De Thaise keuken kent een variëteit aan exotische gerechten die jouw smaakpapillen in opperste staat van verrukking zullen brengen. Sommige van deze heerlijkheden zijn in de regio’s te vinden. Vandaag een populair streetfood gerecht: Kaolao, heldere soep met varkensvlees.

Kaolao (เกาเหลา) is een heldere soep van Chinese oorsprong, die meestal varkensvlees en gekookte eieren bevat. Het bijzondere aan deze soep is dat het geen noedels bevat. Veel Thai eten het als lunch en beschouwen het als een gezond gerecht die je help het aantal calorieën te beperken.

Naast de varkensvlees soepballetjes en varkensvlees bestaat de soep uit morning glory (of kool) en taugé. Wat knoflook, Chinese kruiden en een garnering met korianderblaadjes maken het gerecht af.

Je kan de soep ook bij noedelsoepstalletjes bestellen en dan zonder noedels.


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 3 votes.
Please wait...

1 reactie op “Geheimen van de Thaise keuken: Kaolao (heldere soep met varkensvlees)”

  1. Nathaly zegt op

    Waar vind ik dit recept?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website