Mandarijn of grapefruit?

Door Gringo
Geplaatst in Column, Gringo
Tags: , ,
12 maart 2015
Mandarijn of grapefruit?

Nee, het verhaal gaat niet over fruit, maar over vrouwenborsten. Mannen willen nog wel eens de vergelijking trekken met fruit om de maat van borsten aan te duiden. Van kersenpit tot meloen zal ik maar zeggen en dan zijn de mandarijn en grapefruit enkele mooie tussenvormen.

Het is een vast gegeven, dat mannen bij een eerste contact met een vrouw altijd op de borsten letten. Daarna komen pas andere aspecten als benen, figuur, ogen en karaktereigenschappen aan de beurt.

Mannenspeelgoed

De natuur, of zo u wilt De Schepper/Buddha, heeft niet iedere vrouw gelijk bedeeld met borsten, zodat je allerlei maten tegenkomt. De meeste vrouwen (ook mijn Thaise vrouw) zijn wel tevreden met hun borsten, maar een toenemend aantal vindt, dat er wat aan verbeterd kan worden, ofwel groter of kleiner laten maken. Mijn zusjes moesten vroeger de kapjes en korsten van brood eten, want “daar krijg je grote tieten van”, maar een betere en zekerdere methode is natuurlijk de weg van plastische chirurgie.

Mannen vinden borsten belangrijk. Colin de Jong gebruikte onlangs een mooie uitdrukking op zijn Hollandse Pagina in Pattaya People: vrouwenborsten en elektrische treintjes zijn voor kleine kinderen gemaakt, maar grote mannen spelen er mee! Plastische chirurgie was vroeger alleen weggelegd voor filmsterren en andere rijke vrouwen, maar in een enkel geval wilde een verzekeringsmaatschappij in Nederland de kosten wel vergoeden als het om medisch-psychische reden ging.

Borstvergroting

Een vrouwelijk familielid van mij had destijds trouwplannen, maar de beoogde echtgenoot eiste, dat zij vooraf haar borsten liet vergroten. Zij was inderdaad behept met kleine borsten en via de huisarts kon zij op kosten van de verzekering haar borsten laten vergroten. Dat een huwelijk met een man, die dergelijke eisen heeft, nooit lang kon duren, zal wel duidelijk zijn. Na een jaar of tien gingen zij uit elkaar, toen hij een meisje met grote borsten ontmoette.

Een ander geval is een vriend van mij in Nederland, die op latere leeftijd een dame ontmoette, waaruit een duurzame relatie ontstond. Zij had al 5 kinderen grootgebracht en dat was duidelijk aan de verlepte borsten te zien, volgens haar dan wel te verstaan, want ik heb het uiteraard niet mogen beoordelen. Mijn vriend vond het geen enkel probleem, hij had haar om andere redenen lief, maar zij ging er onder gebukt. Op mijn aanraden zijn zij toen met vakantie naar Thailand gekomen, waar de vrouw haar borsten heel mooi heeft laten aanpassen.

Hoe groter hoe mooier?

Thailand heeft een wereldreputatie op het gebied van plastische chirurgie. Alle grote privéziekenhuizen in o.a. Bangkok en Pattaya hebben een Beauty Clinic, waar vooral vrouwen allerlei veranderingen aan hun lichaam laten verrichten. Natuurlijk goed voor het “medisch toerisme”, maar ook de Thaise dames weten de weg. Ik ken redelijk veel dames, die al dan niet op verzoek van hun Farangvriend, de borsten hebben laten vergroten. Omdat de kleding hier in Thailand altijd “zomers” is, heb je vrij uitzicht op de borstpartij en vaak kun je wel zien, dat het om siliconen gaat. Het lijkt wel of hoe groter hoe mooier, maar ik vind, dat de verhouding van de borsten met het gezicht en lichaam moeten harmoniëren. Daar mankeert het nog wel eens aan. Soms zie een dame met zulke grote borsten, dat je denkt, die kan elk ogenblik voorover tuimelen.

