Melding: Dirk

Betreft: Immigration Hua Hin

Non immigrant retirement visa in Hua Hin. Nodige documenten (multiple entry), copy x2 van:

  • Paspoort (hoofdbladzijde + alle bladen waar stempels en visums opstaan (plakken)).
  • TM 6 formulier laatste binnenkomst Thailand.
  • Ingevuld TM7 formulier
  • Ingevuld TM 8 formulier
  • Bankboekje alle blz waar iets gedrukt is.
  • Bewijs van adres in Thailand.
  • 2 pasfoto’s ( voor op TM7 en TM8 formulieren).

Wachttijd inbegrepen had ik het gevraagde visum na 1,5 uur. Snel geholpen dus. Bij mijn vraag hoe het bankboekje gecontroleerd ging worden (3 maanden na visum 800k thb – rest van het jaar (400k thb) tot 2 maanden voor nieuw visa (opnieuw 800k thb), kreeg ik als antwoord:
“Immigration kan u eender wanneer vragen om uw saldo op uw bankboekje te bewijzen. Dit op dezelfde manier als voor het verkrijgen van het visum. Dus met bankboekje en brief van de bank.

Ik veronderstel dat ze dit dus gaan doen bij twijfelgevallen of mensen die in het verleden niet steeds in orde waren (overstay, 90 dagen melding,…). Althans zo liet de officier het uitschijnen.


Reactie RonnyLatYa

 Bedankt voor de melding Dirk.

Wat die bewijzen betreft. Elk immigratiekantoor zal dit op zijn eigen manier regelen. Er staat ook nergens in de reglementen wanneer en zelfs niet of het moet gecontroleerd worden. Maar als je iets eist, kan je het maar beter controleren ook natuurlijk. De ene zal dat doen ter gelegenheid van een of meerdere 90 dagen meldingen, andere zullen een datum zeggen, andere zullen je misschien contacteren en zeggen te komen al dan niet met bankbrief of gewoon een update van het bankboekje, nog andere zullen gewoon de volgende aanvraag tot jaarverlenging afwachten en dan zien wat er het ganse jaar met het bedrag gebeurd is.  Voldoe je dan kan je een nieuwe jaarverlenging aanvragen. Is dat niet het geval dan zal men het misschien weigeren.

Je kan, dus zoals je ook gedaan hebt, het best meteen vragen.  Kom je niet voor verrassingen te staan.

Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief.  Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie.  

Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/.  Bedankt voor uw begrip en medewerking”

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa


» Laat een reactie achter


8 reacties op “TB Immigration Info Brief 038/19 – Immigration Hua Hin – Jaarverlenging”

  1. sylvester zegt op

    ik had toch een vraagje over die 800.000 bath waar je 3maanden niet aan kan komen .Als je na die periode van 3 maanden geld gaat gebruiken van die rekening van 800000 bath moet je dan op tijd die 800000 bath aanvullen voor je nieuwe retirement aanvraag???

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
    • RonnyLatYa zegt op

      Natuurlijk moet je dat opnieuw aanvullen voor je een nieuwe aanvraag gaat indienen.
      Het bedrag van 800 000 Baht moet er immers minstens 2 maand voor aanvraag tot verlenging op staan.

      In werkelijkheid zal je er dus minstens 5 maand niet mogen aankomen d.w.z. 2 maand voor de aanvraag tot 3 maand na toekenning van de verlenging. Heb je dan nog de pech dat ze met een “Under consideration” stempel werken van een maand, dan mag je er misschien zelfs 6 maand niet aankomen, want het is 3 maand na de toekenning. De resterende maanden mag je dan zakken, als je dat wil, naar 400 000 Baht.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  2. Han zegt op

    Misschien vergis ik me maar was het niet zo dat bij de eerste keer een jaarverlenging het geld twee maanden van te voren op de bank moest staan maar bij vervolgherhalingen drie maanden?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
    • RonnyLatYa zegt op

      Volgens de nieuwe regels moet dit niet meer worden toegepast.
      Indien een immigratiekantoor daar blijft aan vasthouden, dus zoals het vroeger was 2 maand bij de eerste aanvraag en 3 maand bij vervolgaanvragen, dan is dat iets dat ze lokaal opleggen maar is zeker niet iets dat opgelegd werd in de nieuwe regelgeving.

      dus voor de zoveelste keer…..

      “At least 2 months prior to filing date, and at least 3 months after being granted permission, the alien must have fund deposited in a bank in Thailand of no less than THB 800,000. The alien can withdraw the fund 3 months after being granted permission and the remaining balance must be no less than THB 400,00

      https://www.thailandblog.nl/visumvraag/nieuwe-retirement-regels/

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: +1 (obv 1 stem)
  3. RonnyLatYa zegt op

    Volgens de nieuwe regels moet dit niet meer worden toegepast.
    Indien een immigratiekantoor daar blijft aan vasthouden, dus zoals het vroeger was 2 maand bij de eerste aanvraag en 3 maand bij vervolgaanvragen, dan is dat iets dat ze lokaal opleggen maar is zeker niet iets dat opgelegd werd in de nieuwe regelgeving.

    dus voor de zoveelste keer…..

    “At least 2 months prior to filing date, and at least 3 months after being granted permission, the alien must have fund deposited in a bank in Thailand of no less than THB 800,000. The alien can withdraw the fund 3 months after being granted permission and the remaining balance must be no less than THB 400,00

    https://www.thailandblog.nl/visumvraag/nieuwe-retirement-regels/

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +1 (obv 1 stem)
    • RonnyLatYa zegt op

      Blijkbaar is de reactie op Han tweemaal verstuurd.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  4. teun zegt op

    Even een vraagje: waarom een ingevuld TM 8 Formulier bij het verlengen van je jaarvisum aanleveren? Dat is bij mijn weten geen vereiste.
    Het kan handig zijn als je op moment van verlenging visum het tijdstip weet wanneer je naar buitenland vertrekt.
    Maar op zich is TM 8 niet een vereist document voor verlenging jaarvisum.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
    • RonnyLatYa zegt op

      Neen, dat is niet nodig voor een jaarverlenging.
      Maar er staat dat hij ook zijn “Re-entry” (alhoewel hij het multiple entry noemt) heeft aangevraagd.
      Hij heeft gewoon een jaarverlenging en een “Re-entry ” aangevraagd op hetzelfde moment

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: 0 (obv 0 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website