Dat je Bangkok per fiets kunt verkennen, is zo langzamerhand wel bekend bij de meeste Thailandgangers.

Minder bekend zijn de culinaire tours van Navatas Hospitality, wat niet zo vreemd is want het door drie vrienden opgerichte bedrijf timmert weinig aan de weg. Het moet het hebben van mondreclame, social networks en reissites zoals Trip Advisor, die de tours drie achtereenvolgende jaren beloonde met een Certificate of Excellence.

De drie vrienden, die een gemeenschappelijke liefde voor eten en reizen delen, zagen drie jaar geleden een gat in de markt met de Thaise keuken. ‘Thais eten is over de hele wereld erg populair. Het is niet alleen straat eten maar veel meer dan dat’, zegt directeur Chinawut Chinaprayoon.

Navatas wil buitenlandse toeristen laten kennismaken met de authentieke Thaise keuken en cultuur. Niet met de keuken die ze uit eigen land kennen, want Thaise restaurants in het buitenland hebben vaak hun menu en de gebruikte kruiden aangepast aan de westerse smaakzin, waardoor de oorspronkelijk smaak verloren gaat.

De allereerste tour die Navatas bood, was de Historic Bangrak Food Tasting & Culture Tour. De keuze voor Bangrak lag voor de hand, want de wijk telt vele goede en oude restaurants; sommige bestaan al meer dan 50 jaar. De tour begint bij BTS-station Sapahan Taksin. De deelnemers maken een tour van drieëneenhalf uur langs vijf eethuisjes en krijgen daar tien huisgemaakte schotels en dranken geserveerd. Dat alles voor een bedrag van 1.050 baht per persoon.

Na drie maanden te hebben proefgedraaid kwam er een tweede tour bij in de Chinese wijk Yaowarat en nu biedt Navarat een ruime keus aan tours, zoals een Midnight Food Tour per tuktuk, de Kanchanaburi Food Safari & War Memorial Trail, een tour in Ayutthaya en een meerdaagse tour in centraal Thailand. Inmiddels heeft het bedrijf ook zijn vleugels uitgeslagen naar Chiang Mai en Singapore.

De tours kunnen geboekt worden via de website bangkokfoodtours.com. Ook enkele reisagenten verkopen de tours.

Video: Bangkok Food Tours

Bekijk hier de video:

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=M3zF_zJ-VdI[/embedyt]


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Culinaire excursie: authentieke Thaise gerechten proeven”

 1. Mia zegt op

  Top! Ga ik zeker uitproberen als ik naar BK ga.

 2. Michel zegt op

  Zeker een aanrader! Ik heb paar maanden geleden de Historic Bangrak foodtour gedaan, wat écht heel leuk was. Je komt echt bij restaurantjes die al generaties-lang bestaan en proeft specialiteiten.
  Ik ben een echte foodie, maar de anderen in de groep deden het gewoon als excursie. Ze hebben veel kennis van zaken is mijn indruk, en ga zeker nog een andere ‘tour’ doen.
  Kijk op de site, of op hun facebookpagina: thailand food tours

 3. rene.chiangmai zegt op

  Dit ga ik ook zeker doen als ik weer in Thailand ben.
  1.050 baht p.p. is natuurlijk wel wat duurder dan een hapje eten in een straatstalletje 😉 , maar het lijkt me de ervaring wel waard.

 4. Annemieke zegt op

  Wij hebben afgelopen mei ook de Bangrak Tour gedaan, het was een ontzettend leuke ervaring en totaal wat anders, de volgende keer misschien de Tour in China town. Kan het iedereen aanraden!

 5. kwaipuak zegt op

  Hoi,

  Heb zowel de bangrak als de chinatown by midnight gedaan.
  Echte aanraders! Als je Thailand en een stukje va BKK wilt leren kennen. Moet je dit niet missen.

  Groetjes,

  Kwaipuak

 6. psm zegt op

  Een echte aanrader is eens kijken op de site van Mark Wiens. Hij woont in Bangkok en is een echte “food lover”.

  We hebben op deze wijze al vele restaurantjes en streetfood ontdekt, zelfs tot in Chiang Rai toe waar twee Nederlandse dames zegden: “Volgens Mark Wiens moet het hier lekker zijn”

  Was leuk om te horen 🙂

  https://www.youtube.com/watch?v=V39EAlaumCg&list=PL74612B0AE252BF41


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website