Onduidelijkheid, het Thaise handelsmerk

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Coronacrisis
Tags: ,
6 mei 2020

Verlaten stranden bij Pattaya

Het is niet gemakkelijk om de officiële regelgeving van de te blijven volgen. Wat blijft nog gehandhaafd en wat is nu opgeheven?4 mei zou de laatste dag zijn dat op de Sukhumvit Road bij de checkpoints het publiek gecontroleerd zouden worden op koorts en het reisdoel. En inderdaad op 5 mei was alles als vanouds, alhoewel minder druk.

Echter het dragen van de mondkapjes blijft verplicht evenals het afstand houden van elkaar. Ook zijn op een aantal plaatsen de reinigingsgel voor handen nog aanwezig.

Gaat nu alles weer open? Nee, in Thailand blijft de avondklok van kracht tot ten minste het einde van deze maand. Desondanks zijn enkele duizenden Thais en buitenlanders gearresteerd voor het overtreden van de verboden uren van 22.00 – 04.00.

Een enquête geeft aan dat er meerdere redenen zijn waarom mensen het risico van boetes, gevangenisstraf en zelfs deportatie nemen. Het eerste is onwetendheid. Hoewel nationale, lokale en sociale media voortdurend regelgevingen bekend maken, schenkt niet iedereen even veel aandacht aan de aankondigingen. Verschillende buitenlandse toeristen die werden gearresteerd wegens samenscholing bij een hotelzwembad in Pattaya gaven als excuus, dat ze niet wisten dat het illegaal was omdat het zich op een privéterrein afspeelde. Zij betoogden vervolgens dat de hotelmanager hen verkeerde informatie had gegeven.

Een expat in Chiang Mai werd aangehouden nadat hij werd betrapt met zijn auto midden in de nacht met een kooi op de achterbank. Hij legde uit dat zijn kat erg ziek was en hij probeerde een dierenkliniek te vinden die om drie uur ‘s nachts open was. Volgens hem stond op  internet dat medische noodsituaties waren vrijgesteld van de avondklok.

Andere onduidelijkheden zijn of sportscholen wel of niet opengaan. Soms valt te lezen dat dit wel het geval zou zijn. Tijdens een korte rondrit in Pattaya bleek dat dit niet zo was. Alcoholverkoop is sinds een paar dagen weer mogelijk. Echter het schijnt, dat dit maar voor een paar dagen mogelijk zou zijn. Ook per provincie is dit verschillend evenals het reizen tussen de provincies.

Wat de stranden rondom Pattaya betreft, deze blijven tot nadere informatie gesloten. Triest voor alle strandstoelbeheerders want de pacht voor het stukje strand gaat wel door terwijl er geen inkomen meer is. Het liep al eerder slecht door het lage aantal toeristen. Hoeveel er terug zullen keren na het einde van de lockdown laat zich raden!

Kortom goed informeren naar de mogelijkheden op dit moment om problemen voor te zijn.

Bron: Pattaya Mail

No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Onduidelijkheid, het Thaise handelsmerk”

 1. Aad van Vliet zegt op

  Wij hebben nu 20 jaar ervaring met Thailand. Inderdaad hebben wij in het begin ook steeds gezegd: waarom?
  Ik heb nogal wat ervaring in het M. Oosten en N. Africa en ook daar is de wereld anders als de Nederlandse opvoeding. We blijven daar maar in hangen en kommentaar geven. Wat dachten jullie van accepteren want jullie geloven toch niet dat wij als Nederlanders de Thai zullen opvoeden?
  Volgende keer als je het weer niet begrijpt denken: Never say WHY.

 2. Ronny zegt op

  Strand stoel plaatsen worden normaal per jaar verhuurd, rumoer is verhuringprijzen is redelijk rond 100000 bath.
  Soms word het zelfs op geboden.

 3. Mike zegt op

  Het waarom in Thailand is duidelijk hoor : Elke Somchai met een beetje macht wil zijn eigen stempel zetten om naam te maken. Kijk naar de perfect van Buriram en de burgemeester van Pattaya
  “Dankzij het door midden snijden van pattaya voor 2 weken is alles opgelost, jemig wat ben ik goed zeg, kijk mij eens !”

  Het is kinderachtig gedrag, maar wat kan je verwachten van een land met ministers zoals b.v. Anutin…

 4. johny zegt op

  Onduidelijkheid is niet alleen een Thai handelsmerk. Ik schaam mij momenteel om Belg te zijn, ik begrijp totaal niet waarom ze nog steeds zo een panische angst hebben.
  Nederland doet het op dat gebied heel goed. Het virus zal er tenslotte altijd zijn.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website