Phuket - Kata Noi Beach

Een aantal jaren terug heb ik Phuket bezocht. Dat is me destijds prima bevallen. We logeerden op loopafstand van Patong Beach. Het eten en uitgaan was prima. De stranden waren schitterend, vooral Kata Noi beach, waar we veelvuldig verbleven. Ik herinner me de prachtige zonsondergangen waar ik mooie sfeerfoto’s van heb gemaakt.

Toch heeft Phuket minder indruk op me gemaakt dan de rest van Thailand. Waarom? Ik kan er geen duidelijk antwoord op geven.

Maar er is nog iets wat me opvalt. Wanneer je kijkt naar de lezers en de reacties op Thailandblog, het gaat nooit over Phuket. Ik ken inmiddels aardig wat Nederlandse expats die in Thailand wonen. Je komt ze overal tegen, Bangkok, Pattaya, Chiang Mai, Hua Hin en zelfs in Isaan. Maar ik ken geen Nederlandse expat die in Phuket woont.

Ik volg het nieuws uit Thailand op de voet. Naast de Engelstalige kranten, Twitter en en andere blogs, heb ik ook Google Alert ingesteld. Ik krijg via Google Alert, keurig netjes iedere dag het nieuws in mijn mailbox. De lijst voor Phuket is altijd het kortst. Zelden of nooit staan er Nederlandstalige artikelen over Phuket bij.

Vandaar mijn vraag: “wat is er mis met Phuket?” Waarom leeft Phuket niet onder de bezoekers van dit blog? Wie o wie heeft er een verklaring voor?

23 reacties op “Wat is er mis met Phuket?”

 1. Ron zegt op

  Van vóór de tsunami weet ik het niet, maar ná de tsunami hebben veel mensen zich er niet willen vestigen. Ik ken expats die uiteindelijk in de omgeving van Bangkok en Hua Hin zijn gaan wonen. Ook Pattaya zelf en bijvoorbeeld Mabprachan-area is geliefd omdat het ver boven de zeespiegel ligt. Maar goed, ben je als Nederlander je eigen volk een beetje zat, is het toch een goede tip 😉
  Uiteraard is het een prachtig ‘stuk’ Thailand !!

 2. Robert zegt op

  Het is inderdaad prachtig als je verder kijkt dan Patong. Het feit dat Nederlanders er niet gaan wonen, verondersteld dat ze niet aan werk gebonden zijn en kunnen kiezen, zal wel met het prijs niveau te maken hebben.

 3. rode buffel zegt op

  we hebben toch onze tamelijk geregelde poster stevenl, op diverse Thai-fora, die er als duik-instrukteur werkt?
  Wat (sstt-dit is een roddel uit de toeristenindustrie) tegenzit is de mentaliteit van de Phuket-mensen: uitknijpen tot ver over de pijngrens. Tuktukdrivers die mensen die na de tsunami op een heuvel beland waren en de weg niet wisten tot 5/1000 bt afpersten om hun weer terug te brengen. de taxi-mafia is op zich heel Thai-maar un-Thai in de mate waarin ze hun overbetaalde diensten als racket afperken naar anderen. Daar verbleekt Pattaya nog bij als zoete lieve jongetjes.
  En de laatste jaren gaat het daar vooral door de wind door luxe resorts, die Russen (voor veel NL toeristen ook een afschrikkende naam) en Koreanen (zeer geliefd als honeymoon, maar het zijn zo’n beetje wel als de onopgevoede Russen naast de beleefde Jappen) aantrekken. En de geldlust door verkoop van holiday-resorts, time-share, zomervilla’s etc-de crash naakt al.
  De Scandinaven hebben het al gezien: hun winter-charters gaan inmiddels al rechtstreeks naar Krabi.

 4. Anno zegt op

  ik ken verschillende NL’ ers daar, hebben geen zin in bloggen denk ik, het is zo duur als je het zelf maakt, mooi gebied alleen minder real Thailand….

 5. Christiaan Hammer zegt op

  Wat is er mis met Phuket? Ik kwam er voor het eerst bijna 20 jaar geleden. Als ik naar de situatie nu kijk, dan vind ik Phuket te toeristisch geworden.

  Misschien dat voor sommigen ook de prijzen tellen. Phuket is duurder dan welke provincie in Thailand ook.

 6. Thaiodorus zegt op

  Phuket is het afschuim van Thailand. De vrijstaat van Thailand met eigen mafia wetten zoals daar zijn de taximaffia, jetskimaffia en de vastgoedmaffia enz enz. En wil je eens een echte voedselvergiftiging oplopen dan ga je naar Phuket, wellicht een tip voor de dikke medemens die op korte termijn de nodige kilos wil afvallen.
  ps Ik zou er mijn hond niet willen begraven.

