Deze vraag kreeg ik eerder deze week voorgeschoteld van een jeugdige Thaise dame waarmee ik een spelletje poolbiljart speelde. “Heb ik al ge”wat?”, vroeg ik. “Nou, je weet wel, een afspraak gemaakt met iemand via Tinder, het datingsysteem via je mobiele telefoon”.

Ik moest bekennen dat ik niet wist wat Tinder was, sterker nog ik wist niet eens dat ik het niet wist, want ik ben totaal onwetend wat er allemaal op het gebied van smartphones e.d. mogelijk is. Noem mij maar ouderwets!

Dus ging ik thuis maar eens op zoek naar wat Tinder inhoudt. Welnu, Tinder is een te downloaden app voor Android en iOS, waarmee je gemakkelijk contact legt met iemand van het andere geslacht.

Aanmelden en profiel aanmaken

Na het downloaden meld je jezelf aan en maakt een eigen profiel aan, die andere gebruikers kunnen bekijken. Jij krijgt dan foto’s van die andere gebruikers te zien, waarbij je telkens door middel van een kruisje of een hartje kunt aangeven of je interesse hebt in die gebruiker. Een hartje van jou wordt beantwoord met een hartje en het contact is gelegd. Er is meer over te vertellen maar kijk bijvoorbeeld op www.fleurflirt.nl/tinder of Google “Tinder” en je krijgt een schat aan positieve, maar ook wel negatieve informatie over dit verschijnsel, wat sommigen een ordinaire vleeskeuring noemen.

Tinder in Thailand

Ook in Thailand is Tinder – en inmiddels verschenen concurrenten – razend populair onder vooral jonge mensen. Nu kan ik mij voorstellen, dat als je een verlegen type bent dit een systeem is dat aanspreekt voor het leggen van een eerste contact. Maar dit is Thailand waar contacten zo eenvoudig gelegd worden, dat ik zou denken waar heb je Tinder voor nodig?

Het zou kunnen zijn om iemand te vinden die je normaal gesproken niet in het uitgaansleven tegenkomt. Of in ieder geval zich niet in dezelfde bar of disco bevindt, waar iemand op zoek is naar een contact, afspraakje en wat er verder op volgen kan.

Tenslotte

Niets voor mij, ik val dan ook buiten de doelgroepen wat leeftijd betreft. Als ik al contact zou willen hebben met een andere dame, dan zijn er mogelijkheden genoeg in Thailand om dat voor elkaar te krijgen.

Hoe zit dat met jou? Heb jij in Thailand al ‘getinderd’ en wat is je ervaring?

[youtube]https://youtu.be/bLoRPielarA[/youtube]

3 reacties op “Vraag v/d week: “Heb jij al ge-tinderd” in Thailand?”

 1. Fransamsterdam zegt op

  Nee, ik heb nog niet getinderd.
  Wel heb ik gebadood. Badoo is een vergelijkbare App als ik het zo lees.
  Het probleem met die kruisje/hartje Apps is dat je vrijwel uitsluitend selecteert op de eerste indruk van het uiterlijk, zonder dat je überhaupt een profiel hebt gelezen.
  Het aanbod is daar ook veel te groot voor. Op Badoo kun je in Thailand uren blijven klikken op kruisje of hartje, er komt geen eind aan. Er is dus ook geen beginnen aan.
  En als er een match is en je gaat het profiel lezen, dan is het vaak helemaal niet wat je zoekt.
  Berichten worden vaker niet dan wel beantwoord, ik vrees dat de dames met een enorme overload zitten.
  Wechat heb ik ook geprobeerd, dat is qua interface een stuk minder prettig werken, maar je wordt er minder gek van.
  Thailovelinks en dergelijke blijven maar om geld zeuren en er zitten relatief veel fakers op.
  Voor Thailand vind ik persoonlijk Thaifriendly.com een prettige site. In principe gratis, met als belangrijkste beperking dat je maximaal één bericht per tien minuten kunt verzenden. Voor iets van 15,- euro per maand heb je de volledige functionaliteit en meer geld kun je er ook niet in steken.
  Uit de profielen kun je veelal prima opmaken waar iemand wel of niet naar op zoek is, het aanbod is zeer ruim, en gemakkelijk in te perken door allerlei parameters, waaronder afstand in te stellen. Er zitten veel ladyboys tussen, maar dat is hier een aparte categorie, die je kunt in- of uitschakelen.
  Je vindt hier alles, van free-lancers voor een shorttime, tot dames die uitsluitend op zoek zijn naar een levenslange relatie.
  Terzijde merk ik op dat ik het meisje uit Naklua (hoe zou het toch met hasr zijn?) via deze site heb leren kennen en tenslotte zij nog vermeld dat het géén App is, maar gewoon een site die je bezoekt, het kan dus op elk platform en men heeft alleen de beschikking over de gegevens die je zelf verstrekt.

  • Gringo zegt op

   Bedankt, Frans, voor je deskundige analyse en aanvulling.
   Ik heb weer wat geleerd, maar desalniettemin….. ik begin er toch maar niet aan, ha ha!

 2. Chris zegt op

  Log ik in Thailand in op Tinder / Badoo scoor ik zonder zelf moeite te hoeven doen binnen enkele minuten een date! In Nederland staat de teller na 5 jaar Badoo en zelf honderden berichtjes te hebben verstuurd op 3 dates!! Maar maak je hier een profiel aan met een foto van een leuke vrouw erop , dan lopen de berichtjes vanzelf binnen! Conclusie Badoo werkt in NL alleen voor vrouwen. Maar in Thailand ook voor mannen!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website