De meisjes van 7-Eleven

Door Gringo
Geplaatst in Column, Gringo
Tags: ,
22 oktober 2017

Op de foto ziet u een meisje, een mooi en aantrekkelijk meisje mag ik wel zeggen. Jong als ze is, ik schat haar op een leeftijd van rond de twintig, zou zij bij wijze van spreken mijn kleindochter kunnen zijn of – als u wat jonger dan ik bent – uw dochter. Met een levenslustige uitstraling, een beetje sexy misschien, heeft zij deze selfie gemaakt.

Ik ken haar niet, hoor, ik weet ook niet waar zij woont, want zij is één van de vele duizenden jongedames, die ergens in Thailand in een 7-Eleven winkel werken.

Op zich dus niets bijzonders over haar te vertellen, maar het intrigeert mij wel een beetje. In welke 7-Eleven winkel zou zij werken, in een grote stad of ergens ver weg van Bangkok in een dorp? Woont zij netjes nog bij haar ouders, welke opleiding heeft zij gehad, spreekt zij Engels en nog veel meer zou ik willen weten.

De foto komt van een Facebook pagina ”7-Eleven Cute Girls”, waar mijn favoriet in gezelschap is van tientallen andere 7-Eleven meisjes, die er een foto op hebben geplaatst. De namen van al die jongedames doen er niet toe, maar je kunt zien met hoeveel plezier zij de foto met bijschriften geplaatst hebben. Het lijkt wel één grote familie.

De vele foto’s op die pagina was voor een Thaise website “truststoreonline” aanleiding om een Top 50 van knappe 7-Eleven meisjes te maken en Coconuts Bangkok maakte daar dan weer een artikeltje over, zie coconuts.co/bangkok/news/girls-7-eleven

Terwijl ik de foto’s op die Thaise Facebook-pagina bekijk denk ik: hoe zou hun toekomst er uit zien, wat zal er van hen geworden zijn over een jaar of tien?


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “De meisjes van 7-Eleven”

 1. Rob V. zegt op

  Zeg Gringo er zitten niet alleen (kwijlende?) bejaarden op het blog. 555 Mijn (klein)dochter had ze niet kunnen zijn, wel een jongere zus.

  De Coconuts redactie schrijft dat ze zich er zelf nogal ongemakkelijk bij voelde maar dat ook de winkel waar de dames werken vermeld wordt. Dus als je op pad wilt…

  Er zijn in dit rijtje ook al andere lijstjes voorbij gekomen waaronder ‘meest schattige buitenlandse leraar’ (dat waren jonge mannen, dus voor elk wat wils) . Het wachten is nu op een lijstje ‘schattig museum personeel’, dan kan ik een cultureel uitstapje gaan doen.

  • Gringo zegt op

   Ik was er al bang voor terwijl ik het stukje maakte.

   Je mag als oudere niet hardop zeggen, dat je een jong meisje leuk en aantrekkelijk vindt, want je wordt meteen als een kwijlende bejaarde weggezet.

   Geen leuke reactie, Rob!

   • Rob V. zegt op

    Nou sorry Gringo. Ik dacht dat je wel tegen een plaagstootje kon. Als je me een beetje kent zul je wel weten dat ik alles prima vind zolang je maar niet denkt dat elke vrouw te koop is. En ik schaar jou zeker niet in te categorie mannen die denken dat elke (Thaise?) vrouw te koop is.

    Natuurlijk mag je als man en ook oudere man wel naar jongere meiden (of jongens) kijken. Dat is heel normaal natuurlijk gedrag. Ik kon de verleiding niet weerstaan om het over bejaarden te hebben om de wat oudere lezers even te plagen en een beetje op de kast te jagen. Juist omdat ik weet dat er lezers zijn die als ‘pensionado’, ‘senior’ of ‘oudere’ willen worden aangesproken. Het kwijlen was dan een extra aanzet waarbij ik dacht aan oudjes in een verzorgingshuis. Het was niet al te serieus bedoeld.

    Ik wil jullie oudjes nu ook weer geen hartverzakking bezorgen. 😉 *rent hard weg voor de rollator gang* . Of ga ik nu te ver?

    Lieve en respectvolle groet,

    Rob

 2. Hendrik S. zegt op

  Ik zit nog in mijn jonge jaren maar desalniettemin kijk ik er toch af en toe echt van op hoe die 7-Eleven meisjes zich gedragen…

  Nog nooit gedaan (wel eens stiekem over gedacht haha) maar je hoeft nog geen hengel uit te gooien om beet te hebben.

  En ze hebben er maling aan of je nou met je kinderen ben (allemaal onder de 10) of met je vrouw erbij. Elkaar aantikken en seinen —> er is een falang

  Heb echt een paar keer opgekeken dat ik dacht op Walking Street te zijn in een bar genaamd 7-Eleven door de ‘handsome man’ uitspraak en gelach van de kassameisjes uit

  In het begin vond ik het nog wel leuk, nu best storend. #MeToo7-Eleven


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website