EK Voetbal 2012

Door Gringo
Geplaatst in Expats en pensionado
Tags: ,
23 mei 2012

Nog een week of twee en het Europees Kampioenschap Voetbal begint in Polen en Oekraïne. Voor de expats en tijdelijke bezoekers in Thailand, voor zover zij van voetbal houden natuurlijk, wordt het een ware beproeving om alle wedstrijden te zien, omdat het vanwege het tijdsverschil veel nachtwerk wordt.

Thaise TV

Alle wedstrijden zullen in Thailand rechtstreeks worden uitgezonden via Channel 3 van de Thaise televisie, dus uiteraard ook met commentaar in het Thais. In de groepsfase 2 wedstrijden per dag, de eerste om 11 uur (Thaise tijd) ’s avonds en de tweede om kwart voor twee ’s nachts. Deze tijden gelden voor zowel de wedstrijden in Oekraïne, waar o.a. Nederland zal spelen, als in Polen.

Nederland

Nederland speelt de groepswedstrijden in Oekraïne en wel 9, 13 en 17 juni. De eerste wedstrijd tegen Denemarken begint om 11 uur ’s avonds (Thaise tijd), de wedstrijden tegen Duitsland en Portugal om kwart voor twee ’s nachts.

Kijken

Als voetballiefhebber hoef je dus je huis of hotelkamer niet te verlaten om alle wedstrijden te kunnen zien, maar je kunt ook besluiten de wedstrijden in een horecagelegenheid te bekijken. Het voordeel daarvan is, dat de beleving in een groep gezelliger kan zijn en bovendien het commentaar in een voor ons verstaanbare taal zal zijn.

Voor de Duitsers zijn er hier in Pattaya talloze restaurants/bars rondom Naklua Road, waar de wedstrijden met Duits commentaar zullen worden vertoon en voor de Engelsen ook voldoende gelegenheid, o.a. Witherspoons in Soi Buakhow, voor uitzendingen met Engels commentaar.

Oranje

Wij zijn natuurlijk vooral geïnteresseerd in de wedstrijden van het Nederlands elftal. Met de moderne communicatiemiddelen van Internet en satellieten zullen ook die wedstrijden met Nederlands commentaar in Thailand te zien zijn. En wat is er mooier dan in een gelegenheid, Oranje aangekleed, met een hele groep landgenoten de verrichtingen van Nederland te volgen.

Ik spreek over Pattaya en weet zeker, dat de wedstrijden van Nederland met Nederlands commentaar te zien zullen zijn in Klein Vlaanderen (second road t.o. Soi 7), Malee in Soi Honey Inn, Tulip House in Jomtien, Ons Moeder, ook in Jomtien en het Holland-België House in Soi Neren Plak Wam.

Uitnodiging

Ongetwijfeld zijn er meer mogelijkheden en ik nodig de horecaondernemer en bezoekers uit in een reactie tips te geven waar vooral de Nederlandse wedstrijden met Nederlands commentaar kunnen worden bekeken. Een toelichting op wat het restaurant of bar op die avonden verder te bieden heeft is ook welkom.

Thailand

Wat de mogelijkheden in Bangkok, Chiang Mai, Phuket, Hua Hin en alle andere plaatsen in Thailand zijn, weet ik niet. Het zou goed zijn voor de Nederlanders en andere voetballiefhebbers als er ook voor die gebieden waardevolle tips zouden komen.

Enne…..Nederland wordt natuurlijk Europees Kampioen, of niet soms. Ja, toch!


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

61 reacties op “EK Voetbal 2012”

 1. jan zegt op

  Zoals ik nu heb begrepen kunnen we in bangkok in the green parrot alle nl wedstrijden bekijken
  suhkomvit soi 33 en dan een steegje in je ziet het groene licht vanaf de straat

  • chris zegt op

   Alle voetballiefhebbers kunnen op Phuket terecht bij the Dutch Inn in Patong Beach.Elke wedstrijd zal daar uitgezonden worden op groot scherm.The Dutch Inn is te vinden in een zijstraat van Soi Bangla.

   • Bert van Hees zegt op

    Hallo Chris,

    Bert van Hees op de blog. Ben bij je tijdens de wedstrijden van ons Oranje.
    Groetjes en tot dan.

