De foto maken voor jouw ID…

‘De Thaise nationaliteit voelde als een nieuw leven en dat ik mag bestaan in de maatschappij’

Yutthachai Jaju is 37 jaar oud en heeft gewerkt als opbouwwerker samen met de UNHCR partner Adventist Development and Relief Agency (ADRA) in de provincie Chiang Rai sinds 2018. 

Hij is een stateloos persoon geweest die in het jaar 2000 de Thaise nationaliteit kreeg en hij begrijpt als geen ander welke voordelen het krijgen van die nationaliteit kan geven. Hij gebruikt nu zijn kennis en ervaring om stateloze mensen daarvan te doordringen, en ondersteunt etnische minderheden bij hun aanvraag voor een legale status.

Thailand heeft in dat kader al in 2005 aanvaard de National Strategy on Administration of Legal Status and Rights of (Stateless) Persons samen met wetgeving en uitvoeringsregels; die bepalingen hebben de route vastgelegd om de nationaliteit terug te geven aan mensen wier nationaliteit is afgenomen of die niet in staat waren die nationaliteit te verwerven.

Bron: https://you-me-we-us.com/story-view  Vertaling en bewerking Erik Kuijpers. 

Ook dit artikel is een onderdeel van de ‘I Belong’ campagne om binnen 10 jaar stateloosheid te beëindigen. Auteur: UNHCR, schrijvers Korakrit & Nakin

UNHCR, het VN vluchtelingen agentschap, is een wereldwijde organisatie met als doel het redden van levens, het beschermen van rechten, en het bouwen aan een betere toekomst voor vluchtelingen, gedwongen verhuisde, verjaagde volken en stateloze mensen.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website