Melding: Ton

Betreft: Immigration Khon Kaen

Op 7 mei voor jaarverlenging naar emigratie Khonkaen gegaan. Eerst pasfoto s laten maken, toen naar de bank voor updaten bankboek en twee brieven. Een voor bevestiging totaal account meer dan 800.000 baht en een uitdraai van de laatste maanden kosten 200 baht.

Naar de emigratie kopieën laten maken van alles en TM7 ingevuld. Naar het loket. Brieven van de bank willen ze niet hebben, alleen bankboek. Laatste datum was 29 april een opname was niet goed moet 7 mei zijn. Terug naar de bank voor een transactie en weer een update van bankboek. Weer een kopie van bankboek laten maken. Was nu goed. Moest ook nog een TM47 invullen voor mijn 90 dagen melding. Over 90 dagen terugkomen met een geupdate bankboek voor controle boven de 800.000 blijven.


Reactie RonnyLatYa

Bedankt voor de melding Ton.

Je leest het niet dikwijls dat ze geen bankbrieven willen, maar enkel het bankboekje. Dat ze een update van 7 mei willen is dan weer niet zo uitzonderlijk. En daar moet je dan een verrichting voor uitvoeren, anders blijft die op de laatste verrichting staan.

In ieder geval is men hier toch duidelijk dat je na 90 dagen moet terugkomen, met je bankboek voor controle. Vergeet dan niet van eerst een verrichting te maken als je een update van die dag wil zien.

Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

10 reacties op “TB Immigration Info Brief 055/19 – Immigration Khon Kaen – Jaarverlenging”

 1. Gelhorn marc zegt op

  Alles goed en wel. Maar wat moet je doen als je voor enkele maanden naar Nederland gaat en jekan niet na 90 dagen naar immigratie gaan voor controle van je bankboekje

  • RonnyLatYa zegt op

   Heb ik al eens uitgelegd…

   • RonnyLatYa zegt op

    Het is van 8 dagen geleden…..

    https://www.thailandblog.nl/dossier/visum-thailand/immigratie-infobrief/tb-immigration-info-brief-047-19-immigration-khon-kaen-90-dagen-melding/

    Daarin schreef ik het volgende :

    “De nieuwe regels schrijven enkel voor dat wanneer je een bankbedrag gebruikt, het bedrag er minstens 3 maand na toekenning moet blijven opstaan, je nadien niet onder een bepaald bedrag mag zakken en het 2 maand voordien weer op op de rekening moet staan wil je een nieuwe aanvraag indienen.
    Nergens wordt voorgeschreven hoe en wanneer dit moet gecontroleerd worden. Dat mogen immigratiekantoren dus zelf bepalen.

    Voor controle zijn verschillende manieren te bedenken en elk immigratiekantoor zal zelf beslissen wat het beste bij hun past.

    – Sommige immigratiekantoren zullen beslissen om dit ter gelegenheid van een 90 dagen melding te doen. Je bent er dan toch. Dit wil echter niet zeggen dat je een 90 dagen melding gelijk moet stellen met een bankcontrole. Die twee staan volledig los van elkaar. Het is alleen een moment waarop vele zich ook naar het immigratiekantoor begeven en om praktische redenen wil men dan ook meteen die bankcontrole uitvoeren. Is dat zo, dan zal het immigratiekantoor zeggen om bij een 90 dagen melding ook je bankboekje mee te brengen en er ook eerst een up-date van te maken, of misschien zelfs ook een bankbrief mee te brengen. Maar vraagt men geen bankbrief, kom er dan ook niet mee aandraven
    Wat met iemand die on-line zijn melding maakt ? Vermits die 90 dagen melding los staat van een bankcontrole, zal de controle dan ook niet samen gebeuren met je 90 dagen on-line melding, maar op een datum of binnen een periode dat je immigratiekantoor zal beslissen. Als je een on-line melder bent vraag hun dus wat je moet doen. Misschien zeggen ze je aan te bieden 3 maand na toekenning met je bankboekje en dat is dan misschien weken voor of na je on-line melding.
    Ook zijn er met een jaarverlenging die nooit een 90 dagen melding maken, zelfs niet on-line. Immers, als je nooit 90 dagen ononderbroken in Thailand verblijft, moet je ook die adresmelding niet maken. Maar het is niet omdat je die 90 dagen melding niet maakt, je niet zal moeten bewijzen op een bepaald moment dat het bedrag er nog steeds op staat. Misschien moeten zij zich dan melden na de eerstvolgend binnenkomst. Vraag het dus.

    – Sommige immigratiekantoren zullen misschien in de toekomst een kaartje meegeven na het toekennen van je jaarverlenging. Daar zal dan misschien op staan binnen welke periode je naar het immigratiekantoor moet komen voor een bankcontrole. Bijvoorbeeld tijdens de vierde maand na toekenning. Valt daarin toevallig ook je 90 dagen melding heb je geluk en anders zal je nog eens afzonderlijk moeten gaan.”

