Melding: Leo Bossink

Betreft: Immigration Udo

Op 3 oktober j.l. naar immigration in Udon gegaan voor een jaarverlenging van mijn verblijfsperiode. Meegenomen:

 • Mijn paspoort;
 • Mijn bankboekje (de zelfde dag eerst geupdate, plus 1.000 baht gestort op die rekening);
 • Bank statement van dezelfde dag;
 • Verder niets anders bij me aan documenten.
 • Oorspronkelijk Thailand binnen gekomen op een non-immigrant O-A visum.

Om ongeveer 14.30 aangekomen bij immigration. Het was behoorlijk druk. Om 15.15, ondanks de drukte, met stempel voor jaarverlenging weer klaar. Geen vragen over een ziektekostenverzekering. Betaald: 2.000 baht.

Tevens gelijk maar de 90 days gedaan, dat hoefde pas eind oktober, maar nu weer voor 90 dagen klaar.


Reactie RonnyLatYa

De eis voor een ziekteverzekering gaat pas in op 31 Oktober.

Benieuwd of er dan wat zal veranderen in Udon.

Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

No votes yet.
Please wait...

22 reacties op “TB Immigration Info Brief 103/19 – Immigration Udon – Non-immigrant O-A visum – Jaarverlenging (TM7), 90 dagen (TM 47)”

 1. Jochen Schmitz zegt op

  RonnyLatYa heeft gelijk.Ook in Udon Thani moet je na 31 oktober een verzekering hebben goedgekeurd door de Thaise Overheid. (niet elke verzekering wordt geaccepteerd)

 2. Leo Bossink zegt op

  @Ronny
  Ja, dat weet ik ook wel. Het gaat slechts om mijn melding dat ik daar op 03 oktober ben geweest en dat er, over helemaal niets, een probleem was. Dat is toch wat je graag gerapporteerd wilt zien?

  Met vriendelijke groet,
  Leo Bossink

  • RonnyLatYa zegt op

   Leo,

   Ja, natuurlijk en ik ben ook heel tevreden met je melding.

   Ik gaf het maar gewoon als aanvulling op je inzending, omdat ik benieuwd ben of er vanaf 31 oktober wat zou veranderen. Dat was zeker geen kritiek op je melding zelf

  • fred zegt op

   In Pattaya is men duidelijk. Deze verplichting geldt voor alle en alleen O-A visa uitgegeven na 31 Oktober 2019. Alle visa uitgegeven voor deze datum vallen buiten de verplichting.

   • Sjaakie zegt op

    Fred, de 2e zin loopt niet goed, de verplichting van het hebben van een verzekeringspolis geldt voor alle en alleen O-A visa en uitgegeven na 31 october 2019.
    Dus voor alle helderheid, geldt voor alle O-A Visa uitgegeven na 31-10-2019 en alleen voor O-A Visa uitgegeven na 31 october 2019.
    Wat is je bron, horen van ….. in Pattaya?

    • fred zegt op

     Neen niet van horen zeggen. Ik heb mijn nieuwe extensie net zelf gekregen en die gaat in vanaf 12 november 2019 en loopt tot 12 november 2020
     In Pattaya is de regel dat een ziekteverzekering zal verplicht zijn voor O-A visums uitgegeven (issued) na 31 oktober 2019.
     Dus vooraleer die mensen zich zullen aanbieden voor een extensie zijn we al minimum een jaar verder
     Mensen die een O-A visum hebben uitgegeven Voor 31.10.19 (zoals ik en velen hier in het woonblok) en die nu teren op extensies moeten geen verzekering voorleggen.
     Dat is de situatie vandaag. Of dezelfde uitleg zal kloppen volgende jaar kan ik ook niet voorspellen.

 3. Jan zegt op

  Welke ziekenfondsen zijn goed gekeurd voor Thailand

  • RonnyLatYa zegt op

   http://longstay.tgia.org/home/companiesoa

 4. TheoB zegt op

  Is de leges voor een verlenging van de verblijfsperiode verhoogd van 1900 naar 2000? Zo ja, sinds wanneer?

  • RonnyLatrYa zegt op

   Neen Theo,
   Heb ik niets van opgevangen. 1900 Bath is nog steeds de vaste prijs voor gelijk welke verlenging.

