Ongelooflijk, maar waar. Je leest het vertrouwde magazine van De Nederlandse Vereniging Pattaya en je bladert zelfs helemaal door tot en met de advertenties en dan zie je dat er een nieuw Nederlands restaurantje geopend is aan Chayapruek. Het heet Joy & Peter Cap.

Voor mij is deze zaak op loopafstand. Je denkt, dit is iets voor de eetclub, maar die is op dit moment op reces.

Wanneer ik mij op een vrijdagmiddag per motortaxi thuis laat brengen, besluit ik de chauffeur te laten stoppen voor nr. 67.

Ik word vriendelijk ontvangen door een Thaise dame, die later Joy blijkt te zijn. Even later komt Peter naar beneden, die enthousiast vertelt dat hij zich behoorlijk verveelde in Nakhon Sawan en daarom naar Pattaya is gekomen. Hier heeft hij in ieder geval meer aanspraak.

De zaak bestaat uit enkele stoeltjes helemaal buiten, het eetgedeelte half buiten en een bar binnen. Boven zijn enkele kamers die hij verhuurt. Keurig netjes, niet duur en op loopafstand van het strand. Op alle kamers wifi en kabel met BVN.

Het restaurant heeft een Thaise, een Europese en natuurlijk een Hollandse keuken. Een blik op de menukaart toont o.a. biefstuk, kroketten, bitterballen, frikadellen, erwtensoep en uiteraard koffie met stroopwafels. Bovendien Heineken van de tap.

Ik zie aan de muur een aankondiging dat er verse haring is met uitjes. Die laat ik mij heerlijk smaken. Ook probeer ik een portie bitterballen en die zijn ook lekker. Helaas moet ik aan de lijn denken, anders had ik alles uitgeprobeerd.

In iedere geval is Chayapruek een vriendelijke zaak rijker, ik zou zeggen, probeer het maar eens. Hierbij hun website: guesthouse-joy-peter-cap.123website.nl

No votes yet.
Please wait...

13 reacties op “Nederlands guesthouse met restaurant in Jomtien: Peter en Joy Cap”

 1. Huib Baak zegt op

  Bedankt Dick, ik zal het restaurant nog deze week bezoeken. Gr. Huib

 2. Henk b zegt op

  Nu dacht een nieuw leuk adresje, voor als ik af en toe een paar daagjes met mijn vrouw, naar Pattaya ga,
  Heb dus de website even door gekeken, kamers zien er schoon en netjes uit, en de prijzen ook redelijk, maar zag ook dat er een uitgebreid verhaal in het Russisch, op stond, en dat deed me meteen een beetje huiverig zijn, daar wij toch niet met deze schofterige personen willen geconfronteerd worden,zijn al zoveel problemen mee en verwachte dat het meer op Hollanders gericht was , met het oog op de biefstuk/frikandellen en bitterballen.
  zie graag Uw reactie te gemoed.

  • Khun Peter zegt op

   Het lijkt mij dan handig om contact op te nemen met de uitbater, die kan al jouw vragen beantwoorden.

   • Henk b zegt op

    Beste Peter, heb geen vragen, alleen een vaststelling van feiten, als je de site ook in de Russische taal weer geeft, Tja?

    • Khun Peter zegt op

     Hallo Henk, Een eigenaar van een accommodatie kan geen uitzonderingen maken voor nationaliteiten want dan verdiend hij het zout in de pap nog niet. Je zou je bezwaren wel aan hem voor kunnen leggen en misschien heeft hij een oplossing.

     • Henk b zegt op

      Beste Peter. begrijp jouw standpunt ten dele, ben zelf Horeca ondernemer geweest met diverse zaken in Amsterdam, maar wist bepaald publiek die niet gewenst waren uit de zaak te houden, Nu lees ik elke dag het Blog, en is me niet ontgaan, dat voorheen er veel discussie is geweest , door het verpieteren van Pattaya, door dat er te veel russen zouden zijn, de boel proberen over te nemen , veel reacties van dat waar was, en niet acceptabel.
      Nu als je een gasthouse bestiert, gericht op Hollanders, waarom dan niet je site o.a. in het Engels, Duits, maar vind dat als je alleen een vertaling in Russisch geeft, je dus je ook op deze doelgroep richt , en naar mijn mening ook mee werkt aan de verloedering van deze toeristenplaats.
      Of zijn de meningen ineens veranderd, en zou zelf dit nooit doen. maar ja wie ben ik?

     • David zegt op

      Zou me geen zorgen maken over het Russische aspect op de website, of de menukaart. Dit lijkt me een gezellig eethuisje met nette kamers en aangename prijzen.
      Het soort toeristen waar naar wordt gerefereerd in bovenstaande reacties, zul je niet zo snel naar Joy en Peter Cap weten komen. Die boeken gewoonlijk een all-in resort, doen aan handdoekje leggen, schrokken en schransen aan het buffet, en doen hun beklag ‘s avonds aan de bar.
      En mag de Russen ook even verdedigen. Er zijn er genoeg die zich somtijds schamen voor het gedrag van hun landgenoten. Het lijken net deze mensen, die met plaatsvervangende schaamte, die wel welkom zijn bij Peter en Joy. Kunnen ze gelijk in hun moedertaal lezen wat de pot schaft in een leuke Hollandse tent. Er zijn ook leuke, fijne, nette Russen hoor.
      Zou me hierover dus verder echt geen zorgen maken.
      Wens het etablissement al het gewenste succes, en dat hun verwachtingen ingevuld mogen worden.

 3. bob zegt op

  Hoi Dick,

  Advies is goed maar waarom vertel je er niet bij waar aan de Chayaphruk. Die nogal lang.

  Ik verwcht Chayaphruk 1 maar dan tussen Beach en 2nd Road of juist tussen 2nd Road en Sukhumvit.

  • Dick Koger zegt op

   Beste Bob,

   Het is inderdaad Chayapruek 1 en daar is maar één nummer 67. Vanaf het strand aan de rechterkant, halverwege Beach Road en Second Road.

 4. chrisje zegt op

  ik heb daar enkele maanden geleden een 5 tal dagen gelogeerd
  Het is een simpel maar een netjes guesthouse .
  Zeer vriendelijke en behulpzame uitbaters je kan er zelf haring eten.
  Deze man staat altijd klaar om een gesprek te hebben in het Nederlands
  Zeker een aan rader als jou eisen niet te hoog liggen
  Is niet ver van het strand verwijderd en kan je makkelijk te voet bereiken.

 5. van wemmel edgard zegt op

  Is er ook een kamer met airco want in okt kom ik terug naar Pattaya vooe een paar dagen en wat is de prijs alle taxen inbegrepen.Met of zonder ontbijt Groetjes Eddy

  • chrisje zegt op

   Hoi de kamer die ik had was voorzien met airco en tv
   Badkamer gedeeld met een ander kamer in de gang
   Je kan hier ook ontbijten lunchen en het avond eten nuttigen
   grt chrisje

 6. rebell zegt op

  Hier zijn i-net adres. Staat duidelijk boven het verhaal-dus gewoon lezen.

  guesthouse-joy-peter-cap.123website.nl

  Daarbij klopt die niet en werd verkeerd gespeld in het artikel. Het zal wel : guesthouse-joy-peter-cap@123website.nl, moeten zijn. ?. Maar dat mag jij dan uit-googelen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website