Over in Pattaya en Jomtien wordt op gezette tijden gratis voedsel en water uitgedeeld aan minder bedeelde Thais, die zonder of in ieder geval te weinig inkomen leven.

Gelukkig gebeurt dat nu op grote schaal overal in Thailand en zonder al die uitgeefpunten tekort te doen richten we nu even de schijnwerper op de Night Wish Group in Soi 6 Pattaya

De Night Wish Group begon op 18 april met het weggeven van 500 maaltijden per dag, maar al snel werd dat aantal opgevoerd naar 1000 maaltijden met voor elke maaltijd een flesje water. Een van de organisatoren, Brian Flower, heeft al toegezegd, dat zij met deze actie doorgaan tot tenminste 3 mei. Er melden zich voortdurend nieuwe sponsors, maar er kunnen er nauwelijks genoeg bij komen.

Een verslaggever ging er afgelopen donderdag een kijkje nemen en zijn verslag kunt u lezen op pattayaone.news/

Kijk ook naar de hartverwarmende beelden op onderstaande video:

No votes yet.
Please wait...

10 reacties op “De schijnwerper op de Night Wish Group in Soi 6 Pattaya”

 1. Bas zegt op

  Ik vind de Nightwish Grou (NWG) p een vreselijke groep, omdat zij zich altijd 10 keer beter willen doen voorkomen dan zij daadwerkelijk zijn.

  Dit “weggeven” van 500-1000 maaltijden is ook een grote reclame-stunt. Er hangen grote banners van NWG en al het geld van de maaltijden komt van sponsors/donaties in plaats van de NWG zelf. Al pronken zij hier graag mee. Natuurlijk al het personeel shirtjes van de NWG aan en zelfs mondkapjes. NWG doet alleen iets als zij enorm veel reclame voor zichzelf kunnen maken en het ze zelf niets kost.

  Zo brachten zij een tijdje geleden ook een “nieuwsbericht” naar buiten dat zij de Bathbussen in Pattaya “gesponsord” hadden. In werkelijkheid hadden zij gewoon een reclame-deal gesloten: de NWG mocht advertenties in de bathbussen ophangen als zij de bathbussen daarvoor betaalde. Dat heet toch echt geen sponsoring. Zo lust ik er nog wel een paar. Zeg je er iets van, wordt je zonder pardon naar de deur verwezen.

  Daarnaast betalen zei hun personeel een minimaal salaris in de Soi 6 barren van hun. Iets wat ik frapant vind als meiden dit soort prostitutie-werk doen, waar je in hun “bars” met de meiden voor €15 een shorttime kunt hebben. Meestal leven deze meiden ook nog eens op kamers van NWG boven de barren in Soi 6. Als je dan de grote jongen in Pattaya wil uithangen, geef ze ten minste een normaal salaris.

  Achter deze NightWish Group gaat een hele grote farce schuil, naar mijn mening. Zelf doen ze in principe nooit iets voor de gemeenschap, tenzij ze geld kunnen verdienen of veel reclame voor zichzelf kunnen maken. Maar dat noem ik geen liefdadigheidsactie voor het goede doel. Deze groep denkt vooral aan zichzelf.

  • FrankyR zegt op

   Ik begrijp uw uitleg over de “sponsordeal” niet.
   Als NWG betaalt voor de reclame, dat is het toch een sponsordeal?

   Gebeurd wereldwijd in oa. de sport…

   • Bas zegt op

    Moderator: De beweringen over de NWG, heeft u daar een bron van? Het begint nu op laster te lijken.

 2. Christiaan zegt op

  Geweldig goed, wat men daar doet. Het is helaas voor velen noodzakelijk om daar langs te gaan.

 3. TvdM zegt op

  Gringo bedankt voor dit berichtje. Dit laat zien dat Nightwish Group een slimme manier van promotie combineert met zorgen voor de community, ook in tijden dat er niets te verdienen valt.

 4. Joe zegt op

  @ Bas, jij kas klagen wat jij wilt, men lezen geen thailandblog.

  Vanaf vandaag t/m 30 April zullen ook gratis maaltijden worden verstrekt op soi Yamamoto, dit ter info.

 5. Diederick zegt op

  Ja hoor, de Thail moeten ook goed warmgestoomd worden om Soi 6 eens te bezoeken. Jammer dat een goede actie weer gelijk met een cynisch sausje overgoten wordt. Typisch Nederlands.

  Er zijn veel mensen mee geholpen. En dat is denk ik nu even het belangrijkste. Grote klasse.

  • Rob V. zegt op

   Je kunt beargumenteren dat een echt onbaatzuchtig iemand anoniem -of bijna anoniem- te werk zou gaan. Het is de glimlach of dankbaarheid van de ontvanger die de gulle gever een goed gevoel geeft, dat kan met of zonder je naam kenbaar te maken. NWG (wie dat ook mogen zijn, interesseert mij niet) kiest voor duidelijke promotie van hun naam.

   Slim, sluw, achterbaks of onschuldig? Daar kan ieder zo zijn mening over hebben. Die zal ook beïnvloed worden door wat iemand van te voren al dacht van NWG. Keurde je hen van te voren al af dan vermoed ik dag je deze acties ook niet als iets goeds ziet. Ik ken hen niet, dus ik haal mijn schouders op. Fijn dat er mensen mee geholpen zijn, dat is nu even het belangrijkste.

   Nb: 555 ik tik deze laatste zin net om daarna mij te realiseren dat die gelijk is aan jouw laatste zin. Daar zijn we het dus over eens, maar over kritiek hebben op cynische (kritische?) mensen verschillen we van mening. 🙂

   • Diederick zegt op

    Haha, ja mooi dat we het daar over eens zijn. Het doel heiligt de middelen vind ik. Ik ben zelf groot fan van het Stones House en die waren ook eten aan het uitdelen. Op facebook natuurlijk filmpjes van: Kijk ons, wij doen goed.

    Weet je, ik heb er geen moeite mee verder. Ik ben blij dat er die initiatieven zijn. Ik maak me meer zorgen om de Thai dan om ons eigenlijk. het is echt een heel kwetsbare situatie daar 🙁

 6. michel zegt op

  sorry hoor dit geklaag. wees blij dat men dit doet. ik wou dat dit ook in Nederland gebeurde. voedselbank leuk maar hier haal je eten en ja reclame dat is mooi voor hun maar zo is het leven. ik vind het een super actie om trots op te zijn


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website