Melding: Nick

Betreft: Immigration Jomtien

Verlenging tourist visa -ter info. Mijn touristvisum verloopt op 18 april. Met de sluitingsdagen van Songkran in het vooruitzicht ben ik vandaag 4 april bij immigration in Jomtien gaan vragen vanaf hoeveel dagen op voorhand ik mij mag aanbieden om een verlenging aan te vragen. Het antwoord was: vanaf 30 dagen tevoren.


Reactie RonnyLatYa

Bedankt voor de inzending.

De periode waarbinnen een verlenging kan aangevraagd worden is afhankelijk van wat men lokaal toepast. Het heeft minder met een of andere feestdag te maken, wat niet wil zeggen dat je met die sluitingsperiode geen rekening dient te houden natuurlijk.

Over het algemeen is 30 dagen voor afloop van de verblijfsperiode de standaard, maar sommige aanvaarden dit ook al 45 dagen voordien bij jaarverlengingen. Het kan echter ook minder zijn bij toeristverlengingen, waarbij men het pas de laatste 14 dagen, of zelfs de laatste week zal aanvaarden.

Het is dus verstandig om hierover lokaal eens navraag te doen. Net zoals u nu gedaan hebt. Maar zelfs indien u het zou vergeten zijn, of niet weten dat immigratie gesloten is en uw verblijfsperiode zou aflopen tijdens zo een sluitingsperiode, is er nog geen groot probleem.

Het aflopen van een verblijfsperiode in een periode waarbinnen een immigratiekantoor officieel gesloten is heeft normaal geen gevolgen. U dient zich dan wel aan te bieden op de eerstvolgende werkdag van dat immigratiekantoor voor aanvraag verlenging. Indien u dat doet, zullen de “overstay” dagen u normaal niet in rekening worden gebracht. U zal dan ook gewoon uw verlenging bekomen, die dan zal aansluiten op uw vorige verblijfsperiode, alsof er niets gebeurd is. Misschien krijgt u enkel de opmerking om de volgende keer beter de sluitingsdagen in het oog te houden.

Kom je de tweede werkdag, dan zal de volledige “overstay” periode je wel aangerekend worden en kan je dit ook een notitie in je paspoort opleveren.

Best is natuurlijk om niet op het randje te lopen en tijdig je verlenging aan te vragen. Je wint of verliest er niks mee om te wachten tot de laatste dag.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website