    Bert

 2. Kees zegt op

  Nou Gringo, jij hebt nog een positieve kijk op het gebeuren! Ik heb het helemaal gehad met de Nederlandse mentaliteit in de sport, op zich een hoop talent maar vaak laten ze het afweten als het er echt op aankomt. Voor de meeste Nederlanders maakt dat overigens ook niets meer uit, ik heb vernomen dat het tegenwoordig ook feest is als je tweede wordt. Pragmatisch Nederland: we hebben trek in een oranje feestje maar winnen kunnen we niet, dus dan passen we de regels gewoon aan.

  Voor degenen die deze op een teleurstelling uitlopende ellende en andere sport willen zien, live op de computer, heb ik wel een tip. Veel sportwedstrijden, o.a. via NOS, worden regionaal geblokt. Dat heeft te maken met uitzendrechten. Dat betekent dat je met een Thais IP adres niet naar Europese sport kunt kijken. Dit kun je echter gemakkelijk omzeilen met een zogenaamd VPN (virtual private network) programma, te downloaden van internet. Afhankelijk van ingekochte bandbreedte kost dat een paar Euro per maand. Een VPN verschaft je een IP adres in een ander land, waardoor je de restricties omzeild. Als Nederlands commentaar onontbeerlijk is kun je het beste op zoek naar een VPN met een Nederlandse server, ik gebruik VPN Express met keuze uit USA en UK server. Daarnaast heb ik een abonnement op Eurosport Player (zonder VPN niet toegankelijk in Thailand), ook een paar Euro per maand, en voila, ik kan alle sport live volgen. Vervolgens heb ik de computer op de breedbeeld TV aangesloten. Ook heb ik onlangs ‘Splashtop’ gedownload, dit maakt het mogelijk mijn desktop met mijn iPad te besturen, ook op afstand. Ik kan nu dus, mits er een snelle wifi is waar ik dan ook ben, alle sport live op de iPad volgen, zondar dat ik daar Flash of andere programma’s voor nodig heb. En dat alles voor minder dan 5 Euro per maand. Bijkomend voordeel van VPN is dat je ook weer toegang krijgt tot door overheid geblokte websites, zoals bv Facebook in China.

  • ruud zegt op

   Die Kees, altijd een beetje mopperen en dan lees je verder en dan valt het weer mee. Hij heeft het wel gehad megt die nederlandse mentaliteit, laten het afweten en dan laat hij verder wten dat iedereen die op teleurstelling uitlopende ellende wil zien kan kijken op diverse zenders. Vervolgens eindigt Kees met. te zeggen dat hij allerlei dingen heeft geritseld en aangeschaft en dat hij alle sport op Ipad kan volgen en dat hij voorts alle sport kan zien. Ook eurosport en de computer op breedbeeld. Nou Kees volgens mij ben je net zo positief als Gringo, alleen uit jij je iets anders. Veel kijkplezier Kees. Hup Holland Hup. Campione !!!!!

   Ruud

   • Olga Katers zegt op

    @Ruud,

    Veel kijkplezier naar dat voetbal! Gelukkig zijn er diverse sporten te bekijken, ook op eurosport tennis, tour de France etc! Dat zijn sporten waar verl mensen waardering voor hebben, zonder ellende na afloop.

    Heel veel mensen hebben het wel gehad met dat voetbal, en ja vooral de ellende er om heen, wat kapitalen kost, als er een stelletje gekken vinden dat hun clubje niet gewonnen heeft, of de scheids niet goed was etc! Zoek maar een excuus om er een zooitje van te maken.

    Gelukkig zijn er genoeg zenders waar je een keus kan maken wat jouw intresse heeft.
    Veel kijkplezier Ruud bij het kijken naar jouw sport? Voetbal, en ja Campione laat mij niet lachen!

    • ruud zegt op

     Ach kees blijf lachen. Ik zit trouwens nu al naar de giro te kijken straks tour ronde van Spanje en niet vergeten werelkamp.wielrennen. ik hoop altijd dat WE winnen zo niet, voor mij geen man over boord..Moest alleen lachen om jou. Wel lachen. Niet uitlachen. Ok kees ???

