De Nederlandse ambassade adviseert alle Nederlandse reizigers nogmaals dringend om zo snel mogelijk naar Nederland terug te keren. Internationale vluchten vertrekken vanuit Bangkok.

Maak gebruik van de reisopties die er nog zijn (er zijn bijvoorbeeld nog steeds dagelijkse vluchten vanuit Chiang Mai en Chiang Rai, en tot 10 april vanaf Phuket). Houdt er rekening mee dat veel luchtvaartmaatschappijen gestopt zijn met binnenlandse vluchten en verschillende vliegvelden sluiten deze week volledig. Daarnaast zijn er ook minder boten, bussen en treinen beschikbaar.

Als mensen het advies om naar Nederland te gaan niet opvolgen zullen ze zich moeten voorbereiden op een langdurig voortgezet verblijf in Thailand. Dat betekent concreet dat u zelfverantwoordelijk bent voor het regelen en financieren van onderdak en verblijf, eventueel met steun van uw familie en anderen. Bedenk dat het moeilijker kan worden voor de ambassade om u nog te kunnen helpen.

Via de FAQ houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen in Thailand www.nederlandwereldwijd.nl/

Bron: Facebook pagina Nederlandse ambassade Bangkok

No votes yet.
Please wait...

10 reacties op “Bericht 6 april van Nederlandse ambassade Bangkok”

 1. Herbert zegt op

  Dutch Guesthouse in Chiang Mai bied tegen goedkope prijzen kamers aan voor eventueele reizigers die niet terug kunnen of willen.
  Boeken kan niet alleen direct binnen lopen.

 2. CeesdG zegt op

  Stel de bezorgdheid natuurlijk op prijs, maar dit voelt een beetje als een poging om de repatriëring vliegtuigen vol te krijgen. Waarom deze enigszins paniekerig overkomende aanbeveling door de Nederlandse ambassade/overheid door op deze wijze het advies te brengen? Wie gaat er nu geforceerd naar Nederland op dit moment, terwijl er in Thailand veel minder kans bestaat op besmetting. In Thailand iets meer dan 2000 besmet op 70 miljoen inwoners en in Nederland al 18000 besmettingen op slechts 17 miljoen inwoners. Bovendien geen gebrek aan metingen in Thailand, terwijl in Nederland veel gevallen niet eens bekend zijn omdat er onvoldoende gemeten wordt. In Thailand ook nog eens strengere maatregelen die wel werken.

  Moderator: graag een bron waaruit blijkt dat er in Thailand meer wordt getest dan in Nederland. Graag ook een bron waaruit lezers de conclusie kunnen trekken dat Thailand meer en betere maatregelen treft dan Nederland, zoals u stellig beweert.

  • CeesdG zegt op

   Moderator: Wij hebben om een bron gevraagd niet om een toelichting.

 3. Cees zegt op

  Volgens mij staat er reizigers die, indien ze niet terug meer kunnen, zelf voor de kosten moeten opdraaien.
  Ik mag toch hopen dat de mensen die in Thailand wonen zich kunnen blijven onderhouden.
  Wat betreft datgene wat ik in ons koude kikkerlandje van het corona virus merk en de berichten wereldwijd hoop ik dat iedereen zijn of haar gezonde verstand gebruikt en voorzichtig is voor zichzelf en anderen.
  Wij zijn blij dat we in ieder geval vorig jaar Thailand voor het eerst in ons leven hebben bezocht en hopen dat we dat dan volgend jaar weer een maal mogen herhalen.
  Wij als 60 + proberen zo gezond mogelijk te doorstaan, wij hopen dat u ook allen deze crisis goed doorstaan.
  Wij hopen dat er nel een antistof word gevonden om daar weer imuum voor te worden.

 4. willem zegt op

  Geachte lezers.

  Ik ben met de KLM vlucht van 5 april teruggevlogen naar Nederland.

  Ik heb daartoe besloten niet omdat ik bang ben om in Thailand het corona virus op te lopen. In Thailand zowel als Nederland wordt niet uitgebreid getest en weten we absoluut niet wie er wel of niet besmet zijn. Er zijn veel mensen die slechts minimale symptomen of soms zelf geen symptomen vertonen en toch besmettelijk zijn. Dus statistieken zeggen niet alles.

