Jesper Kwant studeert aan de Hanzehogeschool in Groningen en werkt momenteel  aan zijn afstudeeropdracht. Het onderwerp van zijn afstudeeropdracht is om te onderzoeken waarom Nederlanders besluiten een woning te kopen/huren in Thailand en wat hun ervaringen zijn.

Hij heeft daarvoor een enquête opgesteld met als doel om informatie te verzamelen over Nederlanders die al in Thailand wonen. De enquête is anoniem, in het Engels en duurt circa 4 minuten om in te vullen. De link naar de enquête is: nl.surveymonkey.com/r/Surveyexpatsthailand

Zijn verzoek om mee te werken aan dit onderzoek ondersteunen we natuurlijk van harte. Ikzelf heb de vragen al beantwoord, dus wie volgt?


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

9 reacties op “Enquête onder Nederlandse huisbezitters in Thailand”

 1. Sjaak S zegt op

  Heb al meegedaan…. 🙂

  • Han zegt op

   Ik ook

 2. L.Burger. zegt op

  Sorry ik ben afgehaakt.
  Lijkt me meer een marktonderzoek van een real estate broker dan een studeeropdracht.

  • erik zegt op

   Ik ook. Ik mis bij de keuze voor de vestigingsplaats de vaak voorkomende situatie dat het grondbezit van de partner de doorslaggevende keuze is. Die grond hoeft immers niet meer gekocht te worden. Dan hoef je voor de kostprijs niet te beginnen bij 4 miljoen baht; je kunt dan voor 1 miljoen al een mooi huis bouwen.

   Ook mis ik wat we allemaal weten: dat je als buitenlander geen grond in bezit kunt krijgen en wil je een huis bouwen en daar tevens recht op hebben dat je dan hetzij geregistreerde huur, hetzij geregistreerd vruchtgebruik of geregistreerd recht van opstal moet vestigen aangetekend op het chanoot.

   Ik steun de gedachte van L. Burger dat dit geen afstudeeropdracht is maar een onderzoek voor een projectontwikkelaar. Daarmee is tevens de Engelse taal verklaard; we komen dit straks vast op alle Thailand gerelateerde media tegen….

 3. John Chiang rai zegt op

  Een Enquete onder Nederlandse huisbezitters,met na mijn mening erg beperkte vragen,die nooit een goed beeld kunnen geven op de vraag,waarom Nederlanders nu werkelijk een huis gekocht,of gehuurd hebben in Thailand.
  Mocht tussen de voorgegeven antwoorden de betreffende reden niet verschijnen,bestaat er geen enkele mogelijkheid,de werkelijke reden aanvullend te verklaren.
  Bovendien is een onderzoek onder Nederlanders in de Engelse taal opzich al vreemd.
  Zou een Student, die aan de Hanzehogeschool in Groningen studeert,nu werkelijk denken dat alle Nederlanders die in Thailand wonen,plotseling hun eigen moedertaal vergeten zijn??

 4. Rene Martin zegt op

  Ben erg benieuwd naar de uitkomst van het onderzoek en hoop dat Jesper op dit blog ook de resultaten van het onderzoek publiceert.

 5. Rob Tha Mai zegt op

  Het klopt niet helemaal voor mij Ik heb zelf gebouwd Dus niet gekocht en niet grehhutr

 6. Rob Tha Mai zegt op

  sorry niet gehuurd

 7. Frans Pattaya zegt op

  Ik heb aan het onderzoek meegedaan maar als het de bedoeling is om te weten waarom Nederlanders besluiten een woning in Thailand te kopen/huren zal deze enquete daar in ieder geval geen duidelijkheid over geven.
  Ik ben benieuwd naar de echte doelstelling van dit onderzoek.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website