Een markt in het Fang district (Suchart Boonyavech / Shutterstock.com)

Twee jonge Dara-ang vrouwen laten je de markt zien in Ban No Lae. De oude dorpsoudste vertelt over de exodus uit Myanmar, een 40 jaar geleden.

Deze bijdrage is een filmpje van 10 minuten. Je kunt hem zien op de site zelf maar ook bij YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=zAHHyeiTX50

Dit is een video uit de workshops ‘Creative and Strategic Communication for Sustainability’ georganiseerd door het UNDP en de organisatie Realframe met steun van de EU.

Bron: https://you-me-we-us.com/story-view  Vertaling en bewerking Erik Kuijpers. 

De Dara-ang groepering

Zij behoren tot de Palong, ook wel Palaung hill tribe; mensen die nu in Thailand wonen maar uit Myanmar komen. Zij noemen zich Dara-ang. De naam Palong ziet op Mon-Khmer sprekende groepen uit de bergen van de Shan staat en het zuiden van de Kachin staat in Myanmar. 

De video is gemaakt door Somporn Tumma.

Hij, ‘Guy’, is een vrije burger die graag plezier maakt. Houdt van fotografie, tekenen, zingen, muziek maken en nieuwe dingen leren. Oprichter van de pagina’s Hug Mao en van Travel with Guy. Heeft middelbaar onderwijs afgesloten en droomt van een eigen kunstgalerie.

1 reactie op “You-Me-We-Us; Ons huis in Ban No Lae  ”

  1. Tino Kuis zegt op

    Ik ben vaak in die dorpen geweest, en ik krijg zo’n heimwee als ik die eerste video bekijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website