Melder: Els van Wijlen

Ik woon op Koh Phangan en daar is sinds kort ook een immigration office. Allereerst geprobeerd ik daar te verlengen, maar dat is niet gelukt. Long term extensions moeten op Samui gedaan worden.Op Phangan loopt het allemaal nog niet echt lekker, het was er vorige week ook enorm druk. Lange rijen buiten in de zon.

Welke documenten ze op Samui eisen, konden ze me op Phangan niet vertellen. Het telefoonnummer van immigration Samui kreeg ik wel, maar daar werd nooit de telefoon opgenomen. Heel frustrerend. Mijn documenten zijn inmiddels ingeleverd op Samui.

Ik had gehoopt met het TM30 formulier, geen huurcontract meer nodig te hebben en dat door de verzekering de gezondheidsverklaring overbodig zou zijn (iets wat de dame bij immigration op Koh Phangan suggereerde). Dat bleek niet te kloppen.

Op Samui wilde ze naast de ingevulde documenten en de kopieën paspoort ook de bankbrief en kopie bankboek, een gezondheidsverklaring, een huurcontract en uiteraard de verzekering.

Een tekening van het huis was niet nodig, wel een Google Maps uitdraai in kleur.

Morgen kan ik mijn paspoort ophalen.


Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”.

1 reactie op “TB Immigration Infobrief Nr 003/22: Koh Samui -Non-immigrant O-A – Jaarverlenging”

 1. Lung addie zegt op

  Beste Els,
  jij woont op Koh Phangan. Dus zou jij moeten weten dat het Immi op KOh Samui ALTIJD een ‘speciallekken’
  geweest is. Uw hoop op geen huurcontract, bij de TM 30, wordt wel op vele plaatsen gevraagd, is ijdele hoop. Het is ook reeds verschillende jaren zo dat bij Samui Immi een gezondheidsattest gevraagd wordt. Bankbrief en copie bankboek zijn ook normale eisen. Jij klaagt dus over normale zaken. Is dit de eerste keer dat jij een jaarverlenging aanvraagt? Wel, indien zo, informeer je dan degelijk, is niet zo moeilijk.
  Hoe moeilijk is het om, van Koh Phangan, naar Koh Samui te gaan? Met een speedboot, welke er veelvuldig ter beschikking staan, ben je er op minder den 1 uur. Dat moeten reeds veel mensen doen die op het vaste land wonen en, met de wagen of motor, naar hun plaatselijk Immi kantoor moeten(o.a. ik zelf).
  Je mag al blij zijn dat je bij Samui Immi uw verlenging krijgt voor de normale 1900THB en geen 3000THB zal mogen neertellen. Doe je het niet, wel, dan ga je gegarandeerd, volgende keer naar Surat Thani kunnen gaan.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website