Pattaya city in corona tijd

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Coronacrisis, Pattaya, Steden
Tags: , ,
15 mei 2020

Voor mensen, die willen weten hoe Pattaya er in corona tijd er uitziet, geeft dit YouTube filmpje een aardige indruk. Vanaf een condo met uitzicht op de toren van het Pattaya Park wordt op een regenachtige ochtend het begin gemaakt om de stad Pattaya in corona tijd te verkennen.

Lege straten, dichte winkels en op sommige plekken lange rijen mensen, die op gratis eten wachten! In de Walking Street wordt bij King Seafood voor een lage prijs een maaltijd te koop aangeboden. Een troosteloze straat met daarin de bekende MIXX. Doordat de stranden tot verboden gebied verklaard zijn, zitten sommige mensen hier op de stoepen in afwachting van betere tijden. Op een aantal plekken vinden sloopwerkzaamheden plaats zoals het bekende Beer Bar complex. Op de hotels staat te lezen dat ze hopen 31 juli weer open te kunnen gaan.

Dit is de ergste crises die Pattaya ooit heeft meegemaakt. Sommige bars worden afgebroken, de meeste bedrijven zijn gesloten.  Zal Pattaya ooit weer worden zoals het was? Veel bars hadden al problemen voor het uitbreken van het coronavirus doordat steeds minder toeristen naar Pattaya kwamen. Na de corona crisis zal het nog wel enige tijd duren voordat de toeristen terugkomen.

Hieronder volgen enkele commentaren van mensen, die dit YouTube filmpje hebben bekeken en Pattaya al eerder bezochten.

Door een incompetente regering met drastische acties is een voorbeeld van “How to destroy a whole cty including all operations.” Duizenden en duizenden hebben niet alleen hun baan verloren, maar ook hun werkplek. Zie hoe de Beer Bar rechts voor de Walking Street gesloopt wordt. De toeristen zullen wegblijven van Pattaya en Thailand. Thailand krijgt zijn rekening gepresenteerd!

Ik gebruikte altijd de Beer Bar voor drankjes, eten en een tafel met uitzicht op de zee. Een geweldige locatie voor de eerste afspraakjes met een nieuwe vriendin. Mijn vluchten voor juni waren geannuleerd (THAI Airways) en ik verwacht een restitutie binnen 6 maanden! Als ze dan niet intussen failliet gegaan zijn. Ik duim voor de vluchten in oktober. Ik hoop dat Pattaya sterker zal terugkomen dan voorheen.

Walking Street zal zeker verdwijnen. De stad wil dit al jaren aanpakken en nu krijgen ze de kans. Ik betwijfel zelfs of de vele bars langs het strand dit zullen overleven. Ik verwacht dat alles in Soi Buakhao terecht zal komen.

No votes yet.
Please wait...

12 reacties op “Pattaya city in corona tijd”

 1. Geert zegt op

  “Corona crisis is disaster for Pattaya”, ik denk dat Thailand ietsje groter is dan Pattaya.
  Ik vermoed dat je dan ook in een heel kleine wereld leeft.
  In de meeste steden in Thailand zal het er zo aan toe gaan, alvast ook in Chiang Mai.
  Maar niet alleen in Thailand, misschien moet je eens een keer naar de nieuwsberichten luisteren/kijken op buitenlandse zenders.

  Gegroet.

  • l.lagemaat zegt op

   Uw vermoeden is onjuist.

   Momenteel volg ik met veel interesse de ontwikkelingen in Texas en Curacao om maar een
   paar voorbeelden te noemen.(BBC World News, Net World, TV5 Monde en Aljazeera.)

   Voor veel mensen zijn Bangkok en Pattaya de bekendste ” hotspots” van Thailand.

   Maar Geert ik daag je uit een interessant stukje te schrijven over een ander gedeelte van Thailand
   in corona tijd!
   ( Sans racune, Lodewijk)

  • Maryse zegt op

   Iets te felle reactie Geert. Lodewijk schrijft over Pattaya omdat hij daar woont en het een en ander waarneemt. Hij beweert in zijn artikel geen moment dat Pattaya het zwaarder heeft dan welke plaats dan ook in Thailand of zelfs in de wereld.

 2. Mike zegt op

  Ik woon hier, en dit is een typisch filmpje om als keyboard warrior ver van thailand over te bomen. Natuurlijk is de entertainment dicht net zoals in de meeste landen op de wereld. Natuurlijk zie je in een toeristenplaats nauwelijks mensen als de toeristen er niet zijn, vergelijk b.v. eens met benidorm.

  Het slopen van het bar complex(je) naast walkinstreet stelt niets voor, het is was oude houten rommel die er zo weer staat als het nodig is. Thailand kan snel veranderen omdat de inrichting nauwelijks wat voorsteld en b.v. walking street bestaat uit wat gevels met een rommeldoos erachter.

  En voorheen al minder toeristen ? Dat is niet correct het zijn er beduidend meer dan vroeger alleen van een ander pluimage. Chinezen en indiers die niet de bars bezoeken en de Low class Engelsen die nu met het pond door de helft in waarde, vrijwel niets meer te besteden hebben.

  Overleefd Pattaya ? Ja natuurlijk, is dit de hemel voor de Europeese middenklasse, nee nooit geweest.
  Walking street blijft al is het maar als front voor de Chinese groeptoerist, Soi Bukhao is de verblijfplaats voor de Engelse getatoeëerde en dronken onderklasse.