 7. lex zegt op

  Ik ben het grotendeels eens met de vorige schrijvers. Ik kwam hier in Phuket voor het eerst in ’78 en toen was het een paradijs. Patong bestond uit 1 hotel, 2 bars en 1 kleermaker. Nuis het overvol. Iedere vierkante meter wordt volgebouwd. Ik persoonlijk ga nooit meer naar Patong, want je kunt nergens parkeren. Boodschappen doe je dus ergens anders. ook de rest van het eil;and wordt voilgebouwd. VRoeger kon je overal wandelen, nu is er overal prikkeldraad. Ten behoeve van de woning- en hotel bouw worden hele heuvels afgegraven. De grond wordt steeds duurder en er worden nauwelijks huizen verkocht: er is erg veel leegstand, maar het bouwen gaat lustig door.
  Maar ja, wie begrijpt de thaise economie.
  Ja, het is duur hier, maar ik woon er goed en er zijn natuurlijk ook voordelen.
  En de mafia zal nooit verdwijnen: hoge functionarissen zijn eigenaar van de mafia.
  Toen ik voor het eerst kwam, was er 1 duikshop, nu zijn er 150!
  Phuket graaft haar eigen graf en slacht de kip met de gouden eieren

 8. Hansy zegt op

  Ik denk, dat er niets mis is met Phuket.
  Je moet alleen een verschil maken tussen het eiland Phuket, de stad Phuket, en andere steden zoals Patong.
  Er wonen genoeg expats, verspreidt over het eiland.

  M.i. heeft een expat niets in Patong te zoeken, de wat beter gesitueerden zullen in Kata, Karon of Kamala zitten.
  In Phuket (town) zullen relatief minder expats wonen, het is meer een stad om je inkopen te doen.

 9. Phuketlover zegt op

  Ik wil, sterker nog, moet zelfs op dit artikel reageren. Er zijn genoeg Nederlandse expats op Phuket, die hier heel gelukkig zijn. De meeste expats zijn mensen die boven de 50 zijn en wonen in rustiger oorden dan Patong, Kata of Karon. Wij wonen op het zuiderlijkste puntje van Phuket, heerlijk rustig en toch overal dichtbij.

  Phuket lijkt inderdaad duurder dan de rest van Thailand, maar het is maar net hoe je je geld wilt besteden. Als je al je inkopen op een van de dagelijkse lokale markten doet, ben je beslist niet duurder uit dan in het Noorden. Vis is zelfs hier veel goedkoper.

  Phuket heeft veel meer luxe dan de rest van Thailand. Wij wonen hier nu 4 jaar en genieten er nog iedere dag van om hier te mogen zijn. Je hoeft er niets te missen. Er zijn luxe Westerse supermarkten, waar je alle artikelen kunt kopen die je in Nederland ook in de winkels vindt, tenminste als je daarop uit bent. Dat je hier wat meer voor betaalt dan in Nederland is logisch, deze artikelen moeten natuurlijk van ver worden ingevoerd, worden gezien als luxe artikelen, waardoor ze ook nog eens extra belast worden met een hoger Tax-percentage. Maar wat mij betreft mogen al die Nederlanders die zo op hun centen zitten wegblijven van Phuket.

  Wat betreft de vriendelijkheid van de Thais op Phuket, kan ik alleen maar zeggen dat ze heel erg vriendelijk zijn als ze je eenmaal kennen en weten dat je niet zo’n lompe toerist bent die hier even meent alles naar zijn/haar hand te kunnen zetten in de 2 of 3 weken die ze hier vertoeven. Buitenlanders kunnen de Thais werkelijk erg schofferen, terwijl we in Nederland van alle buitenlanders eisen dat ze zich naar onze normen en waarden gedragen. Nou: buitenlanders, doe dat hier dan ook!!!!

  • @ prima toelichting bedankt. Goed een reactie te krijgen van iemand die er woont. Hoe zit het met de maffia? Zij zouden een flinke rol hebben als het gaat op taxi’s en tuk-tuks en de prijzen daarvan?

   • Hansy zegt op

    Zover ik weet zijn de taxi prijzen van een redelijk normaal niveau. Rit van 25 km. is ongeveer 200 BHT. Toeslag vanaf betaald parkeren luchthaven (dit is de area direkt bij de in- en uitgangen vd aankomst- vertrekhal)) is 100 BHT.
    Net zoals BKK uitkijken voor de limo’s, die duurder zijn.

    In Patong heerst de tuk-tuk mafia. Daar zit je dus in een fuik. Ritten vanaf Patong ben je aan hun gebonden. Geen taxi chauffeur die je daar op straat oppikt. Mij geen prijzen bekend.

