Melding: Jan Si Thep

Betreft: Immigration Phetchabun

Extension of visa based on Thai marriage – kantoor Phetchabun. De extension verloopt op 28 mei. Dit is de 2e keer dat ik het aanvraag dus maar op tijd begonnen. Eerst naar de amphur om een nieuw certificaat te halen dat we nog steeds getrouwd zijn. Dit is binnen 10 minuten klaar. De 1e keer hebben we een checklist gekregen van de documenten die we moeten aanleveren:

 • Paspoort: departure card, ALLE pagina’s kopiëren, +registratie blauwe boekje.
 • Trouwakte: Kor2 en Kor3; + het jaarlijkse certificaat van getrouwd zijn (kor2 duplicaat getekend door amphur).
 • Vrouw: ID card, blauwe boekje huis registratie + inwonende registratie, certificaat naamswijziging.
 • Dochter: geboortebewijs, inwonende registratie.
 • Bank: kopie 1e pagina bankboek met tenaamstelling en rekeningnr.; brief bank, update bankboek.
 • Foto’s: samen voor het huis, voor de deur met adres, in huis op de bank.
 • 2 pasfoto’s en 1.900 baht.
 • Plattegrond van het dorp.
 • Aanvraagformulier

Als extra, een leerpunt van de eerste keer, ook het certificaat van de naamsverandering van mijn vrouw in het verleden.

8 mei naar het immigration kantoor in Phetchabun gegaan. Dit is een klein kantoor wat voor Chang Mai werkt. Op zich is het personeel behulpzaam hoewel het Engels zeer matig is. Eerst naar het bankfiliaal in Phetchabun. De brief moet namelijk van de dag zelf zijn omdat men het moet doorsturen naar Chang Mai en daar bij aankomst niet ouder dan 7 dagen mag zijn.

Controle van alle formulieren. Niet alle pagina’s van het paspoort gekopieerd, kopie van bankboekje was niet duidelijk genoeg. Omdat we van ver komen was men ter wille om het ter plaatse, tegen vergoeding, te kopiëren. Opnieuw een aanvraag met de hand moeten invullen. Het kantoor heeft een versie met een stempel waar je e-mail, Facebook en line-id moet invullen. Extra verklaring tekenen voor overstay gevolgen. Plattegrond tekenen op apart formulier. En alle kopieën ter plaatse tekenen. Na een dik uur was het papierwerk dan in orde.
Ok, zegt de manager, see you next month number 28. Maar dat is ruim 7 weken later! Than we have for sure, but you can call before.

Krijgen we nog controle aan huis zoals bij de eerste keer? Dat is niet zeker, ligt aan het kantoor van Chang Mai.

Nog de vraag gesteld voor het banksaldo of het voor een marriage extension ook 3 maanden na de aanvraag moet blijven vaststaan hetzelfde als bij retirement visa. Het antwoord was: same, same.

Dit kantoor biedt ook een extra service. Voor 1.000 baht sturen zij elke 90 dagen zelf het nieuwe formulier aangetekend naar huis. Hoef je niet naar kantoor of problemen met de post. Waarschijnlijk geen officiële service, ik krijg er ook geen bonnetje van.

Nu kwam de laatste keer te laat en was ik er ook niet zo scherp op. Dus ik was in overtreding zei ik als ik door een agent gecontroleerd zou zijn. Don’t worry, no problem. Zou ik ook zeggen.

Nog een vraag gesteld: als ik 2 maanden op koh tao ben en eigenlijk 90 dagen moet melden. Moet ik dat dan op koh Samui doen? Antwoord: no, we take care for you.

Vragen voor Ronny.

 1. Wat is normaliter de doorlooptijd van een nieuwe extension goedkeuring? Ik dacht een maand, ook gezien de stempel van under consideration die een maand na aflopen extension geldig is. Dus als ik de 27e mei had gekomen moet het uiterlijk 28 juni klaar zijn.
 2. Klopt het van het banksaldo voor Marriage extension.3 maanden na aanvraag vaststaan?
 3.  Ik heb op website van immigration gezocht, met taal ENG natuurlijk. Maar de informatie daarachter is alleen in Thais? Wat is een alternatieve, actuele, betrouwbare website?

Reactie RonnyLatYa

Bedank voor je inzending.

Ik moet zeggen dat ik met verbazing sommige dingen gelezen heb. Wat je vragen betreft :

1. Normaal zal een “Under consideration” gegeven worden voor een periode van 30 dagen. Echter, de “under consideration” periode mag ook voor een langere periode gegeven worden, of zelfs herhaald worden. De enige beperking is dat een “under consideration” periode nooit langer mag duren dan 30 dagen na de reeds toegestane periode.

Gezien uw reeds toegestane periode loopt tot 28 mei mag de “under consideration” periode maximaal tot 27 juni lopen m.a.w 30 dagen na het aflopen van uw huidige verblijfsperiode. Had je dus op 27 mei geweest dan had het ook moeten klaar zijn op 27 juni.

Een beetje rare aanpak van dat immigratiekantoor, maar strikt gezien doen ze niks verkeer.

Ik heb het zelf nooit zo opgeschreven bij antwoorden en het steeds bij die 30 dagen gehouden. Misschien had ik daarin ook duidelijker moeten zijn. Het is wel de eerste keer dat ik lees dat men de maximumperiode hanteert.

Het staat in het volgende document

ORDER OF THE IMMIGRATION BUREAU No. 327/2557 Subject: Criteria and Conditions for Consideration of an Alien’s Application for aTemporary Stay in the Kingdom of Thailand

“3. During the period pending the consideration for granting an alien extension of stay in the Kingdom underClause 2 herein,said alien is allowed to stay in the Kingdom of Thailand while awaiting the results of the consideration. A permission to stay dining the waiting period shall be stamped as many times as necessary by the competent officers: however, the total period of stay shall not exceed thirty days from the following the date on which the permitted period has lapsed.”

2. Neen, dat klopt niet. Voor de “Marriage extension” is er nog steeds niks veranderd. Dit is een regel die ze zelf opleggen.

3. De officiële website is deze van Thai Immigration. www.immigration.go.th/

Jammer genoeg is er inderdaad veel in het Thais, maar er is ook wel genoeg info te vinden in het Engels.

Het is wat wennen, maar onder “Service” is er toch wel wat info te vinden www.immigration.go.th/content/service

Maar zelfs met de info die daar staat, is het maar de vraag wat je ermee vooruit bent als je eigen immigratiekantoor zijn eigen koers vaart.

Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “TB Immigration Info Brief 056/19 – Immigration Phetchabun – Jaarverlenging Thai Marriage”

 1. rens zegt op

  Gisteren naar immigration Nakhon Pathom geweest voor extension retired visa (Ben 75 jr )na al de papieren die standard in geleverd moeten worden werd de (visumondersteuning brief geweigerd )U moet eerst naar Chiang Wattana voor het legaliseren van de brief bij het min.foreign affers te bangkok (had het betaal strookje ook nog meegenomen van de ambassade ) maar dat hielp niet.
  dus een andere weg geprobeerd en vertelde de dame van immigration dat ik ook mijn bankboekje van thailand bij me had,na het bekijken ervan over voldoende geld van holland naar deze thaise bank was overgemaakt werd het goed verklaard.
  immigration melde mij dit kunt u gebruiken en de brief dan niet nodig (weg gegooid geld en tijd )wat er volgend jaar weer verandert kon ze mij niet vertellen (ik was binnen 30 min weer buiten een nieuw extension
  en happy

  groet Rens


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website