Uit recent onderzoek aan de Universiteit van Wenen blijkt ook, dat grote borsten, of het nu natuurlijke of siliconenborsten zijn, vaak minder gevoelig zijn dan kleinere exemplaren. Het gevoelige deel van de borsten is het klierweefsel, dat bij het voorspel makkelijker te stimuleren is bij kleine borsten. Vrouwen met een grote boezem kunnen wel opgewonden raken door aanraking, maar ze hebben een iets hardere hand nodig.

Maar een kleine boezem is ook goed voor de gezondheid. Bij kleinere borsten is het makkelijker om knobbeltjes op te sporen, ook weer door minder vetweefsel. Grote borsten zijn ook zwaarder, wat je nek onder druk zet. Hierdoor lopen deze vrouwen meer kans op hoofdpijn.

Vrouwenborsten kijken: goed voor je gezondheid

Mannen zijn geprogrammeerd om grote borsten op te merken, dat wisten we al langer. De reden hier achter is dat holbewoners vroeger via het uiterlijk de leeftijd van een vrouw moesten kunnen inschatten. Haar borsten waren toen een goede indicatie. Een grote boezem gaat na een tijdje hangen, wat op een oudere vrouw duidt. Het is moeilijker om de leeftijd te voorspellen bij kleine borsten, want deze gaan minder snel hangen.

Alles wordt tegenwoordig onderzocht en dus heeft in Nieuw-Zeeland een onderzoek plaatsgehad om het effect van vrouwenborsten te meten bij mannen. Daaruit zou blijken, dat mannen die regelmatig (elke dag) naar vrouwenborsten kijken 5 tot 10 jaar langer leven. Het kijken naar die borsten is goed voor de hartslag en het stimuleert de bloedsomloop. Kijk, en dat is de zoveelste reden, dat ik in Pattaya ben gaan wonen.

No votes yet.
Please wait...

28 reacties op “Mandarijn of grapefruit?”

 1. De dame op de foto lijkt me een duidelijk geval van silicone.
  De meeste Thaise dames hebben niet vooraan in de rij gestaan met het uitdelen. Zo af en toe kan ik mij wel voorstellen dat een vrouw daarvoor kiest. Een partner die dat eist of wil is natuurlijk te gek voor woorden. In dat geval zou zij moeten vragen of hij een stukje van zijn dikke pens af wil laten halen. Same Same…

 2. Johnny zegt op

  Het is iets vrouwelijks een vrouw zonder is niet compleet. De Aziatische dames zijn minder bedeeld dan de Westerse dames of dit mooier is of niet laat ik in het midden. Ik weet ook dat borstvergrotingen in Azie betaalbaar zijn. Een kennis van mij heeft haar neus laten ” vullen ” voor 5.000 bath bv.

  Ik ben het trouwens eens dat het vaak over vrouwen gaat in dit blog of is het dat juist de mannen zo gretig reageren 😉 lol

  • janin zegt op

   Wat vind ik die uitspraak erg. Alle vrouwen met een borstamputatie zijn dus niet compleet…shame on you Johnny. Dus voor jou is een vrouw alleen twee borsten ..anders is ze …wat is ze dan??Maar de helft ??. geen vrouw…?? Hopelijk blijft jou vrouw daarvan gespaard .

 3. Johanna zegt op

  Is het niet een beetje “logisch” dat het onderwerp vaak over vrouwen gaat ?
  Oké, ik weet wel dat Thailand meer is dat de vrouwen en sekstoerisme.

  Maar als je als man terug komt in NL zal er niemand aan je vragen of de tempels mooi waren !
  Wat men wel vraagt/ zegt is: “Ow Thailand, lekkere wijven!!!”

  Thailand en vrouwen horen bij elkaar als Adam en Eva, Bassie en Adriaan en Bert en Ernie.

  En als vrouw zijnde lees ik liever verhalen over nightlife, vrouwen en relaties dan over één of andere tempel.

