Rutger Hauer overleden

Door Gringo
Geplaatst in Column, Gringo
Tags:
25 juli 2019

Rutger Hauer (mei 2018 in Frankfurt)

Nee, het toch plotseling overlijden van Rutger Hauer (75) heeft niets met Thailand te maken. Maar veel leeftijdsgenoten van hem, waaronder ik, wonen nu in Thailand en zullen niet alleen mijmeren over hun eigen leven dat achter hen ligt, maar ook over het plezier dat Rutger in zijn lange filmloopbaan hen heeft bezorgd.

Rutger Hauer, in 1990 in London.

Ik heb niet alle films van hem gezien, maar de televisieserie Floris en later de prachtige film Turks Fruit staat mij nog goed voor ogen. Op YouTube is nog heel veel te zien van hem, dus daar zal ik mijn herinneringen ook weer gestalte geven in deze periode.

Het nieuws van de dood van Rutger Hauer gaat uiteraard de hele wereld over, ook de Bangkok Post publiceerde vandaag een mooi artikel over hem, zie  www.bangkokpost.com/world/1718187/blade-runner-actor-rutger-hauer-dies-aged-75

Uit dat artikel citeer ik een prachtige passage:

“Zijn laatste spookachtige monoloog in de film Bladerunner zou misschien voor zijn eigen overlijdensadvertentie kunnen staan: “Ik heb dingen gezien die jullie niet zouden geloven … al die momenten zullen verloren gaan in de tijd, zoals tranen in de regen. Tijd om te sterven.”

No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Rutger Hauer overleden”

 1. Gerrit Tienkamp zegt op

  R.I.P.

 2. Piet zegt op

  Ik heb het genoegen gehad Mr Hauer te ontmoeten in Marokko waar hij een film aan het opnemen was..wij logeerden in het zelfde hotel…Hauer stond met zijn mooie zilver kleurige caravan voor de deur en de hele crew zat in het door hen afgehuurde hotel…ik werd als enige ‘toerist’ ook in het hotel geaccepteerd doordat de eigenaar van het hotel mij als trouwe klant goed kende.
  Hij vond het verschrikkelijk toen ik op een morgen vriendelijk ‘goede morgen Mr Hauer tegen hem zei’
  Hij was duidelijk ‘not pleased’ herkent te worden of aangesproken te worden en keurde mij geen blik of woord waard. Dit in tegenstelling van de andere aanwezige grote namen zoals Jacky Chan en Omar Sharif die het blijkbaar wel grappig vonden dat buiten hen mijn vrouw en ik ook in het hotel logeerden.
  Jacky Chan was uiterst vriendelijke man die aan het zwembad zelfs met een kan sinaasappelsap naar ons toekwam en met ons deelde..foto maken? Ja hoor geen probleem.
  Het is al lang geleden maar op een avond speelde NL tegen Egypte , ik werd door Omar Sharif uitgenodigd om naast hem te zitten tijdens de wedstrijd ( gelukkig wonnen we en ik werd door hem gefeliciteerd alsof ik zelf gescoord had) dit in tegenstelling met de Hr.Hauer
  Los van deze ontmoeting heb ik altijd genoten van zijn films en TV optredens

  • Piet zegt op

   Excuses tegen Egypte speelden we gelijk maar Omar was er niet minder hartelijk om

 3. Sjaak S zegt op

  Ik schrok een beetje toen ik het las. Jammer dat zijn tijd gekomen was. Ik heb ook altijd graag films gezien waarin hij speelde.

 4. Kanchanaburi zegt op

  In mijn jeugd was deze man een held. Rutger Hauer als Floris.
  Hij heeft heeft in heel wat films gespeeld, maar voor mij persoonlijk, vond ik hem schitteren in de cultfilm Bladerunner.
  Gringo heeft een prachtige passage uit de film aangehaald.
  Werkelijk fantastisch met de film-muziek van Vangelis op de achtergrond.
  Rutger Hauer, een mooi en warm mens.
  Ik zal je missen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website