     • Kees zegt op

      He Ruud, ik kijk ook naar de Giro en straks de Tour, grote wielerfan! Het EK sla ik over, al is het alleen maar om de tijden. Als Nederland in de finale mocht komen is de uitslag al bekend…er komt toch een feest of ze nu winnen of verliezen, dus ook daar is de spanning al wat vanaf dan.

      Hoezo winnen WE? Jij rijdt ook mee begrijp ik? Tot nu toe heeft Rabobank natuurlijk overal voor spek en bonen meegereden, behalve de Tour of California – dat is een mooie prestatie van Gesink en dat mag ook best gezegd worden! Vacansoleil zit nog wel eens in een ontsnapping mee. Maar ik moet altijd wel lachen om het management van Rabo…hebben ze nog geen man in de top 10 in een klassieker, roept die Verhoeven ‘onze mannen zaten toch op de juiste plek op het juiste moment’. Typisch Nederlands. Niet teveel druk! Volgens mij is de juiste plek de 1e plek en het juiste moment de finish lijn, maar bij Rabobank schijnen ze een wat ruimere interpretatie te hebben. Mag allemaal, maar ik kijk om het mooie van de wielersport en of WE winnen of niet zal me worst zijn. Gasten als Hushovd hebben zoveel meer karakter dan wat Nederland voortbrengt, die gun ik het dan veel meer, alhoewel ik ook mijn petje afneem voor Johnny ‘prikkeldraad’ Hoogerland.

      Veel kijkplezier!

     • Olga Katers zegt op

      @Ruud,
      Volgens mij heb jij op mijn reactie gereageerd, en ja ik heet Olga Katers en geen Kees!
      En ja hoor ik blijf lachen, vooral als jij niet leest wie er reageert.
      En voetbal is voor mensen die niet goed lezen, en alleen maar raas(B)kallen, maar ik blijf lachen.
      Maar toch veel plezier voor jou en je mede voetbal aanhangers het komende EK.

   • carlo zegt op

    Hallo ruud,
    Ik moest wel lachen toen ik jou reaktie las.
    Vanmorgen viel mij ook direkt op dat kees op 2 van de 3 artikelen van vandaag reageert,en inderdaad begint hij wat negatief en meestal op het eind van de reaktie is hij positiever en geeft nutiige informatie als bonus toe.haha
    Groeten carlo.

  • math zegt op

   Wat een moedeloze reactie……Als je een beetje had opgelet Kees dan had je gezien waar Spanje die goal uitmaakt een duidelijke corner is voor Nederland in de slotseconden, die gekke kale Engelse arbiter, die er wekelijks niks van bakt gaf een uittrap, daar scoorde Iniesta uit! Durf te verwedden dat we de penalty’s gewonnen hadden en dan had jij als eerste gefeest! Tjonge jonge. En dan met je uitgebreid bloq over ip en uitzendrechten. Ik zie alles live, echt alles!!!! En wel hier komt die voor de liefhebbers livetv.ru…op het Engelse vlaggetje klikken an alles komt in het Engels. Het gaat van nba basketbal, snooker, darts, noem maar op waar je van houd tot voetbal over de hele wereld. Ja ik kijk zelf ieder weekend gewoon eredivisielive via deze site. Alle sporten zijn er te vinden, dus maak het niet moeilijker dan het is.

   • Kees zegt op

    Zie Math, da’s het verschil tussen winners en losers. Winners winnen gewoon, en losers kunnen heel goed uitleggen waarom ze eigenlijk hadden moeten winnen. Maar dat maakt niet uit, ik gun iedereen een leuk EK en ik wens NL heel veel succes.

    Ik weet dat er veel websites met live sportuitzendingen zijn, waaronder de site die jij noemt. Maar vaak zijn er problemen met kwaliteit, snelheid, buffering, etc. Hangt ook een beetje van je locatie en verbinding af. Persoonlijk ben ik erg te spreken over VPN + Eurosport Player. Als je dit blog een beetje volgt weet je misschien dat regio restricties nog wel eens aan de orde zijn, ook met niet-sport programma’s, dus het VPN verhaal leek mij een nuttige tip, met verder alle respect voor het feit dat jij het misschien wat moeilijk vind.

