The Food Truck Club Thailand

Door Gringo
Geplaatst in Eten en drinken
Tags:
8 februari 2020

(thanet007 / Shutterstock.com)

Thailand is wereldberoemd als het om “streetfood” gaat. Kleine bedoeninkjes op de trottoirs of in smalle steegjes, waar je een hapje (meestal) Thais kunt eten. Razend populair bij zowel Thais als toeristen.

Traditie

Men zou het “voedsel bereiden op straat” een Thaise traditie kunnen noemen, maar de overheid streeft naar een verbetering van het imago, want de hygiëne en andere omstandigheden van die eetstalletjes laat nogal eens te wensen over. Men moedigt daarom de ontwikkeling van de steeds populairder wordende food trucks aan.

De food truck

Er bestaat eigenlijk geen goede Nederlandse vertaling van food truck. Het beste is maar te denken aan een mobiele keuken, snackbar, koffiebar, cocktailbar of ijscokar.

Net als in Nederland en België zie je steeds meer food trucks (toch wel een makkelijk woord!) en ook in Thailand zie je op drukke plekken zoals markten en bij (sport)evenementen steeds vaker een al dan niet kleurrijk omgebouwde pick-up of busje, waar men een hapje of drankje kan kopen. Ik heb hier in Thailand food trucks gezien met producten als ijs, koffie, cocktails, sushi, burgers, taco’s, saté en zelfs frietjes, dat je zittend of staan kunt oppeuzelen of drinken. Nog geen insecten, die zult u nog van de karretjes op straat moeten kopen.

(mantinov / Shutterstock.com)

De “World’s Largest Parade of Food Trucks”

Het Ministerie van Toerisme en Sport gaat, in samenwerking met de Tourist Authority of Thailand (TAT) en de Food Truck Club (Thailand), een groots evenement met food trucks organiseren sieren op 7 en 8 maart aanstaande in IMPACT Lakeside, Muang Thong Tani onder de naam de “World’s Largest Parade of Food Trucks”. Meer dan 200 food trucks zullen daar aanwezig zijn, die alle hun eigen product zullen aanbieden, maar waar ook gelegenheid is om meer informatie te krijgen voor beginnende ondernemers.

Food Truck Club (Thailand)

Inderdaad stijgt het aantal food trucks in Thailand gestaag en er is inmiddels een belangenorganisatie met de naam Food Trucks Club (Thailand). Volgens deze club zouden er nu ruim 1500 food trucks in Thailand actief zijn, waarvan er nu ongeveer 700 lid zijn van deze organisatie. De Food Truck Club beschouwt het als haar missie om ondernemers te helpen bij het opzetten en organiseren van een business met een food truck. Van belang zijn niet alleen de ondernemers zelf, maar ook de toeleveranciers van het voertuig, de te verkopen producten en gerichte marketing. Voor meer informatie (helaas alleen in het Thais) gaat u naar

Facebook: www.facebook.com/foodtruckclub.net

LINE id: foodtruckclub.net

Tenslotte

Hieronder nog een korte video over food trucks. Er wordt weliswaar veel Thais in gesproken, maar de beelden van kleurrijke food trucks vond ik bijzonder aardig.

Bron: https://www.pattayamail.com/thailandnews/thailand-to-hold-worlds-largest-parade-of-food-trucks-287032

 


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website