Vandaag kunnen Nederlanders in het buitenland bij problemen, vragen of advies terecht bij het 24/7 BZ Contactcenter. Bijvoorbeeld over paspoorten, reisadviezen en legalisaties. Maar ook in geval van nood. Denk dan aan een opname in een buitenlands ziekenhuis of verlies van een reisdocument.

Het telefoonnummer van het 24/7 BZ Contactcenter is +31 247 247 247. Dit Contactcenter is altijd en overal bereikbaar. Dus ook als je in het buitenland verblijft of woont, zoals expats en pensionados. Zet daarom het telefoonnummer in je telefoon.

Wanneer je in het buitenland de Nederlandse ambassade belt, wordt je automatisch doorverbonden naar het contactcenter. Je belt dus tegen lokaal tarief. Je vindt het telefoonnummer van je ambassade op de website van die ambassade.

Nederlanders gaan zo’n 18 miljoen keer per jaar op vakantie. Het is natuurlijk verstandig dat je zo goed mogelijk voorbereid op reis gaat. Bijvoorbeeld door het reisadvies te raadplegen en de 24/7 BZ Reis app te downloaden.

Volg ook de Twitter: @247BZ. Hier vindt je de laatste reisadviezen. Daarnaast kan je vragen stellen en ander belangrijk reisnieuws vinden.

Vakantiegangers

Voorheen was er al een centraal nummer dat reizigers overal ter wereld konden bellen, maar voortaan is dat nummer in Nederland 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar voor praktische tips en hulpvragen. “Nederlanders reizen steeds verder en avontuurlijker. Ze boeken dat heel makkelijk met één druk op de knop en bereiden zich niet altijd goed voor. Ze komen vaker in de problemen, is gebleken uit onze cijfers”, licht woordvoerder Daphne Kerremans van Buitenlandse Zaken toe.

Het ministerie en ambassades moesten in 2015 bijna 800 keer bijstand verlenen aan Nederlanders op vakantie. Bijvoorbeeld om een adres te helpen opsporen, voor financiële bemiddeling, consulair advies, of bij vermissingen en sterfgevallen.

Video: Overal dichtbij met 24/7 BZ

Bekijk hier de video:

[youtube]https://youtu.be/Uh4Cao66Gq4[/youtube]


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “24/7 BZ Contactcenter voor informatie en hulp in het buitenland (video)”

 1. Wim Feeleus zegt op

  Er staat vandaag een artikel in De Telegraaf hierover.
  Echter in dat artikel staat een iets ander telefoonnummer van BZ Contactcenter en wel:
  +31 247 247 247 2427 (er staat een 2 voor de laatste 7)
  Vraag me af wat het juiste nummer is.

  • Martien zegt op

   Het telefoonnummer uit de Telegraaf is fout weergegeven, het is:+31 247247 2427.

 2. Rene zegt op

  Dat zal wel het nodige aan stompzinnige vragen gaan opleveren en de dan daarop volgende “verontwaardiging” dat je door de ambassade niet geholpen wordt als je bijvoorbeeld je koffer of telefoon kwijt bent of zo. Heb nu al medelijden met degenen die deze hulplijn moeten bemannen.

 3. kevin87g zegt op

  App gedownload, handig en overzichtelijk 🙂


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website