  • Kees zegt op

   Eigenlijk vind ik dat we ook best een feestje voor oranje mogen organiseren voor het meedoen, ja toch? Dat we met dit team uberhaupt (sorry voor het Duits) mee hebben mogen spelen op het EK is toch een hele prestatie, of niet dan?

   • math zegt op

    2 jaar geleden spelen we met dit team de finale, nu mogen we blij zijn dat we mee mogen doen. Sorry Kees, maar ik word moe van uw cynisch kinderachtig gedrag! Denk dat dit blog betere dingen te doen heeft

    • Kees zegt op

     @math – je hebt ook wel gelijk, en ook blij dat we het in ieder geval eens zijn dat het aan de mentaliteit ligt en niet aan de aanwezige kwaliteit binnen dit team dat het 2 jaar geleden wel wat verder schopte. En daar begon mijn originele reactie van 23 mei ook mee.

     Veel succes tegen Portugal! Nu de druk van de ketel is en ze niets meer te verliezen hebben zouden ze nog wel eens voor een verassing kunnen zorgen.

     Wat levert zo’n verloren wedstrijd nou trouwens financieel op voor de gemiddelde Oranje speler, iemand enig idee?

  • Kees zegt op

   En deze treffende opmerking geeft exact aan wat er mis is met de Nederlandse spruitjes mentaliteit, en waarom Nederland (bijna) nooit iets echt groots zal winnen. Overigens is Johnny natuurlijk wel een bikkel, en kan hij best wel fietsen. Maar echt iets groots winnen? Dat kunnen we niet als natie.

   ‘ Achttien Nederlanders gingen van start in de Tour de France, maar slechts tien kwamen zondag aan in Parijs. Johnny Hoogerland was één van hen. De renner van Vacansoleil-DCM is tevreden.

   “De Tour is bijna 3500 kilometer lang, als je die uitrijdt heb je het toch goed gedaan”, zegt de Zeeuw tegen De Telegraaf. “Het was zwaar, maar mooi. De Tour is altijd mooi. Fietsen is ons werk, maar ook onze passie. Elke dag fietsen is dus ook genieten. Nu gaan we lekker met z’n viertjes in de camper terug naar huis.” ‘

 3. Harold Rolloos zegt op

  @ Gringo: volgens mij kloppen de tijden niet. Waarschijnlijk ben jij van het tijdsverschil met Oekraïne uitgegaan. Dat is inderdaad vier uur met Thailand. Maar de UEFA zelf hanteert CET voor de aanvangstijden, dus dat houdt in dat er sprake is van vijf uur tijdsverschil.

  Nederland – Denemarken begint dus om 23.00 uur Thaise tijd en voor de andere twee wedstrijden wordt het een latertje met een aanvangstijd van 1.45 uur…

  • Gringo zegt op

   @Harold: jij of ik maakt een denkfout.
   De UEFA geeft de tijden inderdaad in CET en dat betekent, dat de wedstrijden in Oekraine een uur later dan in Polen beginnen. Dientengevolge is het tijdsverschil Thailand Oekraine 4 uur, dus kloppen de door mij genoemde tijden.

   • Harold Rolloos zegt op

    @ Gringo: in dit geval snap ik er niets meer van. Het zal tzt wel duidelijk worden 😉

    • Gringo zegt op

     @Harold, de denkfout zat bij mij. Zie de reactie van Ronald, alle wedstrijden beginnen om 23.00 Thaise tijd en 01.45 Thaise tijd.

     • Miek37 zegt op

      Gringo, pas de tijden dan ook even aan in het artikel, niet iedereen leest alle commentaren, toch! 😉

 4. jogchum zegt op

  Woon gelukkig niet in Pattaya. Hoef ook niet het commentaar in het Nederlands tehoren.
  Gebruik gewoon mijn ogen, en beoordeel zelf wel wat ik zie. Kijk alleen naar de verrichtingen
  van het Nederlandse-elftal. Zijn ze er met de eerste ronde al uit dan zal dat hele EK voetbal
  mij verder een zorg zijn.

