Guru, de doorgaans ondeugende maar nu serieuze vrijdagbijlage van Bangkok Post, noemt het een ‘foodie zone’: drie sois (zijstraten) van de Sukhumvit Road, waar nieuwe restaurants en cafés de deuren hebben geopend. En dat zijn geen huis-tuin-en-keuken zaken, dus wie op de penning is, kan beter wegblijven. Een kort overzicht.

La Creperie

Franse crèpes, hartig of zoet uiteraard, maar ook andere gerechten. De hagelwitte zaak staat in een weelderige tuin. (foto homepagina)
Sukhumvit soi 39 fb.com/lacreperiebangkok

Peppina

Hier zwaait Paolo Vitaletti de scepter, dus moet dan een Italiaan zijn. Inderdaad. De traditionele Napolitaanse pizza kun je er eten, op hout gegrild vlees met een ambachtelijk gebrouwen biertje erbij.
Sukhumvit soi 33 fb.com/peppinapizza

Wonderwall: The Kaffebar

Je hoeft niet verslaafd aan koffie te zijn (maar het mag natuurlijk wel) om hier neer te strijken. De eigenaren reizen de hele wereld rond om speciale koffiesoorten te bemachtigen, zoals uit Hong Kong Rabbit Hole, Cupping Room, The Coffee Academics en Hazel & Hershey. Alleen bij het lezen van die namen, loopt het water al in mijn mond.
Sukhumvit soi 31, fb.com/Wkaffebar

Jaiyen Cafe

Een ijs- en dessertsalon. Ze hebben er 24 soorten ijs, zoals caramel macchiato, banoffi en matcha green tea. Nooit van gehoord, maar misschien lekkerder dan gewone vanille. Verderaan desserts, zoals waffle en affogato. Wat dat zijn, weet ik niet.
Sukhumvit soi 33 fb.com/jaiyencafe

Fat Beagle Cafe

Ook een dessertcafé en als ik de foto bekijk een zaak voor zoetekauwen. Ze verkopen er onder andere (Engelse) muffins, dagelijks vers gebakken.
Sukhumvit soi 33 081-928-8506

Kopi-O-Board Game Cafe

Voor de spelletjesfreaks, maar verwacht er geen computergames. Er zijn 600 spellen: moderne, zoals Settlers of Catan en Takenoko, en ouwetjes zoals Scrabble en schaak. De keuken serveert koffie en huisgemaakte gerechten.
Sukhumvit Soi 39 fb.com/kopioboardgame

Bao & Buns

Deze nieuwe zaak serveert Taiwanese straatburgers oftewel gua-bao. Daarmee worden niet burgers op straat bedoeld, maar kadetjes met een wisselende vulling, zoals pork bao (varkensvlees) en chrispy chicken bao (kip). De zaak is zo populair dat de kadetjes al na 2 uur zijn uitverkocht.
Sukhumvit soi 33 fb.com/baoandbuns

Kram

Hekkesluiter Kram serveert Thaise slow-cooked gerechten, dus de magnetron komt er niet aan te pas. Topgerechten zijn curry met krab en wildebetelblad, noodles met kip (een recept uit het Noorden) en roergebakken okra met varkensvlees, om er drie uit te lichten. Ook hier een ruime tuin.
Soi Phop Mit, Sukhumvit soi 39 fb.com/krambkk

(Bron: Guru, 15 augustus 2014)

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website