Pad Thai, een Thaise klassieker (video)

Door Redactie
Geplaatst in Eten en drinken
Tags: , ,
2 april 2022

Het bekendste gerecht uit de Thaise keuken is ongetwijfeld Pad Thai. Dit wokgerecht met onder andere gebakken noedels, eieren, vissaus, witte azijn, tofu, palmsuiker en chilipeper is erg populair. Er zijn vele variaties mogelijk met verschillende ingrediënten.

Volgens Wikipedia is Pad Thai al eeuwen oud en is het van oorsprong een Vietnamees gerecht. In Thailand is het vanaf 1930 steeds bekender geworden.

In deze video zie je hoe Pad Thai op de traditionele wijze bij een kraampje op straat wordt klaargemaakt. Je kunt het ook gemakkelijk thuis bereiden, maar in Thailand smaakt het vast beter. Het gerecht is ideaal indien je snel een voedzame maaltijd wil bereiden. In minder dan 20 minuten kan je genieten van een overheerlijk gerecht Eet smakelijk!

Hier nog een recept met ingrediënten van Pad Thai

3 reacties op “Pad Thai, een Thaise klassieker (video)”

 1. A.J. Edward zegt op

  Heerlijk, ruik het al van ver, altijd spannend hoe het smaakt, want bijna overal koken ze het op hun manier, maar nooit (mijn ervaring) schlecht, bestel wel altijd zonder de pepers, dan wel weer met wat extra van die kleine rode krabbetjes, want nadeel van de pepers is dat het biertje niet meer smaakt naderhand.

  Smakelijk.

 2. wibar zegt op

  Leuk om te zien maar ik mis …….. Tamarind. Mijns inziens een belangrijke component in de goede Pad Thai.

 3. Marijke. zegt op

  Ik maak thuis in nederland ook regelmatig pad thai.Lekker maar smaakt inderddaad toch net iets anders.Misschien omdat je thuis het vakantie gevoel niet hebt.Maar blijf een liefhebber.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website