 5. M.Mali zegt op

  Ik ben inderdaad benieuwd naar de plaatsen in Hua Hin, waar men met elkaar naar de wedstrijden kan kijken met Nederlands commentaar.
  Tot op heden echter nog niets van gehoord.

  • say cheese zegt op

   Geachte Nederlanders in Hua Hin.

   Vanuit ons nieuwe Restaurant en Guesthouse ‘Say Cheese’ worden alle voetbal wedstrijden uitgezonden, met nederlands commentaar.
   Uiteraard is de bar daarbij geopent en er is evt mogelijkheid voor een broodje kroket of een zelf gemaakte frikandel. Ook kunt u genieten van een portie bitterballen.

   Mvg
   Steef Nouwens
   Say Cheese
   Amnuaysin road 6/4
   77110 Hua Hin

   Vanuit de stad rijdt u langs het politie bureau naar het treinstation halverwege heeft u aan de linkse hand een groot plein liggen, waar u rechts gaat. Dit is de straat van ‘All in Hua Hin’ Bij de stoplichten gaat u naar links en zit ‘Say Cheese’ aan de linkse kant.

   • carlo zegt op

    Hallo steef,
    Heb jij van jou guesthouse ook een website ?
    met vriendelijke groeten ,
    carlo

    • say cheese zegt op

     Hallo Carlo,

     Aangezien we nog niet zo lang open zijn, zijn we nog bezig met de bouw van onze website.
     Wij hopen dat de website volgende week de lucht in kan.
     Ik zal het adress alvast opschrijven, en laat het weten als die in de lucht is.

     http://www.saycheesehuahin.com

     Mvg
     Steef Nouwens
     Say Cheese
     Amnuaysin road 6/4
     77110 Hua Hin

  • Harold Rolloos zegt op

   Waarom zit je op Nederlands commentaar te wachten? Het niveau daarvan is vaak bedroevend slecht. Geef mij maar liever het Engelse commentaar.

   • M.C.Veen zegt op

    Het commentaar van de Thai is mooi: mai dai, mai dai, mai dai en mai dai…

    • Kees zegt op

     Dat Thaise commentaar ‘mai dai’ was dan wanneer Nederland de bal had, toch? Goeie kijk op het spelletje, die Thaise commentators 😉

     • M.C.Veen zegt op

      Jij begrijpt mijn punt hahaha. Ja… Hollandse nuchterheid is er niks bij 😉

 6. siamees zegt op

  Aangezien wij er weer niet bij zijn zal ik weer voor Nederand supporteren,ik gun het jullie van harte om Europees kampioen te worden bij deze,hup Holland ga ervoor,vanwege een Belg.

 7. ronald zegt op

  Mijne heren,het is zo gemakkelijk: gewoon uitgaan van de tijd in Nederland.
  De wedstrijden worden hier uitgezonden om 18 en 20.45 uur. Oftewel: 23 uur en 01.45 uur in Thailand.
  Ik wens u veel kijkplezier!

 8. Rob zegt op

  Ik heb zelf ‘platinum’ van Truevision en daarmee zal het toch wel moeten lukken denk ik.

 9. marcel zegt op

  In Patong (Phuket) zit een Nederlandse pub in een van de zijstraatjes van walkingstreet.
  Vanaf het strand gezien een van de laatste straatjes aan de rechter kant. De naam weet ik niet meer (iets met Dutch….) Maar je ziet het vanaf walkingstreet aan de Nederlandse vlag op een uithangbord.

 10. Debby zegt op

  In Hua Hin kun je de wedstrijden (de vroege wedstrijd in ieder geval) kijken in de bar rechts van het Hilton. (groot scherm en 3 grote TV’s) Voor de latere wedstrijd moet je gewoon even bij een Zweedse, Ierse of Engelse pub vragen. Om 1 uur sluiten vaak de deur, maar als je binnen bent kun je vaak gewoon blijven zitten en de wedstrijden kijken. Die ervaring heb ik ook in Bangkok, waar we in een kroeg, samen met wat politieagenten, achter gesloten deuren de wedstrijden van het vorige EK (4 jaar terug) hebben zitten kijken.