   • Phuketlover zegt op

    Ik wil nog even reageren op alle stories over maffia. Tja, het is maar net in welke kringen je je begeeft. De meeste expats zijn voorzien van een eigen vervoermiddel en die hebben daar dus niets mee te maken. Wij horen alleen maar Cowboy stories vanuit Patong en andere touristische oorden. Wanneer wij familie of vrienden te logeren hebben gaan we uiteraard ook eens naar Patong en nemen dan ook een Tuk-Tuk nar huis. Geen enkel probleem, nooit maffia-praktijken tegengekomen. Ja je betaalt een beetje meer dan normaal omdat je midden in de nacht terug naar huis wilt. Maar zolang ik nog per taxi van ons huis naar het vliegveld (48 km) gebracht wordt voor 500 baht, hoor je mij niet klagen en niet zeuren over maffia of over wat dan ook. We moeten gewoon realistisch zijn. Ook hier wordt de brandstof duurder (in 2006 betaalden we 29 baht en nu bijna 40 baht), dus dat de prijzen ook verhoogd zijn, lijkt mij een heel logisch gevolg.

    Zijn de klagers vergeten hoe het in Europa gaat of hoe zit het? We kunnen niet van Thailand verlangen dat zij ons blijven bedienen voor een schijntje. Waar hebben al die klagers het toch over? Als je je hier niet lekker voelt, en alleen maar blijft hangen in klaaggezangen over corruptie, maffia, criminaliteit e.d., dan moet je gewoon teruggaan naar waar je vandaan komt, dan kom je er snel genoeg weer achter waarom je eigenlijk hier naartoe bent vertrokken.

    • COR JANSEN zegt op

     goed ,zo is het ook nog een keer, kom jaren op pucket,zelden iets mee gemaakt wat
     niet leuk was,

     niet zeuren, of anders thuis blijven

     gr cor

 10. Anno zegt op

  @phuketlover
  waar verhaal denk ik, met Phuket is weinig mis verder, zo je doet wordt je ontmoet, veel EU’ers denken dat ze slimmer zijn dan de ‘natives’, forget it -:)

 11. HappyPai zegt op

  Kan iemand me uitleggen wat een expat is???

  • Wel eens van Google gehoord?

   • HappyPai zegt op

    Dank je Khun Peter, een echt Nederlandse reactie.

 12. lex de leeuw van weenen zegt op

  Ik kom hier al 33 jaar en woon er in totaal 8 jaar. Over het geheel genomen, bevalt het nog steeds, maar de toekomst van het eiland wordt wel kapot gemaakt. Overal wordt gebouwd, nodig of niet en het eindigt in leegstand. De mooiste plekjes worden verwoest met prikkeldraad en afgravingen. Om over het verkeer maar niet te spreken: bijna zo erg als Bangkok.
  En het is duurder: ja
  En iedere Thai denkt dat iedere farang steenrijk is en een prive ATM heeft.

  Maar ik woon er nog steeds goed, dus ik blijf en vele nederlanders met mij

  • Dave Vlugt zegt op

   hallo Lex ben van plan om in december naar Phuket te komen. Het zou leuk zijn je te ontmoeten na zoveel jaren. [email protected] . groeten Dave

 13. Frans zegt op

  Wat zijn we weer gezellig aan het zeuren, er is niets mis met Phuket, ik kom er al jaren, de toestanden zijn niet anders dan ik de andere toeristensteden, je moet gewoon goed uitkijken, net als over de rest van de wereld.
  Ik zeg tegen iedereen maak er een feestje van.
  groetjes, Frans.

 14. ferdinand zegt op

  Na enkele gesprekken met kenissen en vrienden; criminaliteit, soms onvriendelijke houding middenstand en service verleners, een voor Thailand onwijs prijspeil van goederen maar ook vooral diensten.
  Phuket weinig Thais, je kan ook een leuke strandvakantie hebben in Italie, Spanje of Portugal.
  En last but not least, nooit eerder aan gedacht, het regenseizoen ligt heel anders dan in de rest van Thailand, kan zeer heftig zijn, blijven weinig droge perioden over. Diverse vrienden zijn onprettig verrast. Ik zelf ?? … wet er niets van, nog nooit in Phuket geweesr, geef de voorkeur aan het M, N en NO, meer thailand voor mincder geld.

 15. pierre zegt op

  er wonen wel degelijk nederlandse expats op phuket , maar de reden dat het er zo weinig zijn is dat phuket net even wat duurder is dan de rest van thailand,tot 6 maanden geleden had je in patong 2 plaatsen waar de nederlanders en belgen samen kwamen voor een praatje in patong de dutch inn bij chris in een zijstraat van bangla en bij tip top bij andre, andre heeft helaas zijn guesthouse verkocht en is met zijn vrouw naar het noorden vertrokken. bij andre zat de heledag het terras vol, ik zal het missen , geen biefstuk, sate , en zelfgemaakte kroketten meer.

 16. manuel zegt op

  Ik woon nu 30 jaar in Phuket, en ja het word drukker.
  Maar men vergeet dat het een eiland van 50 km lang is en 1 miljoen inwoners.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website