‘Alleen maar verliezers in Thailand’

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Column
Tags: , ,
20 maart 2014

Het is te hopen dat de noodverordening 22 maart afloopt. Er zijn al te veel doden gevallen en ellende veroorzaakt. De economie, zeker in Bangkok, heeft een enorm verlies geleden.

Niet alleen van grote bedrijven, maar eveneens de kleine bedrijfjes, denk aan de straatverkopers, taxichauffeurs e.d. Maar ook mensen die niet op een fatsoenlijke manier op hun werk konden komen. Dit heeft te lang geduurd om enig effect te sorteren, alleen maar verliezers bij deze strijd.

Midden januari werd burgers uit Koeweit en Oman om veiligheidsredenen geadviseerd terug te keren naar hun land. De Verenigde Arabische Emiraten hebben reizen naar Thailand uitgesteld en verschoven naar een later tijdstip.

Hongkong gaf halverwege januari de hoogste alarmfase over reizen naar Bangkok af. Daarmee kwam de hoofdstad op dezelfde  zwarte lijst van conflictgebieden als Syrië en Egypte. Japan volgde door alle vakantiereizen naar Thailand af te blazen, aldus Anake Srishevachart, voorzitter van de Thais – Japanse toeristen vereniging.

Afgelopen jaar nog goed voor 1,4 miljoen Japanners voor een vakantieverblijf van gemiddeld vijf dagen. Ondanks deze relatieve korte verblijfsduur toch goed voor een omzet tussen de 20.000 en 30.000 bath per persoon in Thailand. Deze negatieve berichtgeving werkt als een olievlek op andere sectoren. Zo verminderde ook Singapore Airlines het aantal vluchten naar Thailand.

Grote evenementen werden eveneens afgeblazen. Het internationale Golftoernooi Thailand met een prijzengeld van 1 miljoen dollar is afgezegd en naar een later nog niet nader bepaalde datum verplaatst. Daarmee is de start van deze internationale gebeurtenis “One Asia “ in het water gevallen. Dit toernooi was gepland van 13 tot 16 maart in Thana City Golf in Samut Prakan nabij de hoofdstad. Ook het concert van Eric Clapton ging 2 maart in het Impact Arena in Bangkok niet door tot teleurstelling van velen.

In deze politieke arena van het eigen gelijk en vooral geen gezichtsverlies zijn er alleen maar verliezers.

6 reacties op “‘Alleen maar verliezers in Thailand’”

 1. Dick van der Lugt zegt op

  De Noodverordening wordt niet verlengd. Dit heeft het kabinet dinsdag besloten. Lodewijk schreef deze bijdrage toen dit besluit nog niet was genomen.

 2. ReneH zegt op

  Er loopt daar een zekere meneer Suthep rond, die zich ophoudt in Lumpini Park en tegen wie drie of vier arrestatiebevelen lopen. Desondanks wordt hij niet opgeborgen.
  Die meneer wil zijn politieke ideeen verwezenlijken buiten het parlement en verkiezingen om. Zijn meelopers verdwijnen vanzelf als hij opgeborgen is. Dat zijn dezelfden die een paar jaar geleden stonden te juichen voor de PAD, tegen een regering waar Suthep zelf in zat.
  Het achter politieke demonstraties aanlopen is blijkbaar een volksvermaak in Thailand.

  • top martin zegt op

   Het is het -schapen- princiepe. Is er een over de dam . . . . De meeste demonstanten zijn er niet omdat ze weten waar over het gaat, maar omdat er bij zijn oftewel betaald wordt of omdat iedereen uit het dorp gaat. Dat is weer iets anders als de hele dag thuis alleen voor je hut liggen.
   Om de zelfde reden waarom meneer Suthep niet wordt opgepakt hoef ik bv. de boete bij door rijden door rood (even niet opgelet) niet te betalen nl. , korruptie.

  • Hemelsoet Roger zegt op

   Moderator: dergelijke reacties kunnen wij niet plaatsen.

 3. janbeute zegt op

  Over de economie gesproken, ik ben verleden week even voor twee dagen in Bangkok geweest .
  Oa , voor een nieuw paspoort en een kort bezoek aan mijn stiefzoon en een bezoek aan de nieuwe Harley Davidson showroom en de nieuwe showroom van de nieuwe Indian en Victory bigbikes .
  2 nachten geslapen in een gerenomeerd en groot hotel nabij het centrum .
  Geen donder tedoen , waren blij dat ze weer een klant hadden .
  Toen ik na aankomst met de trein en daarna gedoucht te zijn .
  Vervolgens het grote hotel restaurant bezocht voor mijn diner , bleek ik de enigeste gast te zijn .
  Een kleine band uit 3 leden begon spontaan te spelen , toen ik binnen kwam .
  Ik dacht toen , al dit alles alleen voor mij .
  Taxi en tuktuk zijn blij als ze je zien lopen , willen je zeker graag als klant .
  Ook geen donder te doen .
  Gisteren was ik even op een bank in Lamphun ivm verlenging van een deposito .
  De manager zei dat de rente in Thailand lager is dan verleden jaar , wat mij overigens niet was ontgaan hoor .
  De oorzaak zei hij dat de economie op dit moment in Thailand niet al te best is.
  Mensen spenderen een stuk minder , ook door de onzekerheden en de politieke onrust .
  Ik dacht toen en zij dus sprekend niet , wat denk je van de gigantische huishoud schulden die vele thaise families hebben vandaag de dag , ook met dank en steun van de banken .
  Wie zal dat betalen , zoeke een lieve Gerritje .
  Bijna Iedereen in mijn omgeving rijd op een nieuwe motorfiets , zeker de scholieren .
  Nieuwste modellen .
  En niet te vergeten de nieuwe pickup trucks met van alles der op en de an .
  Wie doet je wat
  Overigens ook in trein zowel op de heen reis als de terugreis CMLMP / BKK , plaats voldoende .
  Gelukkig zijn er nog Nederlanders en vrijgezelle jonge vrouwen uit het buiten land , die nog op reis durven hier in Thailand ( merendeel van de buitenlandse passagiers in de trein ) .
  Je kunt zeker zien dat het een stuk minder is als in voorgaande jaren .
  Ik blijf afwachten , mijn tijd komt tot de zeepbel hier ook platst .

  Jan Beute

  • top martin zegt op

   Laat mij je nou zeggen dat ik net vanmiddag even ben gaan Internet neuzen om een hotel in Bangkok te bestellen voor mijn verjaardag. Dan wil je graag jezelf verwennen+vrouw. Een 5***** hotel in het zentrum inkl. ontbijt voor 2.290Bht. Dan het bekende (en beste) LeBua State Dome 5***** voor 4,200Bht. Ik kan het rijtje voort zetten. Touristen Thailand ligt op zijn kont, en dat geweldig. Hetzelfde gelt voor de airliner. De stunts zitten er aan te komen ?. Je zag het ook in en rond de grote Thaise banken. Vol van mensen die allemaal hun . . spaarcenten kwamen ophalen uit angst dat de banken ook op hun gat gaan liggen.

   Misschien is dat mede de reden, dat de piloten van de Duitse Lufthansa gisteren besloten hebben om nu te gaan staken om meer geld ?. Richting Thailand is het toch net even, . . rustiger ?. Als je bij die firma nu een ticket wilt boeken moet je er mee rekenen dat het vliegfeest met de trotze Duitse -Kranich- (vogel) NIET doorgaat.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website