  • pim zegt op

   1 Ding Debby
   .Morgen kan ik je meer vertellen als je bij de avond van de Nederlandse vereniging in Hua hin komt .

 11. Sam zegt op

  De wedstrijden van de Ek kunnen ook gevolgd worden op groot scherm in ons restaurant. Wij bevinden ons iets verder van Jungceylon maar voor Cristin massage op de Rat U Thit in Patong. Iedereen welkom

  • Sam zegt op

   oh en het restaurant heet Belgian Suomi Steakhouse.. 😉

 12. Hans-ajax zegt op

  Hallo beste voetbalvrienden, ook zal ik het komende EK volgen echter niet in de kroeg, maar dat is ieder voor zich, edoch thuis voor de buis, je kan n.l. via het Thaise channel 3 alle wedstrijden volgen, maar misschien dat je het via SOPCAST, (dat moet je dan wel downloaden) ook kan volgen en dan met Nederlands commentaar, dat is wel zo prettig. via genoemd programma heb ik ook regelmatig eredivisiewedstrijden gevolgd, ook de nacompetitie heb ik allemaal kunnen volgen.
  Nog even voor Kees, voetbal is een sport, evenals alle andere sporten, voor de duidelijkheid in de sport heb je nu eenmaal winnaars en verliezers, dat heeft helemaal niets met mentaliteit te maken, als een nationaal team zoals het kleine Nederland, nummer 2 van de wereld wordt is dat echt een topprestatie naar mijn mening, dus gaarne niet zo negatief reageren.
  Ik wens een ieder in juni heel veel kijkplezier toe, en misschien lukt het na 1988 weer een keer.
  Een sportieve groet derhalve (ook voor Kees)
  Hans-ajax

 13. Peter van Gurp zegt op

  In Restaurant Dutch Garden, gelegen bij het Holiday Inn Regent Resort tussen Hua Hin en Cha-am, kunt u op een groot scherm alle voetbal wedstrijden volgen. We blijven geopend tot en met het laatste fluitsignaal. U kunt uw wedstrijd bekijken onder het genot van een drankje en een hapje zowel Thais als Nederlands. De Hollandse snack is natuurlijk ook verkrijgbaar. Kijk voor een route beschrijving op http://www.dutchgarden-cha-am.com

  Peter en Ann van Gurp
  60/7-9 Suansonloy Road
  Cha-am
  Tel: 032 470480
  Mob: 0833179988

 14. Paul zegt op

  De eerste wedstrijd zal in ieder geval op groot scherm te volgen zijn bij OKay Supermarket in Cha-Am. Mocht Nederland verder komen, wellicht ook nog een aantal van de latere wedstrijden. Maar dat zal ook van de animo afhangen.

 15. herman zegt op

  Mochten er liefhebbers in Chiang Mai zijn,Cafe /restaurant The Wall,Ratvitee Road 25 5/6 Chiang Mai.Dit is in de oude binnenstad schuintegenover U.N. Irish Pub.2 jaar geleden was een gekkenhuis hier.
  En even opletten,afgelopen zaterdag heeft er een artikel in de Bangkok Post gestaan,sportbijlage pagina 4 dat ze gedurende de wedstrijden de satelieten en kabels gaan blokkeren.GGM heeft de rechten gekocht voor Thailand en aangezien ze een kontrakt hebben met de UEFA voor alleen Thailand moeten ze dit doen omdat het signaal anders door andere landen wordt gejat(volgens hun lezing).Het wordt dus uitgezonden op thai tv channel 1,3 of 7(3 of 7 heeft meestal engels commentaar) maar dus niet via bv. je true vision disc of een andere provider.Om dit te omzeilen wordt aangeraden of een ouderwetse antenne op de tv of een speciale box van hun terwaarde van 1590 baht en te verkrijgen bij bv.7 eleven.Hou er rekening mee en veel plezier

  • Danny zegt op

   Dat had ik ook gelezen ja op de Buriramexpats site, hier is het stuk wat daarop stond,