  Mijn voornaamste redenen om terug te keren zijn:

  1. Ik verblijf ongeveer 50% van het jaar in Thailand en daarbij woon ik er niet in een eigen huis of met een lang huurcontract. Ik kan zo weg.

  2. Sinds een aantal weken nemen de maatregelen hand over hand toe. Vaak zeer adhoc zonder consistent beleid en er wordt niet gewacht of maatregelen effect tonen. Steeds meer worden vrijheden afgenomen en ik moest vrezen voor een afgrendelen van de stad of zelfs delen er van en een toenemende curfuw/avondklok.

  3. Er ontstaat een hetze tegen buitenlanders. Met name gevoed door uitspraken van een vooraanstaand politicus waarbij de schuld van de virusuitbraak bij de Vieze Farangs wordt gelegd. En er zijn Thais die dat dus geloven. Er zijn nu al gevallen bekend dat westerse mensen aangevallen zijn door Thais.

  4. De actuele situatie waarbij de kansen om nog te vliegen met de dag minder worden. Ook hier komen de maatregelen ineens opzetten.

  5. Ik heb kinderen en een oudere moeder in Nederland. Als er iets met hen gebeurt wil ik er wel naar toe kunnen gaan.

  Dat alles gaf me vorige week het gevoel van “Het wordt tijd om te gaan”. Dit is puur persoonlijk.
  Als je permanent in Thailand woont, evt met je partner, dan is de situatie mogelijk anders. Ik denk dan ook dat de oproep om terug te gaan met name bedoelt is voor die gene die niet permanent in Thailand wonen, die Thailand nog niet als hun thuis zien en nog een stevige band met Nederland hebben.

  Ik ben ondertussen thuis in Nederland en ik moet zeggen dat ik onder de indruk ben van de maatregelen en discipline in Nederland. Intelligente lockdown noemen ze het hier.
  Misschien werkt zo iets in Thailand niet.

 5. Hubert zegt op

  Goede morgen. Ik heb gisteren een vlucht bij Lufthansa kunnen boeken. Terug naar Amsterdam.
  Ik vlieg met NokAir van Udon naar Bangkok Airport Don Mueang. Kan iemand mij vertellen hoe ik het beste daarvandaan kom naar airport Suvarnabhumi??
  Rijden er nog taxi’s? Wat is hun tarief momenteel?
  Bij voorbaat dank en hopelijk weer snel tot ziens in Thailand.

 6. iggy zegt op

  Ik ben nog in Thailand, en heb ervoor gekozen om niet gehoor te geven aan paniek media, maar mijn eigen gezonde verstand te gebruiken, veel buitenlanders vertrokken in paniek terug naar huis, en ik vindt het nu op een bepaalde manier paradijselijk aanvoelen, de Thai zijn gewoon hardstikke vriendelijk zoals altijd, en vinden het tof dat er buitenlanders zijn die blijven en gehoor geven aan de regels om dit virus samen te bestrijden.

 7. Tom zegt op

  Ik verkies in Thailand te blijven.

  1: Kan hier mijn eigen broek gelukkig nog wel een tijd ophouden.

  2: We hadden tickets en visum, maar visum niet te gebruiken:
  vriendin kan op afgegeven Schengenvisum niet mee, omdat Europa de Schengengrens heeft gesloten.
  Overheid compenseert zo ongeveer alles en iedereen in NL, kost miljarden. Maar geen medewerking van overheid om het visum om te zetten naar een andere datum, dus in mijn geval extra kosten, papier, reistijd. En de overheid incasseert 2 x, dank u.
  Het is een drukke periode, maar op herhaalde e-mails richting ambassade en Min. BZ krijgt men alleen maar standaardantwoorden, die totaal niets met de vraagstelling te maken hebben.
  En ik vraag dit niet voor mijzelf maar wel voor vele anderen: hopelijk kunnen ambassade en Min BZ hun invloed aanwenden om hun ongenoegen te uiten over de mensonterende en ronduit gevaarlijke wachtrijen bij Thai Immigration: visa zouden automatisch verlengd moeten kunnen worden in deze uitzonderlijke situatie. Dan kunnen ze gelijk ook vriendelijk verzoeken of de Thai minister van Gezondheid zijn taalgebruik m.b.t. “dirty farang” een beetje kan dimmen, want er zijn ook genoeg Thai die het Corona verspreiden, geen mondkapje dragen.

