Enquête over Thaise biermerken

Door Gringo
Geplaatst in Eten en drinken
Tags: ,
12 december 2018

We kregen een vraag van Tom Uittenboogaard, die momenteel bezig is met een afstudeerscriptie van zijn bachelor commerciële economie. De scriptie gaat overmde positionering van de verschillende Thaise biermerken  in de Benelux en de potentiële introductie van een voor de Benelux nieuw Thais biermerk.

Tom heeft al een groot aantal respondenten, maar heeft voor de betrouwbaarheid van zijn enquête nog meer reacties nodig. Voor een betrouwbaarheid van 90% zijn nog circa 70 reacties nodig, terwijl ca. 155 reacties zijn enquête voor 95% betrouwbaar zou maken.

Hou jij van Thais bier en wil jij bijdragen aan de toekomst van de Thaise biermarkt in de Benelux? Laat jouw stem dan horen via de enquête www.surveymonkey.co.uk/r/3YRMYP9

Naschrift Gringo:

Ik wilde wel meedoen en begon welgemoed met de beantwoording van de vragen. De derde vraag was: Woont u in België/Nederland of ander land. Waarheidsgetrouw beantwoordde ik de vraag met: ander land, want ik woon in Thailand. Terstond werd het onderzoek afgekapt en ik werd bedankt voor deelname. De vragen krijg je dus alleen te zien en te beantwoorden als je aangeeft, dat je in  België ofNederland woont!


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Enquête over Thaise biermerken”

 1. Tom Uittenboogaard zegt op

  Excuses, ik heb in de aanschrijving niet helemaal duidelijk aangegeven dat het een criteria is om in Nederland of België woonzaam te zijn. Het onderzoek is van toepassing voor de Benelux en daarom is het belangrijk dat de respondenten in de Benelux wonen en verblijven.

  Ik weet dat er een redelijk aantal personen op deze website in Thailand wonen, helaas kan ik jullie gegevens niet gebruiken. Alvast bedankt voor jullie deelname.

  Tom

 2. Jan Hoekstra zegt op

  Ik woon 14 jaar in Nederland, snap nooit helemaal waarom je Thais bier in Nederland of in België zou drinken. Leo was altijd een stuk frisser, ik weet niet wat er gebeurd is maar smaakt niet hetzelfde. Chang dan moet je een snipperdag indienen en Singha….naar mijn smaak te zoet.

 3. Adrie zegt op

  ingevuld

 4. John Chiang rai zegt op

  Ik kan mij bij een Thais feest,of Thais Restaurant in Nederland of Belgie voorstellen, dat er onder andere biersoorten ook Thai Bier te koop is.
  Maar om nu een nieuw soort Thais Bier te introduceren in de Benelux,waar de markt eigenlijk vol is van reeds jarenlang bekende biersoorten, houd ik persoonlijk voor erg moeilijk.
  Het zou volgens mij haast te vergelijken zijn met de poging een Thaise wijn introduceren in de wijnlanden Italie en Spanje.

 5. Jos Vergouwen zegt op

  Ingevuld en doorgestuurd naar een vriend van mij die veel van bier houdt en bekend is met Thais bier.

 6. Henry zegt op

  Je zou Farang bier eens moeten proberen te online te bestellen.
  Farang is een Thaise stijl tripel. Waar het toevoegen van galanga (een Thaise versie van gember) in dit bier de kruidigheid stimuleert, is dit niettemin een zeer makkelijk drinkbaar bier van 8% abv. Oorspronkelijk ontworpen voor een Thais restaurant. Dit bier reist over de hele wereld vanwege zijn unieke karakter.

 7. kees zegt op

  Heb de enquête ingevuld. Ik drink altijd het bier van het land waar ik op dat moment ben ( behalve thuis , want ik heb liever Jupiler dan Heineken ). Dus beerlao en san miguel light heb ik wel gedronken in Laos en de Filipijnen , maar nooit in Thailand. Ik weet niet of er dan een smaakverschil is.

 8. Rene Rakers zegt op

  Ik drink in Thailand als het even kan Leo, maar helaas in nederland niet te koop


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website