Eiland Koh Larn bij Pattaya nog steeds corona vrij

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Coronacrisis, Eilanden, Koh Larn
Tags: ,
2 mei 2020

Koh Larn, een eilandje voor de kust bij Pattaya

De bewoners van Koh Larn, een eiland dat normaal bekend staat om zijn schilderachtige stranden en een van de grootste toeristische attracties van Pattaya, is nu gesloten voor het publiek. Ruim een maand geleden gebeurde dit op verzoek van de lokale bewoners om zo het eiland te beschermen tegen Covid-19.

Voor de sluiting kreeg het eiland vanuit het vasteland maar liefst 5.000 tot 10.000 toeristen per dag, zelfs aan het begin van de huidige crisis. De vrees begon echter toe te nemen toen het aantal besmettingen van Covid-19 in Chonburi toenamen. Het besluit werd toen genomen om het eiland te sluiten, wat vervolgens werd goedgekeurd door de gouverneur van Chonburi.

Ondanks de duizenden toeristen die eerder het eiland dagelijks bezochten, lijkt Koh Larn de dans ontsprongen te zijn. Er werd geen enkel geval van Covid-19 op het eiland gemeld. Verschillende bewoners werden onlangs tijdens proactieve testen op het vasteland onderzocht en alle tests van eilandbewoners waren negatief.

Pattaya heeft sinds twee weken geen gevallen van Covid-19 meer waargenomen en heeft onlangs de indicatie voor Covid-19 infecties, van een hoog risicozone naar een laag risicozone bijgesteld. Echter, Koh Larn bewoners hebben op dit moment besloten dat het te vroeg is om niet-ingezetenen toe te staan om het eiland te bezoeken.

Vertegenwoordigers van het eiland hebben de pers verteld dat de dorpelingen van het eiland, enkele honderden permanente bewoners, rijst krijgen van het vaste land. Maar dat velen ook zijn teruggekeerd naar de traditionele manier van leven en overleven, zoals vissen voor de kust van het eiland. De omgeving en natuur van het eiland tonen herstel na vele jaren van intensief toerisme. Zowel de wateren rondom het eiland als het strand vertonen duidelijke verbeteringen.

Er zullen wat vaker boten gaan varen tussen het eiland en het vaste land. Eerder, tijdens het begin van de uitbraak van Covid-19 in Pattaya werden de dorpsbewoners aangespoord om op het eiland te blijven en niet naar het vasteland te gaan.

De dorpelingen zullen later deze maand bijeenkomen om te praten over de heropening van het eiland op een beperkte basis voor niet-ingezetenen, maar het zal afhankelijk zijn van de situatie en orders van de gouverneur.

Bron: The Pattaya News

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website