Bericht aan alle hobbykoks in Hua Hin en Bangkok

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Eten en drinken, Lezersinzending
Tags:
18 juli 2015

Een tijdje geleden heb ik hier een artikel laten verschijnen over de oprichting van de Hobby Cooking Club van Hua Hin. Het heeft een tijdje geduurd om voldoende geïnteresseerden aan te trekken maar nu is de club sinds twee maanden operationeel.

Wij werken in groepjes van zes personen en de eerste 2 groepjes bestaan uit diverse nationaliteiten: Nederland, België, Zwitserland, Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk zijn hier vertegenwoordigd. Wij zijn nu net met de tweede groep van zes opgestart en voor een derde en laatste groep zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

Misschien even opsommen wat lekkers een aantal leden hebben gerealiseerd tijdens de laatste kooksessies:

 • Trilogie van zalm, coq au vin (haantje in wijnsaus), mousse van mango met coulis van passievruchten (B).
 • Sicilaans slaatje met koude vis, varkenshaasje gestoofd in bier, pannenkoek met ijs sinaasappelcoulis (NL).
 • Slaatje met eendeborstfilet en kaaskroketjes, gebraden vis met een notenkorstje met curry-saus en gebakken aardappeltjes, zelfgemaakt cappuccino ijs met black forest gebakje (D).

Nog even in enkele woorden de werking van de kookclub:

 • Deelnemers worden in groepjes van 6 ingedeeld en ieder groepje draait autonoom.
 • Om de maand en om beurt nodigt iemand de andere leden bij hem thuis uit en realiseert een 3-gangenmenu (voorschotel, hoofdschotel en dessert).
 • Na de maaltijd geeft de gastheer of -dame een woordje uitleg over de (technische) samenstelling van het gerecht. De gerechten worden dan door de deelnemers geëvalueerd en besproken.
 • Kosten van de maaltijd worden gedeeld. Streefbudget: ca 400 bath pp.
 • Iedere deelnemer neemt zijn eigen dranken mee. De gastheer zorgt voor een koelbox. De gastheer zorgt voor water.
 • Enkel de partner van de gastheer kan deelnemen, de partners van de leden kunnen in principe niet deelnemen (bij gebrek aan plaats).
 • Om de 6 maand wordt er samen gekookt in een nog te bepalen lokatie en worden de partners uitgenodigd. Kosten worden gedeeld.
 • Deelname is gratis. De kookclub is open voor iedereen die een basiskennis heeft van het koken. Je hoeft geen culinaire hoogstandjes te presteren, zeker niet, je hoeft alleen graag te koken en te genieten van lekker eten.

BELANGRIJK: We zijn van plan op te starten in BANGKOK vanaf september als er voldoende deelnemers zijn. In geval van interesse kun je een mailtje sturen naar volgend adres: sikkens2011@gmail.com

Met vriendelijke groet,

Robert Vereecke


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Bericht aan alle hobbykoks in Hua Hin en Bangkok”

 1. lucette absillis zegt op

  wat een enig idee….zal fijn zijn om zo mensen te leren kennen alsook de verschillende groentensoorten en fruit en de bereidingswijze …..spijtig dat ik daar niet woon,was direct kandidaat.

 2. Marco zegt op

  Hoi Robert,

  Leuk om te lezen en te horen dat het is gelukt.
  Veel succes en tot gauw weer.
  Veel kookplezier.

  Marco en Tukta

 3. Dirk zegt op

  Dikke duim Robert, fijn om te horen dat het goed loopt.
  De tickets zijn binnen, op 2 november komen we er aan.

  Dirk en Phanthaya

 4. lung addie zegt op

  Hello Rob,

  blij te vernemen dat het project dan toch van start is kunnen gaan. Toen we laatst, reeds verschillende maanden geleden, in Hua Hin samenzaten, liep het project niet zo vlot, ik dacht zelfs dat je het mooie idee zou moeten opbergen hebben. Jammer dat ik een beetje te ver van Hua Hin woon, zoals toen gezegd, anders zou ik zeker deelgenomen hebben want koken is mijn tweede hobby … zou mijn eerste “lekker eten” zijn?
  Je geeft me wel wat extra werk door dit artikel. Ik ben namelijk bezig een reeks aan het schrijven voor het blog over: thuis dagelijkse kost koken. In het introartikel ( wat gelukkig nog niet ingestuurd is, werd jouw project vernoemd en betitteld als: “niet goed van de grond rakend”. Ik zal dit dus maar best aanpassen want je bent er wel in geslaagd : “van de grond te geraken” … LOL … Proficiat !!!
  Waarom schrijf je, telkens na zo een bijeenkomst, geen artikel met de recepten? Het kan ons, expats bloglezers, enkel goede tips geven…. en het is geen concurrentie voor mijn, in opbouw zijnde artikels, want jullie bereiden daar culunaire hoogstandjes en ik beperk me tot gewone dagelijkse “boerenkost”. Het is iets anders dan steeds over Pattaya, het nachtleven, de dames, het dure leven, de goedkoopste ditjes en datjes te lezen ….
  Doe zo veder en wie weet, bereiden we samen eens Vlaamse Cabonaden, maar dan niet in een preskom ha ha ha ha ……

 5. robert vereecke zegt op

  Het draait goed o.m. dank zij Thailandblog maar ook Lizzy heeft mij een stevig duwtje gegeven.
  Misschien ken je Lizzy in Hua Hin. Lizzy is zeker de meest bekende figuur in Hua Hin, zij komt uit de duitse show business en woont nu in Hua Hin. Zij staat achter de prestigieuse maandelijkse MCC (Multi Cultural Community) evenementen in Hua Hin waarvan de opbrengsten naar liefdadigheidswerken gaan. Zij vond het kookproject geniaal en heeft project gepromoot via facebook en de resultaten lieten niet op zich wachten.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website