De vrijgezel in Thailand

Door Gringo
Geplaatst in Column, Gringo, Relaties
Tags: , , ,
22 november 2016

Ik vertel u niets nieuws als ik zeg, dat veel buitenlandse toeristen naar Thailand komen vanwege de redelijk makkelijke contactmogelijkheden met Thaise dames. Een flink aantal daarvan ziet hierin ook de mogelijkheid om een (langdurige) relatie aan te gaan, te trouwen en de dame eventueel mee naar Europa te nemen.

Als u Thailandblog volgt weet u ook, dat er veel over die mogelijke relaties wordt geschreven, waarbij praktische geen enkel aspect – positief of negatief – wordt vergeten. Maar hoe zit het eigenlijk met de bezoekers, die helemaal geen relatie willen, de vrijgezellen dus?

Vrijgezel

Ik wil alle vrijgezellen niet in hokjes plaatsen, maar toch een klein onderscheid maken. Je hebt de groep van rond de twintig jaar, die het “cool” vinden nog geen relatie te hebben, zij voelen zich vrij en single. Lekker stappen in bijvoorbeeld Pattaya, af en toe of regelmatig een dame mee naar de kamer nemen en overdag uitslapen en wat op het strand rondhangen. Een andere groep vrijgezellen betreft de wat oudere vakantieganger, die om wat voor reden dan ook is komen alleen te staan. Dat kunnen weduwnaars zijn, die vaak ook niet uit zijn op een duurzame relatie met een Thaise. Hun, voor sommigen wellicht wat ouderwetse, denkbeeld is nogal eens: “Je trouwt maar eenmaal in je leven.” Uiteraard heeft ook deze groep wel behoefte aan contact met dames, zodat zij zich in Thailand af en toe lekker uitleven. Niks mis mee! De groep waar het mij in dit artikel om gaat bestaat uit dertigers/veertigers, die bewust nooit een relatie hebben gehad en dat ook niet van plan zijn.

Taboe

Op die laatste groep rust nog een taboe, want het is toch “niet normaal”, dat je geen relatie wilt. Het zit er bij ons westerlingen zo ingeprent, dat je met iemand anders door het leven gaat en als dat niet gebeurt, kijken je vrienden, collega’s en wellicht ook familie je meewarig aan als een zielig persoon. Om te begrijpen wat ik bedoel, moet u dit artikel uit het Algemeen Dagblad even lezen: www.ad.nl/nieuws/niet-te-geloven-rutte-is-single-en-happy~adfd952b

Pattaya

Ik ben in de loop der jaren heel wat mensen uit die laatste groep tegengekomen. Uit gesprekken met die mensen, die uit verschillende Europese landen komen, blijkt, dat het vaak om mensen gaat waar in wezen niets op aan te merken valt. Zij zijn lichamelijk prima in orde, hebben een goede baan en hun enige “afwijking” is, dat zij wonen en leven als een single in hun thuisland en daar nog gelukkig mee zijn ook. Ok, er waren er bij, die wel een poging hebben gewaagd om een relatie aan te gaan, maar dat liep altijd op een mislukking uit. De relatie begon dan wel goed, maar na korte tijd al sloeg de verveling toe, men had elkaar niets meer te zeggen en men ging zich aan elkaar ergeren. Geen goede basis dus!

Nu zie ik ze regelmatig in de poolhal, waar ik vaak kom. Ze spelen o.a. poolbiljart, gaan uit, nodigen een dame uit voor de nacht en genieten telkens weer van een aangename vakantie. Na een week of twee/drie gaan ze weer huis om te gaan werken en sparen voor de volgende vakantie in Thailand.

Zij zijn net als Rutte “single and happy!”

No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “De vrijgezel in Thailand”

 1. Rob V. zegt op

  Ik begrijp best dat er mensen zijn die liever alleen zijn, het geeft je immers alle vrijheid. Dat er een stigma op zit klopt ook, men kijkt toch vreemd op als een leuke man of vrouw geen partner (m/v) heeft. Liefje begreep er ook niets van dat onze Mark vrijgezel was en of hij misschien homo was. Een rare aanname want in Nederland hoef je niet in de kast te blijven.

  Zelf lijkt het me niets om vrijgezel te blijven. Er is niets fijners dan een lekkere knuffel, snuifkus of vrije partij. Als twintiger natuurlijk ook dames voor 1 nacht gehad maar daar mis je toch de echte passie, leer je elkaars lichaam ook niet echt kennen. Nee, dat lijkt mij niets. Geef mij maar een lieve, slimme, vrolijke, mooie vrouw die met je door het vuur wilt gaan. Maar ieder zijn ding, gelukkig maar al die verschillen anders zou het wel erg saai worden. Niks mis met een mooi mozaïek van verschillen.

 2. thaiaddict73 zegt op

  altijd leuk om mensjes andere mensjes te zien etiketteren. of niet snappen of beoordelen cq veroordelen al beweer ik dit hier in algemeenheid. De een is de andere niet. ik heb ook mannen en vrouwen gesproken die zeggen als ik het had geweten was ik er nooit aan begonnen. dus laat het zijn gangetje gaan.

 3. chris zegt op

  Onderzoek wijst uit dat mensen die gehuwd zijn (of een vaste partner hebben) gemiddeld genomen gelukkiger zijn dan vrijgezellen en ook langer leven. Het is maar dat u het weet…..die gemiddelden natuurlijk….

 4. Hans Struijlaart zegt op

  Ik ben dan wel geen 30-40 maar 60 jaar.
  Maar kan me wel scharen onder de gelukkige Thailandgangers die single zijn (ook in Nederland) en daar happy mee zijn.
  Heb uiteraard wel de nodige relaties gehad in het verleden, maar dit werkt gewoon beter voor mij.
  Ik ben een einzelganger en kan me uitstekend vermaken zonder vrouw.
  Ook in Thailand soms. Maar als de verleidingen zo in je schoot geworpen worden, dan zeg ik natuurlijk geen nee tegen een mooie vrouw in Thailand. Ik zeg er wel altijd eerlijk bij: we can have a good time together, but when I go home I will forget you and only think about the good times we have as a memory.
  Ik heb het wel geprobeerd een relatie in Thailand te onderhouden maar dat werkt gewoon niet voor mij zolang ik als happy single in Holland woon. Ik ben gewoon niet het type om elke dag te skypen; I miss you so much and when you come back to Thailand. Dat is gewoon niet mijn stijl. Ik heb het wel geprobeerd, maar dat werkt dus niet voor mij.
  Ik ben ook niet een type om elke dag weer een andere vrouw te “scoren”.
  Elke avond weer barretjes afstruinen tot je een gevoel hebt van dit klikt wel met deze vrouw.
  Als het klikt dan breng ik de gehele vakantie door met dezelfde vrouw.
  We doen samen leuke dingen: brommerritjes, tempel bezoeken, watervallen, snorkeltripjes, strandwandelingen, discotheek bezoeken, lekker uit eten etc. Gewoon een leuke tijd met elkaar. Ik zie het meer als een gezelschapsdame en we zijn happy met elkaar en we doen leuke dingen en ze houdt er ook nog wat geld aan over aan het eind van de vakantie.
  Alle twee happy: zolang als het duurt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website