De Thaise keuken kent een variëteit aan exotische gerechten die jouw smaakpapillen in opperste staat van verrukking zullen brengen. Sommige van deze heerlijkheden zijn in de regio’s te vinden. Vandaag een pittige curry uit Noord-Thailand: Kaeng khae (แกง แค).

Kaeng khae is een pittige curry van kruiden, groenten, de bladeren van een acaciaboom (cha-om) en vlees (kip, waterbuffel, varkensvlees of kikker). Deze curry bevat geen kokosmelk.

De curry is vernoemd naar de Piper sarmentosum- bladeren, een van de belangrijkste ingrediënten, die in het noorden van Thailand bekend staan ​​als khae.

De ingrediënten van het gerecht: P. sarmentosum, Lao-koriander, cha-om en Acmella oleracea- bladeren, de droge kernen van de Bombax ceiba, Sesbania grandiflora, klimopkalebassen, aubergines, bamboescheuten, erwten-aubergines, verse pepers en champignons.

Katurai Chilisoep met Kip (Kaeng Khae Kai), Noordelijk traditioneel gerecht

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website