   • TheoB zegt op

    Dat dacht ik al.
    Ben benieuwd welke verklaring Leo heeft voor de ฿100 meer die hij betaald heeft.
    Een zwart/wit kopietje kost zo’n ฿5-10, een kleurenkopietje ongeveer ฿15-20. Misschien heeft hij een kopje thee/koffie met ‘n koekje gekregen?
    Of …?

    • Hanshu zegt op

     Men rekent in Udon al jaren 2000thb voor een verlenging. En nee…..geen bonnetje.

     • Rob V. zegt op

      Zijn zoveel buitenlanders soms van was gemaakt of ronduit bang voor ambtenaren? De meeste zullen toch wel weten dat het 1900thb kost, dat weet ik zelfs en ik heb nog nooit een Thais visum (laat staan verblijfsverlenging) nodig gehad. Of denkt men extra goed geholpen te worden met 100 thb ‘fooi’?!

     • Taruud zegt op

      In Udon Thani al een paar keer meegemaakt: Ik betaalde met 2000 THB en wachtte geduldig op het wisselgeld. Vervolgens werd er rondgevraagd: Wie heeft er 100THB wisselgeld? Iedereen de lades open trekken: “Nee ik, niet”,” ik ook niet”. Na nog even wachten zei ik met een big smile: Okay. Keep the change. Ze zaten allemaal te gniffelen. In vervolg betaal ik altijd met 2000 THB. Leuk om mee te maken. Van mij mogen ze die 100 THB op het eind van de week samen delen. Van harte gegund, als de dienstverlening en de sfeer prima is. En dat is het. Ik heb niet het idee dat de lonen daar nu zo hoog zijn. En als je dit niet ziet zitten: gewoon met gepast geld betalen; dat is ook goed.

      • Loe zegt op

       Op samui ook regelmatig meegemaakt, dat 2000 wordt gevraagd ipv 1900.
       Toen immigration nog in Nathon zat, was het helemaal gortig en probeerden ze je voor 5000 baht af te zetten. Dhr.Nok was daar erg mee bezig, maar die is er uitgeflikkerd bij de verhuizing naar Maenam.
       Ooit zat er ook een geuniformeerde man in Nathon, waarschijnlijk uit Surat Thani, die me 5000 baht vroeg en er ,bij mijn aarzeling, me dringend aankeek en vroeg of ik moeilijkheden zocht.
       Gelukkig is de corruptie na de verhuizing veel minder geworden, maar soms toch nog 2000 gevraagd ipv 1900.

       • Taruud zegt op

        Ik vergat nog: Toen ik de laatste keer in Udon Thani was, rekende ik er ook op dat de 100THB wel als wissel-fooi gezien zouden worden. Ik kreeg een setje documenten terug en zag daar de 100 THB in zitten. Ik wilde het als fooi terug geven, maar de beambte weigerde het heel beslist terug te nemen. Ook hier een nieuw team en ook weer aardige behulpzame mensen.

     • TheoB zegt op

      Hanshu en Leo en al die andere gedupeerden,
      Wordt het dan niet eens tijd om de National Anti-Corruption Commission op de hoogte te stellen van deze misstand?
      https://www.nacc.go.th/main.php?filename=index_en

 5. fred zegt op

  Ook vandaag weer een medebewoner gesproken die net terugkwam van immigratie Jomtien. Ingang nieuwe extensie 18 november. Vorige extensies op O-A visum.
  Niets gevraagd omtrent verzekering
  Gebruikte ook combi methode. Geen eisen omtrent van wat er eventueel nog op bankboekje zou moeten blijven staan.

  • Sjaakie zegt op

   Ronny, wel belangrijke feiten die Fred op tafel legt, zie wat hij zegt op 24 oktober 2019 om 15:55 en in bovenstaande reactie zelfde dag om 10.05.
   Ik heb geen enkele reden te twijfelen aan Fred zijn oren, maar zou toch graag van jou Ronny willen weten of jij dit ook al gehoord hebt over Immigration Pattaya.” Want dat zou toch groot NIEUWS zijn
   ” Zorgpolis alleen vereist indien O-A Visa is afgegeven na 31 oktober 2019.