  3: Gezondheidszorg: bij het uitbreken van toen nog een epidemie had Italië 13 IC-bedden per 100.000 inwoners, Duitsland 30, en NL 7. Geen rocket science om dan als gepensioneerde je kansen te berekenen
  om, in geval van ziekte, in aanmerking te komen op een IC-bed. Maanden geleden moest men in Italië al kiezen wie er op de IC afdeling opgenomen mocht worden. Dan liever in Thailand.
  Wel chapeau voor verzorgend personeel in NL ziekenhuis en thuiszorg, dat ondanks tekort aan van alles (behalve torenhoge motivatie), en met gevaar voor eigen leven, de boot drijvend probeert te houden.

  Blijf veilig en gezond.

 8. rori zegt op

  Ik zit in de provincie Uttaradit lekker bij schoonmoeder in huis. Eten en drinken zat.
  Ben vrijgesteld van werk sinds 2017. Oh geld ook niet direkt een probleem.

  Waar ze op de ambassade aan voorbij lopen is het volgende. (oh zelfs 24/7 werkt niet).

  Kan niet naar Phitsanulok, gesloten provincie kan er niet doorheen, Kan niet naar Chaing Mai, Kan niet naar Sukothai, Kan niet naar Bangkok. Hoe kom ik daar?
  Nakhonchai air bussen rijden niet en ik kom gewoon de provincie niet uit hier en andere provincies niet door.

  Ik cq wij zouden op 23 april met Turkish air terug naar brussel. Heb het verhaal al eerder gepost.

  Mijn (onze) retourvlucht met Turkish Airlines naar Brussel stond gepland op 23 april.
  Op 27 maart bericht dat het vluchtnummer Istanbul naar Brussel was veranderd.
  Op 31 maart via nog eens bevestigd
  Op 31 maart ook via amadeus de complete planning en denk je alles is okay.

  Heb nog met Turkish gebeld en men gaf aan alles okay en volgens planning zoals gegeven en gestuurd. Ik nog gevraagd of ik om kon boeken in plaats van Istanbul – Brussel naar Amsterdam. dat was alleen mogelijk via mijn reisorganisatie (MYTRIP). Dus ik dat geprobeerd alleen krijg daar de opmerking 6 dagen VOOR de vlucht nog eens contact opnemen.

  Op 2 april een mailtje van Turkish airlines dat de vlucht Bangkok – Istanbul is gecanceld.
  Met Turkish gebeld en ik weet dat er vanaf 1 mei waarschijnlijk weer gevlogen word. Dan zouden we als lid van misschien mee kunnen???
  Heb 7 mei van Turkish een mail gehad waarin bevestigd word dat zogauw ze weer vliegen vanaf Bangkok naar Brussel, Dusseldorf en of Amsterdan wij mee kunnen indien mijn vrouw mee kan?? Anders ga ik eerst alleen.

  In een vorige mail over dit onderwerp reaktie gehad van 2 broers op dezelfde oorspronkelijke vlucht. Hadden geboekt met TIX. Kunnen jullie contact opnemen aub?
  +66641070563.

 9. rori zegt op

  Als je dus op 8 april pas tijd hebt om op de site te kijken krijg je dit bericht.
  PS ik heb me geregistreerd alleen krijg ik geen toegang tot mijn eigen gegevens?
  Hier laatste bericht.

  Reizigers die nu nog in het buitenland zijn en niet meer zelf naar Nederland kunnen terugkeren, hebben zich de afgelopen tijd kunnen registreren op het platform http://www.bijzonderebijstandbuitenland.nl.

  Via de website van Bijzondere Bijstand Buitenland zijn ruim 25.000 registraties binnen gekomen. Op dit moment komen er geen nieuwe registraties meer binnen van reizigers in nood. De mogelijkheid voor Nederlandse reizigers die in het buitenland zijn gestrand zich hier te registreren voor Bijzondere Bijstand Buitenland, is woensdag 8 april 2020 (17:00 uur Nederlandse tijd) stop gezet.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website