   Pattaya Police issue Euro 2012 warnings to Bars & Restaurants

   25th May 2012

   Euro 2012 is fast approaching and soccer fans from around Thailand and here in Pattaya can watch the games but you must either purchase a new set-top box or an old-fashioned TV Antenna. GMM-Grammy have won the rights to broadcast all Euro 2012 games and for bars and other businesses who wish to broadcast the games a meeting was organized for them at Pattaya Police Station on Thursday afternoon to discuss how they can legally broadcast the games. For domestic viewers, a simple TV Antenna will suffice as games can be seen only on the Analogue versions of Channel 3, 5 and 9. For Cable and True Visions Satellite customers, the games will not be broadcast. Another option is to purchase a GMM Z Box for 1,590 Baht, which can be used with a standard satellite dish as it uses KU-Band and C Band Signals, similar to True Visions. The reason for the meeting was to announce to bar owners that the only option for them is to purchase the GMM Z Box and pay an additional licence fee of around 2,000 Baht. For those venues who attempt to broadcast the analogue TV channels instead, they will be prosecuted.

 16. Byron zegt op

  Hallo Ik en mijn vriendin gaan vrijdag op vakantie;

  Tijdens Nederland-Denemarken zitten wij in Bangkok.
  En tijdens de andere 2 wedstrijden in de buurt van Koh Toa.

  Het lijkt ons leuk om met een stel landgenoten naar de wedstrijd te kijken!
  Zin om mee te gaan? Of weet je een plek waar het word uitgezonden?!

  Wij horen het graag!

  Byron & Carla

 17. Mario zegt op

  @Byron, de Green Parrot (Sukhumvit 33) zal (neem ik aan) dit EK wederom de wedstrijden uitzenden met een hopelijk grote Nederlandse opkomst! Het is in ieder geval mijn eerste poging om de eerste wedstrijd te zien!

  • Byron zegt op

   Oke Gezellig!
   Zien wij jullie daar!

 18. Wim van Beveren zegt op

  oplossing voor expats om Euro2012 te volgen :
  ik heb de volgende oplossing :

  http://www.thaitvnow.com/
  om te kijken, geluid uit
  wedstrijden worden uitgezonden op 3 en misschien enkele op 5,7,9

  http://www.nederland.fm/
  om te luisteren via radio 1

  all free

  • Henk Baan zegt op

   Dit werkt inderdaad, doe ik ook vaak, maar, er is een probleem; geluid en beeld zijn niet synchroon. Bij mij is het beeld ca 10 a 20 seconden eerder. Bij de spannende situaties (en bij de doelpunten) is het dan toch niet hetzelfde als geluid en beeld wel gelijk zijn.

   Hier is dacht ik niets aan te doen.

   gr
   Henk

 19. Doo Dee zegt op

  Vanmiddag al een reactie gestuurd n.a.v. een ander artikel ‘EK voetbal volgen in Thailand wordt nog een hele klus’
  Zie al een paar leuke reacties . . . .
  Maar voor degene die dit artikel en reacties lezen, wil ik iedereen die graag voetbal wil komen kijken in Chiang Mai van harte uitnodigen in onze pub.

  Groet,
  Roeland
  Doo Dee Pub & Restaurant (100 meter van Chiangmai Gate Hotel)
  Tel:0819293081

  Moderator: Het is voor iedereen nu wel duidelijk dat je naar Doo Dee kunt om voetbal te kijken.

 20. Esme zegt op

  Hallo oranjefans.-)

  Even een kleine opmerking en vraagje,
  Via sateliet krijg je alle zenders, zoals BVN ,en de thaise zenders, 3,5 7 etc.
  Nu blijkt dat als EK 2012 begint, de thaise zender de lucht uit gaan,
  Wie heeft er een oplossing?
  Ik heb gehoord over een GMM box?

  Ik hoor het graag van jullie

  groetjes en veel kijkplezier !

  Esme

  • Fred CNX zegt op

   Esme, als je even verder kijkt bij de onderwerpen staat er al het eea over geschreven en uitgelegd hoe te ontvangen in een ander item over voetbal; een GMM box of een sprietantenne, Gringo wist ook te melden (artikel in de Bangkok Post) dat True het uitzendt maar daarna heb ik er verder niets over gelezen. Veel kijkplezier.

