Eelswamp in het nieuwe jaar 2018

Door Gringo
Geplaatst in Cultuur, Muziek
Tags: , ,
17 december 2017

Voor de liefhebbers is Eelswamp zo langzamerhand een begrip voor prachtige kamermuziek en pianorecitals. De Eelswamp is een landgoed net buiten het centrum van Pattaya in de buurtschap Nongplalai (eelswamp in Thai), waar de eigenaar over een speciale muziekzaal beschikt waar met regelmaat (doorgaans elke maand) musici uit de hele wereld optreden om klassieke kamermuziek en pianorecitals ten gehore te brengen.

Muziekzaal

De Music Room, zoals de organisator Gregory Barton het noemt, is een ruimte van ca. 72 vierkante meter, dat door het speciale ontwerp met een gewelfd plafond een intieme sfeer creëert en tegelijkertijd voor een perfecte akoestiek. Er is plaats voor ongeveer 40 personen en de optredens zijn meestal dan ook uitverkocht.

Gregory Barton

Gregory Barton is de eigenaar van het landgoed en tevens de grote inspirator van de concerten. Gregory is een Australische advocaat, die na zijn pensionering in Pattaya is gaan wonen. Aanvankelijk begon hij met een geitenboerderij, maar die hobby begon op werken te lijken, dus daar is hij mee gestopt. Kamer- en pianomuziek is hem met de paplepel thuis bijgebracht door vooral zijn moeder en aan dit genre van de klassieke muziek heeft hij dan ook zijn hart verpand.

De musici

De musici, die in Eelswamp optreden, komen werkelijk uit de gehele wereld. Gregory reist veel, bezoekt dan vaak muziekconcoursen en – concerten en weet dan vaak veelbelovende artiesten naar Pattaya te laten komen. Op zijn blogspot zag ik namen uit Rusland, Japan, India, Frankrijk en ook enkele Nederlandse musici hebben al in Eelswamp opgetreden.

Eelswamp in het nieuwe jaar 2018

Gregory heeft zijn programma voor de eerste zes maanden van 2018 al weer gereed. Het begint meteen goed met een optreden op 19 en 21 januari van de Russische pianist Sergey Sobolev,de winnaar van de Berliner International Music Competition 2017. Wat hij gaat spelen en het verdere programma van de vaak jonge veelbelovende artiesten vindt u op eelswamp.blogspot.com

Blogspot

Op deze blogspot vindt u niet alleen het programma, maar ook alle bijzonderheden van Eelswamp, zoals locatie, reserveringen, huisregels, enz. Bovendien is er een archief van de afgelopen 6 jaar, waar u kunt zien wie er zoal hebben opgetreden, waarbij dan vaak ook nog een video van dat optreden te zien is.

Tenslotte

Eelswamp is uniek, een uitstekende muziekzaal in een rustige omgeving, waar u van mooie klassieke kamer- en pianomuziek kunt genieten. Van harte aanbevolen!


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Eelswamp in het nieuwe jaar 2018”

  1. douwe zegt op

    Helemaal mee eens! Prima om hier aandacht aan te besteden voor de klassiek minnende mensen in Pattaya.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website