    – Sommige immigratiekantoren zullen misschien enkel steekproeven uitvoeren. Ze contacteren je dan bijvoorbeeld via mail/gsm en zeggen je langs te komen binnen de week met een bewijs dat het geldbedrag er nog steeds op staat/stond op een bepaalde datum. Of ze doen enkel wat steekproeven ter gelegenheid van de 90 dagen melding. Kan dus best zijn dat iemand voor jou een controle krijgt en jij niet, of omgekeerd natuurlijk.

    – Sommige immigratiekantoren zullen misschien beslissen om helemaal geen controle uit te voeren tijdens het jaar. De controle gebeurt dan enkel bij de eerstvolgende aanvraag tot jaarverlenging. Daar zal je moeten bewijzen of het bedrag er nog op stond tot drie maanden na toekenning, je niet onder een bepaald bedrag bent gezakt en het nodige bedrag er 2 maand voor de aanvraag weer op stond. Is dat zo, dan voldoe je aan de financiële kant van de nieuwe aanvraag. Is dat niet zo, kan het zijn dat je nieuwe aanvraag wordt geweigerd.

    – Misschien worden er nog wel andere controle systemen toegepast. Hangt van je immigratiekantoor af.

    Wat ik maar wil zeggen, wil je weten hoe, of en wanneer er gecontroleerd wordt op dat bankbedrag, vraag het gewoon aan je immigratiekantoor. De onwetende uithangen kan misschien slim lijken, maar is voor niks nodig en je zal uiteindelijk altijd aan het kortste eind trekken. Kan je daar weer over klagen.
    Een raad die ik iedereen kan meegeven die met een bankbedrag werkt en een immigratiekantoor heeft waar de nieuwe regels worden toegepast :
    Ga je naar immigratie, om wat voor reden dan ook, neem dan gewoon je bankboekje mee. Een up-date van je bank boekje zal meestal wel volstaan. Je hoeft niet telkens achter een bankbrief te gaan als dat niet specifiek geëist wordt. Bedenk dat een controle op elk moment kan en mag gebeuren.
    En vraag men niks, dan toon je toch ook niks.”

    • Edward zegt op

     Was gister in Udon Thani voor een verlenging van mijn retirement visum, moest wel ook een bewijs van mijn bank aantonen,die had ik wel maar de verkeerde, ben die snel wezen halen (bank op 800 meter) het was er erg druk bij de Immigration, maar stond wel binnen een uurtje weer buiten met een nieuwe jaarverlenging.

     Heb nog wel een opmerking over de nieuwe 800,000 BHT regel, de betreffende beambte zag mijn 90 dagen “online” melding in mijn paspoort bevestigd, ze vertelde mij daarop dat ik de eerste 90 dagenmelding niet online kon doen maar ter plaatste bij de immigration in Udon Thani, dat zal dan wel daarvoor zijn om de nieuwe 800.000 BHT regeling te kunnen controleren.

     Groet Ed.

     • Taruud zegt op

      Edward. Je had geen lncome statement ? Je gebruikt de 800000 optie of moest je naast het income statement ook nog je bank boekje tonen met 800000K? Ik ga in december weer voor mijn jaar verlenging naar Udon Thani. Vandaar mijn vraag
      Ik gebruik alleen het income statement bia de Nederlandse ambassade .

      • Bill Elbers zegt op

       Natuurlijk moet je in Udon Thani aan beide voorwaarden voldoen, dat is trouwens de regel in Udon: EN de ondersteuningsbrief PLUS de 800.00oTHB op de bank. Daar komt dan nog bij dat je ook moet aantonen dat je elke maand 65.000THB overmaakt naar een Thaise rekening. Dat is wel enkel voor mensen die in Udon Thani naar de immigratie gaan…. Gene zever daar om te kunnen voldoen met die nieuwe regels.
       M.v.g.,
       Bill.

       • Ger-Korat zegt op

        Met alle repekt voor Bill Elbers maar als je niet weet waar je het over hebt dan ook geen foutieve tekst over dit onderwerp hier neerpennen. Schept alleen maar verwarring en daar heeft niemand wat aan. Voor alle duidelijkheid en om maar een mogelijkheid te noemen: indien je 800.000 baht op een Thaise bank hebt dan is dit voldoende voor een jaarverlenging en hoef je nergens, ook niet in Udon, nog daarnaast inkomen aan te tonen.

        • RonnyLatYa zegt op

         Denk eerder dat het ironisch bedoeld is w

 2. Petervz zegt op

  En vraag, is een screenshot van je mobieltje niet voldoende?

  • RonnyLatYa zegt op

   Ik vermoed van niet, maar u kan het altijd vragen.
   Het is ook niet zo dat het bankboekje een zware last is om mee te sleuren.
   Hou er ook rekening mee dat het de bladzijde(n) van de laatste drie maanden moet zijn.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website