(SOMRERK WITTHAYANANT / Shutterstock.com)

Van 17 januari tot zondag 19 januari vind in Bo Sang (provincie Chiang Mai) een festival plaats , die in het teken staat van de bijzondere paraplu’s en parasols die er gemaakt worden.

De oorsprong van het festival gaat meer dan honderd jaar terug. De legende van de kleurrijke paraplu’s gaat over een boeddhistische monnik die naar Birma reisde. Daar leerde hij hoe hij de papieren  paraplu moest maken die hem zouden beschermen tegen de zon op zijn reis terug naar het Bo Sang dorp.

Eenmaal terug gaf hij zijn vaardigheden door aan de dorpelingen. Nu wordt de kennis van generatie op generatie doorgegeven. De opbrengst van de verkoop van deze paraplu’s werd een belangrijke bron van inkomsten voor de dorpelingen en zij begonnen al snel met de export in en buiten Thailand.

Jaarlijk wordt er nu een festival gehouden om de legende te eren en de wereld te laten zien tot welke prachtige creaties men in staat is. Tijdens het festival wordt het dorp versiert met de parasols en worden er optochten gehouden.

Video: Bo Sang Umbrella Festival

Bekijk hier de video:

1 reactie op “Agenda: Bo Sang Umbrella and Sankhampaeng Handicrafts Festival, Chiang Mai”

  1. Joke zegt op

    Chiang Mai. Ah jammer ik kom een week later. Weet nog niet hoe van Ayutthaya daar te komen..wil vliegen..wat is snelste en voordeligste optie


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website