   • fred zegt op

    Verslag van een medebewoner in mijn woonblok.
    Good morning

    As announced I went today to Jomtien immigration to check again what has been told to me tuesday by the male immigration officer at the entrance of immigration office

    This time I went to counter 8 and checked with the lady with glasses who sits outside the counter and checks the papers when we apply for extension..
    She asked me why I came back as I made my extension on september 4th.. So I told her I heard there would be a mandatory health insurance and she immediately answered ‘ not for you, only for new OA visas after 31st October..
    I again asked her “so, when I do my extension next year no need of a health insurance
    No, no need for extension, only for new visas..
    Things are pretty clear in Jomtien apparently

    Have a nice day

   • RonnyLatYa zegt op

    Ik heb ook gelezen wat hij zegt en ik twijfel er ook niet aan dat dit zo is. Waarom zou ik ? Ik heb er ook op geantwoord dat hij er dan maar zijn voordeel moest mee doen.

    Maar ik zal het nog maar eens uitleggen en dat is dan nu wel de laatste keer dat ik dit ga herhalen.
    Ik heb sinds de eerste berichten op dit blog ook al gezegd dat volgende tekst door de immigratiekantoren verschillende gelezen kan worden (maar ja, ik heb wel meer het gevoel dat ik tegen muren aan het praten ben).

    “2.An alien, who has been granted Non-Immigrant Visa Class O-A (not exceeding 1 year) and has been permitted to stay in the Kingdom before this order is effective, will be able to continually stay in the Kingdom for a granted length of stay.”

    Dat wil dan volgens mij zeggen dat het niet van toepassing is op alle verblijven die werden toegestaan voor de regels van toepassing worden m.a.w.31 oktober 19. En dat is volgens mij ook de correcte toepassing.
    Vermits een verblijfsperiode maar maximum voor een jaar kan worden toegestaan (not exceeding 1 year) moet dit dus jaarlijks herhaald worden. Bij de volgende periode zijn de nieuwe regels dan wel van toepassing. Tot zover de tekst.
    Om uw vroegere voorbeeld te nemen. U hoeft geen verzekering tot 01 oktober 2020 want uw verblijf werd voor 31 oktober 19 reeds toegestaan tot 01 oktober 2020. Nadien zal je wel een ziekteverzekering moeten voorleggen.

    Je kan het ook ruim lezen, zoals blijkbaar Pattaya doet en lezen dat wie een Non-O-A heeft verkregen voor 31 oktober 2019 geen verzekering nodig heeft.
    Die “granted length of stay” (voor een toegestane verblijfsduur) van maximum een jaar laten ze voor het gemak maar vallen.
    Maar past Pattaya dat toe, mij niet gelaten hoor . Doe er uw voordeel mee…
    In dat geval zal je in uw situatie ook volgend jaar geen ziekteverzekering moeten voorleggen.

    Met de tijd zal u ook wel lezen dat het in X zo wordt toegepast en in Y zo. Er zijn ook al lezers die van hun immigratiekantoor (o.a. Chiang Mai) te horen kregen dat bij de volgende verlenging ze een ziekteverzekering dienen voor te leggen. En die hebben ook al hele tijd een NON-O-A

    Dus geen groot NIEUWS wat Pattaya doet en dat o.a. Chiang Mai de regels anders toepast. Het zou eerder verbazen als het overal identiek werd toegepast.

    En wil je het zeker weten, en dat heb ik ook al verschillende keren herhaald, ga het dan vragen in je immigratiekantoor (ook weer zoiets waar ik het gevoel heb om tegen de muren te praten als ik dat zeg). Weet je meteen wat ze daar toepassen.
    Er namelijk vanuit gaan dat omdat iets in Pattaya toegepast wordt, dit ook zo zal zijn in de rest van Thailand… dat gelooft alleen iemand uit Pattaya.

    Verder wil ik iedereen er nogmaals op wijzen dat 31 oktober de datum is dat de regels in voege treden. Het kan er dus in je lokaal immigratiekantoor wel eens anders aan toegaan op 30 dan op 31 oktober. Als is die kans in Pattaya klein denk ik…

 6. Sjaakie zegt op

  Je hebt helemaal gelijk Ronny, zo de wind waait, waait m’n jasje.Je hebt de muurtjes weer weggebroken, probeer dat ook te doen, dat brengt een ieder weer terug op aarde, die soms in Thailand niet overal gelijk aanvoelt. We houden het op ” It depends “, kan alle kanten uitgaan nog.
  Groet en dank,


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website