Tony Jaa

Door Gringo
Geplaatst in Cultuur, Thaise films
29 oktober 2012

Mijn goede Schotse vriend Jim, een regelmatige Thailand-bezoeker, stuurde mij een link naar een video op Youtube, dat hem wel interessant leek voor mij.

Het is een achtervolgingsscène uit de Thaise film Ong-Bak, the Thai Warrior, met in de hoofdrol de inmiddels beroemde Thaise ster Tony Jaa.

Tony Jaa, zoals hij in het Westen heet, is een Thaise meester in de traditionele Thaise vechtsport Muay Boran, een klassiek onderdeel van Muay Thai. Hij is ook zeer bedreven in andere vechtsporten als jiu-jitsu, taekwondo en blonk op de universiteit uit in hoogspringen. Ong-Bak was zijn eerste film, die ook in vele andere landen is uitgebracht, waarna er vanzelfsprekend meerdere volgden waarin hij zijn atletische kunsten tentoonspreidt in vele vechtscènes.

Ik weet niet waarom Jim mij die link stuurde, want ik houd helemaal niet van vechtsporten en ook die film Ong-Bak noch zijn tweede film Tom Yam Kung ga ik zeker niet zien. Maar ik moet zeggen, dat dit filmpje toch wel alleraardigst is. Er wordt niet gevochten, maar de achtervolging is zeer kunstig opgezet, waarin Tony Jaa een hele reeks acrobatische trucs uitvoert om aan zijn achtervolgers te ontsnappen.

Afijn, kijk zelf maar en voor de liefhebber staan er nog wel meer video’s op Youtube.

[youtube]http://youtu.be/p310Y0tctr8[/youtube]

6 reacties op “Tony Jaa”

 1. Rik zegt op

  Ik vind het heerlijke films hoor! De Thaise acties films zitten boordevol met goede vechtscènes. Maar goed je moet er wel van houden zo ben ik geen grote fan van Thaise horror films, al vind ik de film meat grinder ( เชือดก่อนชิม )wel heel goed gevonden.

 2. Hans Vliege zegt op

  2e rangs gooi en smijt films, Thais zijn er gek op. Liever geen film dan deze pulp.

 3. loe zegt op

  ”en ook die film Ong-Bak noch zijn tweede film Tom Yam Kung ga ik zeker niet zien.”

  even de schoolmeester uithangen:
  ”en ook die film Ong-Bak noch zijn tweede film Tom Yam Kung ga ik zien 🙂

  • Even de zeikerd uithangen:
   Misschien moet je zelf de moeite nemen een keer wat te schrijven voor Thailandblog, de beste stuurlui staan immers aan wal. Kunnen we ook gelijk even checken of er misschien spellingsfouten in staan 😉

   • loe zegt op

    Misschien is het je niet opgevallen, maar ik schrijf regelmatig een
    stukje op het Thailand Blog. Weliswaar meestal als reactie op een
    verhaal van iemand anders,
    maar wel altijd met enige inhoud :o)
    Ik maak zelden of nooit aanmerkingen op taalfouten en zeker niet op typefouten,
    maar zie regelmatig hoe streng jullie zijn: Geweigerd wegens te weinig punten of
    komma’s. Geen hoofdletters etc.
    In het geval wat ik aanhaal staat er echter het tegenovergestelde, van
    wat hij bedoelt (met een t 🙂 ), maar ik zal het nooit meer doen.

 4. Peter zegt op

  Tony Yaa doet al zijn stunts en vechtwerk zelf. Dus geen hulpstukken zoals trampoline etc, zonder extra’s. Dus echt springen, geen stand-in. Het echte werk dus. Ong-Bak 1 vind ik zeker geen gooi en smijtwerk film. Gewoon een klasse film. Je moet het ook niet vergelijken met een Hollywoodfilm, die vaker zo ie zoal slechter zijn. Ong-Bak 2 vond ik minder. Ong-Bak 3 was weer veel beter vanuit een ander perspectief. Ieder zijn smaak natuurlijk dat begrijp ik. Een ieder een goede dag toegewenst. Sawasdee khrap van Peter *Sapparot*.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website