Vandaag een bezoek gebracht aan Chiang Mai Immigration voor mijn 90 dagen melding en de aanvraag van een re-entry permit. Ik stapte om 13.10 uur binnen en stond 20 minuten later weer buiten: alles geregeld! Hulde!

Maar dit terzijde, bij de 90 dagen melding had ik ook een aantal kopieën overlegd, maar de dame aan de balie zei: No need any more! Alleen het TM 47 document was nodig.

Ik weet niet of dit al een algemene regel is, anders misschien het vermelden waard door Ronny Latya

Melder: Harrie
Betreft: Chiang Mai Immigration


Reactie RonnyLatYa

Natuurlijk is dat het vermelden waard Harrie. Dat is één van de redenen om “TB Immigratie Infobrieven” op te stellen. Bedankt voor de melding alvast.

Meer en meer doet de informatisering zijn intreden bij de overheid. Zal nog wel zijn tijd duren voor we het papierwerk achter ons kunnen laten, maar er moet ergens een begin zijn.
Ook dus bij immigratie zie je dat. Laatst nog een artikel gelezen dat de ambassades gekoppeld werden aan de databanken van immigratie.
Uiteindelijk moet dat allemaal leiden tot minder papier en een betere en snellere dienstverlening. We kunnen dat alleen maar toejuichen en hopen dat die trend zich verder zet denk ik.

De snellere afhandeling van o.a. de 90 dagen melding, met minder papierwerk, in Immigration Chiang Mai is daar ook een gevolg van. In sommige andere kantoren, o.a. Pattaya dacht ik, is dat al een hele tijd van toepassing.
Het lijkt dus inderdaad een algemene regel te gaan worden, voor zover ze daarvoor al uitgerust zijn natuurlijk.

Alhoewel het eigenlijk ook een van de punten van Big Joke was om uiteindelijk die 90 dagen melding helemaal te schrappen en dat zou pas helemaal mooi zijn natuurlijk.

Maar Immigratie Chiang Mai is zich ondertussen toch maar een mooi imago aan het opbouwen. Ik lees de laatste tijd niks dan positieve berichten (laatst nog Nicole dacht ik op TB) en zo hoort het ook.
Het was ooit anders.

Vraag: Hoe gebeurt de 90 dagen melding in jouw immigratiekantoor of doe je het misschien per post of on-line en wat zijn de ervaringen daarmee ?

“Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief.
Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie.
Gebruik hiervoor enkel https://www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website