de organisatie van de Expat Travel Fair op 1 en 2 oktober aanstaande in Bangkok.

Alle bijzonderheden hierover kunt u lezen op deze link: www.thaitravelblogs.com/expat-travel-fair-in-bangkok

Wat mijzelf betreft zou het inderdaad wel goed zijn om er weer eens op uit te trekken in dit land, waar ik nu alweer zo’n 14 jaar woon. Oh, ik heb al veel gezien, hoor! Natuurlijk ben ik meerdere keren in de Isaan geweest, niet alleen in de dorp waar mijn vrouw vandaan komt maar ook andere leuke gebieden in die regio. Bangkok, Phuket, Koh Samui, Koh Samed ken ik ook redelijk goed. Voor Phuket geldt evenwel dat ik er was vóór de tsunami, daarna is er veel veranderd maar dat ken ik (nog) niet. Kanchanaburi, Chantaburi en Saraburi en hun omgevingen zijn ook alle bekend terrein voor mij. Ook mooie rondreizen gemaakt met vrienden door de Isaan en vandaar naar Fang ten noorden van Chiang Mai.

Best wel veel kennis opgedaan van het land en mooi tochten gemaakt, maar er is ook nog genoeg ruimte voor andere bestemmingen, waar ik nog niet geweest ben. Probleem is, dat onze zoon op school zit en dus de gelegenheid om een toeristische toer te maken nogal beperkt is. Daar komt bij, dat ik tempels genoeg gezien heb, stranden mij niet echt interesseren, net zo min als groepen allochtone vrouwen die allerlei “authentieke” souvenirs in elkaar flansen. De bergen dan? Nou, hoe mooi de uitzichten van bepaalde bergen ook mogen zijn, het maakt geen echt indruk meer op mij.

Toch maar eens over nadenken, Phuket komt bovenaan de lijst, Hua Hin/Cha Am misschien, Nonkhai lijkt me ook wel wat net als Mae Hong Son. Niet te vergeten wat kleinere gebieden zoals Amnat Charoen, Trad of toch een trip naar Koh Lanta of zo.

Afijn, we zien wel en ik zal het u laten weten als we ergens geweest zijn.

Wat was uw laatste reisbestemming buiten uw woonplaats in Thailand en staat er al weer een nieuwe trip op het programma?

No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Expats als toerist in eigen land, Thailand dus!”

 1. robert48 zegt op

  Mijn laatste was naar pattaya met een vriend uit holland ik woon zelf in Khon Kaen.
  Maar het is ook de laatste keer naar Pattaya dat ik daar ben geweest verschrikkelijk wat een oord in een woord verschrikkelijk.

  Nee dan de Isaan daar is het echt aangenaam.

  • georgio500 zegt op

   Waar in Khon Kaen woon je? Ben je Nederlander of Belg, mischien eens contact opnemen als je zin hebt
   Groetjes

 2. NicoB zegt op

  Thailand, daar wonend met een retirement Visa, al flink bereisd per eigen auto, tot in alle uithoeken, met dien verstande het zuidelijks richting Maleisië was Phuket.
  Laatst met een Thaise vriendengroep naar Baan Cook Phlai. Daar een gezamenlijk gekochte Boeddha gebracht naar 2 monniken, die sinds 1 jaar in een groot dal wonen en daar een tempel vestigden. Nog niet veel meer dan een hut met wat golfplaten, via een smal zandpad vol gaten gebruikt als dijkje tussen de rijstvelden met een auto en sterke maag bereikbaar, bij regen kun je er absoluut niet terecht met een auto. Gelukkig waren we er al weg toen er een enorm onweer met stortbuien los brak.
  Op het programma staat nu een trip met NL/Thai vriend/vriendin vanuit Rayong opnieuw naar Chiang Mai, Pai en Mae Hong Son en omgeving, om wat meer het gebied langs de binnenwegen te verkennen, we zien er naar uit.
  Wens een ieder een goede reis.
  NicoB


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website