  • Peter K. zegt op

   Vandaag een GMM box bij Power Buy gekocht. True box gewisseld en voetbal kijken.
   Wel met Thais commentaar.

   • Esme zegt op

    Bedankt voor jullie reacties,
    Nog een vraagje, ik lees en hoor dat je ook maandelijks abonnementskosten moet betalen?
    Of is dat voor speciale zenders voor de GMM box?
    Via livestreams op internet is het beroerd kijken naar de EK, maar goed beter iets dan niets.

    Tnx.
    Esme

    • Peter K. zegt op

     Alleen voor aanvullende zenders. De Thaise zenders zijn gratis.

 21. Esme zegt op

  Hallo oranjefans….

  Ik heb gelukkig een GMM box nu,
  eindelijk EK( en BVN) dus perfekt !
  en via de nederlandse radio (internet) commentaar.
  En nu maar hopen dat ze verder komen…………

  groetjes,
  Esme

 22. Hans-ajax zegt op

  Esme nogmaals, ik heb alle wedstrijden zonder problemen kunnen volgen hoor gratis en met nederlands commentaar van o.a. Tom Egberts, Jack van Gelder, Bert Maalderink etc.
  Sopcast downloaden dus op je PC en met een HDMI kabel aansluiten op je TV probleem opgelost en uitstekende verbinding, ik snap het probleem niet., het is echt perfect je moet het alleen wel even doen.
  Hans-ajax

  • Esme zegt op

   Precies.. je moet het wel EVEN doen.. en met mijn kwaliteiten op pc.. dan liever niet..
   via GMM perfekt en gewoon fm zender via internet, ook prima.
   thx anyway

 23. peter de jong zegt op

  Moderator: deze reactie is niet geplaatst vanwege het ontbreken van beginhoofdletters.

 24. Hans-ajax zegt op

  Beste mensen, en oranjefans, probeer in ieder geval toch a.u.b. eens positief te blijven, en toch niet het hoofd in den welbekende schoot te werpen, er gloort nogthans hoop aan den horizon, hierbij zij vermeld dat met het oog op den laatste wedstrijd, onze () aartsvijand Duitsland qua voetbal ook zijn sportieve plicht zal nakomen, mijn duits is helaas niet erg goed, aber ein wieder goed machung, zou de Duitsers enorm sieren naar mijn mening. Laat hun dan ook maar winnen van de Denen, dan is het aan het elftal van onze Bert van Marwijk, tegen de Portugezen de zaak om verder te komen in het toernooi, en wie weet dat we net zoals in 1988, de finale zouden kunnen bereiken destijds tegen de Russen, met het fabuleuse doelpunt van good old M. van Basten (mijns insziens de beste speler die Ajax, dan wel Nederland ooit heeft voortgebracht) echter waneer Duitsland inderdaad zijn sportieve plicht zal doen , dient er ook nog wel ruim van Portugal te worden gewonnen, veel kijkplezier derhalve en tot den volgende ronde wellicht.
  Blijf geloven dus,
  Groetjes Hans-ajax (een echte Nederlander, dat dan weer wel).

  • Sir Charles zegt op

   Zeer veel vertrouwen dat Oranje aanstaande zondag met minimaal twee doelpunten verschil van Portugal zal winnen en dat de Duitsers hun sportieve plicht tegen de Denen ten uitvoer zullen brengen.
   Nadeel is dan weer wel dat we nog niet verlost zijn van al die vervelende reclame van met name de supermarkten.

   Zal als Nederlander altijd fan van Oranje blijven, al zou het tegen dat andere mijn geliefde land moeten spelen ook wel bekend onder de naam Thailand , dan hoop ik toch dat Nederland altijd zal winnen. 🙂

 25. M.C.Veen zegt op

  Ik ben niet zo’n voetval fan, maar die één keer in de 2 jaar vind ik dan erg leuk. Na dat ik reacties lees van meerdere voetballers nu, die wel en niet zijn geselecteerd wil ik toch even zeggen dat ik van Marwijk een ongelofelijke “Jan met de korte achternaam” vind.

  Hoop dat er geen omkoping aan te pas is gekomen maar gewoon vriendjes politek is al erg genoeg.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website