U weet het mogelijk wel. Ik kom al sinds jaar en dag in deze poolhal om drie keer in de week samen met Engelse vrienden een poolbiljarttoernooi te organiseren. Natuurlijk speel ik ook – op een laag niveau – mee en af en toe win ik een prijs(je).

In het weekend volgen we op grote TV-schermen allerlei sportevenementen, waar onder de Premier League van Engeland, terwijl ik ontwikkeling in de Nederlandse voetbalcompetitie goed bijhoud. Alle beslissingen van dit seizoen in Engeland en Nederland zijn nog niet bekend, maar toch hadden we al wat te vieren. Om iets te vieren op een toernooi-avond hebben we trouwens maar een kleine aanleiding nodig, maar dat terzijde.

Leicester City FC

Over het sprookje van deze club is genoeg geschreven, ook op dit blog. De club, eigendom van de Thaise miljardair Vichai Srivaddhanaprabha, topman van King Power, schreef geschiedenis door na een jaar van strijd tegen degradatie dit seizoen zo maar kampioen van Engeland te worden.

Oliver, eigenaar-partner van Megabreak, komt uit Leicester, maar is geen echter voetbalfan. Zijn belangstelling is meer gericht op bijvoorbeeld snooker en de nieuwe wereldkampioen Selby komt ook uit Leicester. Maar toch, zijn interesse voor “The Siamese Foxes”, zoals Leicester City liefkozend in de Thaise pers wordt genoemd, werd in de loop van het seizoen steeds groter en vanzelfsprekend is hij maar wat trots op de behaalde titel.

Burnley

Barrie, ook eigenaar-partner van Megabreak, komt uit Burnley en net als zijn vader, die eerder dit jaar een poosje in Pattaya logeerde, is hij een grote fan van Burnley. Deze club degradeerde het vorig seizoen uit de Premier League en is er nu al zeker van, dat zij na een jaar in de Championship League te hebben gevoetbald, het komend seizoen weer op het hoogste niveau gaan spelen.

Heracles Almelo

De prestatie van Heracles Almelo dit seizoen is enigszins te vergelijken met die van Leicester City. Ook Heracles Almelo vocht het vorig seizoen tegen degradatie en begon voortvarend aan het seizoen 2015/2016. Lange tijd gingen ze min of meer gelijk op met Leicester City, maar door een dip na de winterstop viel Heracles Almelo terug uit de echte top. Toch zijn ze er in geslaagd de play-off voor een Europese ticket te halen. Voor mij als oud-Almeloër ook reden genoeg om trots te zijn op mijn oude club Heracles Almelo.

Onderbroek

Nu maar hopen voor mij, dat Heracles Almelo inderdaad in de voorronde van de Europa League mag uitkomen, wat voor een bescheiden club als Heracles Almelo is een unieke prestatie zou zijn.

Aan het begin van dit voetbalseizoen heeft de Engelse voetbalicoon Gary Lineker (ooit speler van Leicester City) verklaard, dat hij in onderbroek op TV zou verschijnen als Leicester City kampioen zou worden.

Ik beloof nu, dat ik het eerstvolgende poolbiljartoernooi in onderbroek zal gaan spelen als Heracles Almelo inderdaad de nacompetitie voor Europees voetbal gaat winnen.

Hoe gaat het met uw favoriete club, ook iets te vieren?

3 reacties op “Voetbalvreugde in Megabreak poolhal”

 1. Dick zegt op

  Gringo,

  ook ik heb iets te vieren…..mijn favoriete team uit NL heeft de beker gewonnen (en 2-2 uit bij Heracles)
  Ik heb het reeds gevierd en de sigaren van jou hebben het feest overleefd, nu de reis nog.

 2. John zegt op

  Mijn club heeft ook iets kunnen vieren. RodaJC heeft zich afgelopen weekend veilig gespeeld in de eredivisie. Over enkele uren vlieg ik weer naar BKK maar ga niet in mijn onderbroek het vliegtuig in.
  Succes met Heracles

 3. NicoB zegt op

  Leuk idee, paparazzi klaar? Gringo gaat short! Hoop alleen om die reden al, dat Heracles Almelo de nacompetitie voor Europees Voetbal gaat winnen. Wacht met smart op een uitgebreid verslag met foto en/of video materiaal. Hup Hup Heracles Almelo, dit willen we niet missen!
  NicoB


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website