 3. Joop den Donder zegt op

  Zelf ben ik inwoner van Pattaya en om dan ook maar een duit in het zakje te doen het volgende. Heel persoonlijk, ronduit heerlijk en een verademing momenteel. De lucht is schoon en helder. Geen vieze bussen en andere dieselslurpers die meer troep uit de uitlaat stoten dan dat de motor zelf verbrand. Het zeewater heb ik nog nooit zo helder gezien als nu. Een bewijs te meer dat de de zee hier in Pattaya normaal door het jaar meer een openbaar toilet is, gevuld met menselijke fecaliën en andere rotzooi. Heel jammer voor de Thaise onderklasse die het momenteel echt niet breed heeft. Echter wat ik ook nog constateer is dat de echte Thaise boven klasse ook niet echt klaar staat om bij te springen (op een enkele uitzondering na), die denken alleen maar aan zichzelf.

 4. Lizette serdons zegt op

  Pattaya zal voor mij een mooie herinnering zijn, ben 41 j geweest,
  Dit jaar meermaals in bierbar gaan eten met de goede lucht van de zee, het was heerlijk om daar in de namiddag rustig iets te drinken of ijsje te eten.
  Het is voorbij JAMMER …

 5. Jacques zegt op

  Aan elk negatiefs zit iets goeds al zien we dit niet altijd op dat moment. Zoals Joop al aangeeft is de luchtverontreiniging schrikbarend verbeterd en is het groen op mijn Air visual app regelmatig te aanschouwen. Dat was voorheen wel anders kan ik u delen. Ook het verkeer is heerlijk rustig, maar komt ook omdat de scholen nog dicht zijn, dus dat zal wel weer negatief gaan veranderen. Dat de bierbars in zwaar weer verkeren daar heb ik geen problemen mee. Een goed moment om daar wat anders voor in de plaats te zetten wat werkgelegenheid verschaft en kansen op de broodnodige verandering. Banen die er toe doen en die toekomst bestendig zijn. Ik moet er niet aan denken om het oude Pattaya weer te mogen aanschouwen. Nee nu is het tijd om door te pakken, nieuwe plannen te bedenken en innovatie een kans te geven. Milieu bewust te werk gaan en de vervuilers hard aan te pakken. Gezamenlijk en voortvarend werken aan een nieuwe toekomst. Het land en zijn bewoners verdienen dit.

  • Leo zegt op

   Jacques ik begrijp dat je het oude Pattaya met al die bars en gogo’s niet meer terug wil zien. Je bent nu getrouwd en mag er van je vrouw niet meer naartoe gaan. Dat doet pijn. Denk ik toch want mijn vrouwtje laat mij gewoon elke dag gaan.

 6. Henkwag zegt op

  Je weet natuurlijk nooit hoe ‘t precies in elkaar zit en hoe ‘t verder gaat, maar ik heb
  begrepen dat de hotels in Pattaya hopen om vanaf 31 mei (dus niet vanaf 31 juli)
  open te gaan, ook vanwege de toenemende druk om het binnenlands toerisme weer
  op te starten. Het besluit om de hotels te sluiten is overigens genomen door de
  goeverneur van Chonburi. In andere provincies zijn hotels “gewoon” open gebleven,
  hoewel er incidenteel wel tijdelijke sluitingen zijn/waren vanwege gebrek aan boekingen.

 7. Joost-Buriram zegt op

  Ik snap niet dat er mensen zijn die tegen luchtvervuiling, vuile stranden, bierbarren, druk verkeer, hordes toeristen, enz., vrijwillig in Pattaya zijn gaan wonen.
  Als je schone lucht, lege mooie stranden of mooie natuur, rustige wegen, winkelcentra met leuke restaurantjes, zonder bierbarren met animeer meisjes zoekt, zijn er zat mooie en gezellige plaatsen in Thailand te vinden en daar hoef je je niet te ergeren aan de vele ongemanierde toeristen, maar zit je over het algemeen tussen de Thaise inwoners en eet je meestal echt Thais eten en ook daar is meestal wel een Westers restaurantje of een leuk kroegje met farang uit alle windstreken (die er reeds wonen) te vinden, waar je een gezellig praatje mee kan maken, maar er is daar geen Friet van Piet of Broodje van Cootje.

  • l.lagemaat zegt op

   Gelukkig woon ik niet in het ” Pattaya” zoals omschreven in de eerste 2 regels, maar in een mooi buitengebied wat ook Pattaya heet met uitzicht op de bergen.

 8. ton zegt op

  Als het aan de meeste zakenmensen lag, was de wereld commercieel al lang weer geopend. Zie Bolsonaro, Trump. Economische voortgang en groei ten koste van alles, zelfs mensenlevens.
  Geld = God.
  Maar welvaart is geen welzijn.

  Ik ben blij, dat politici in andere landen, inclusief Thailand, voorzichtiger zijn. Strikte maatregelen hebben ingesteld en hun voet pas langzaam van de rem halen als het ook echt kan. Die houding heeft veel doden en ellende gescheeld.
  Bovendien is de natuur ervan opgeknapt en als het goed is, zijn / worden er veel lessen geleerd.
  Nu een evenwicht proberen te vinden tussen de voor- en nadelen.

  Met wie ik wel te doen heb zijn de arme mensen hier, die geen kant op kunnen. Het gebrek aan sociale wetgeving, het gebrek aan redelijke nivellering. Hopelijk gaat dat snel veranderen. Maar ja, de arrogantie van de macht is dan wel een uitdaging.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website