  O ja, ik kijk ook naar andere vrouwen hun borsten.
  Voor de mannen die het nog niet weten, ALLE vrouwen kijken naar andere vrouwen haar borsten.
  En een vrouw die dat ontkent liegt !

  Ikzelf zit aan het Nederlands gemiddelde zeg maar, en ik maak regelmatig mee dat Thaise vrouwen er toch ff aan willen zitten. Dan zeggen ze ” I like velly much, you hep real ? ”
  Gelukkig knijpen ze niet ! Anders waren ze intussen al bont en blauw ! haha
  Ach, het schijnt een obsessie voor ze te wezen.
  Maar ook voor Nederlandse vrouwen.
  Wij vrouwen zijn echt niet allemaal tevreden over onze borsten hoor, ik ook niet.
  Maar vaak we zeggen van wel, anders schijnen we weer te zeuren aldus de Nederlandse man.

  Ik wilde ze ook groter hebben en ging naar de dokter.
  Hij zei me dat ik elke dag met wc-papier tussen mijn borsten moest wrijven en dat ze dan wel groter zouden worden.
  Ik keek hem aan en zei; ” Meent U dat dokter ? Helpt dat echt ?”
  Toen zei hij ; “Nou aan je kont te zien wel ! 😉 hahahaha

  • Johanna zegt op

   p.s. dat ik in regel 4 het woord “wijven” gebruik, is niet oneerbiedig bedoeld, maar dat is nu eenmaal de uitdrukking.

  • janin zegt op

   Wel Johanna, niet élke vrouw kijkt naar een andere vrouw haar borsten laat dat duidelijk zijn. Het is gewoon waar je interesse naar uitgaat. Dat Thaise vrouwen met ( soms) jaloerse blikken naar ons borsten kijken en vragen”echt” met bijhorende gebaren,of “you beautiful boobs”, is waar. Ik heb geen problemen met de blog onderwerpen, maar het moet niet altijd over vrouwen en/of problemen omtrent gaan. Ik heb wel degelijk interesse in tempels enz..En na mijn vakantie vragen vrienden mij wél ook andere vragen , en heel soms of het waar is dat elke Europeaan die hier geen vrouw krijgt er daar aan elke vinger een heeft. Tja .
   Dat wij vrouwen niet zo gefixeerd zijn op bepaalde dingen als mannen is (voor mannen) een goede zaak ,want je hoort nooit dat zij ook last hebben van de zwaartekracht alleen in de lagere regionen. In de gezondheidszorg heb ik al het een en ander gezien dat ook een serieuze lift nodig heeft….maar over dat “heilig kruis” hoor je niet zoveel.
   Of het nu borsten,billen of ogen zijn waar men verdrinkt,verdwaalt of zijn zinnen verliest, ieder zijn meug.

  • BA zegt op

   Hahaha top reactie 🙂

   Ik ken een vrouw in Jomtien die ook een borstvergroting had laten doen. Het eerste wat ze deed was in elke bar waar ze bekend was even showen, alle dames er omheen en gewoon shirt open 🙂 En elke andere bekende kreeg ook dezelfde behandeling, even shirt open en showen. Vervolgens heb ik haar nog een week door Jomtien zien paraderen met haar borsten omhoog om toch wel zeker te weten dat ze gezien waren 🙂 Ik moest er om lachen maar dat kon mijn vriendin dan weer niet waarderen en daar kreeg ik dan weer een tik van.

 4. HansNL zegt op

  Ik dacht het wel.
  Het dunne laagje beschaving van de meesten onder ons op het gewaar worden van een paar borsten, groot, klein, middelmatig, hangend, staand of geplastificeerd.
  Oh ja, ik kijk ook.
  Maar ik denk dat ik een beetje afwijk van wat gemiddeld gedrag is, ik kijk eerst naar de ogen.
  Als dat me niet bevalt, wel, dan doet de rest er niets meer toe.
  De echtgenote is (gelukkig, scheelt een bak met geld) dik tevreden met haar “bos(je) hout voor de deur”, de oudste dochter vindt haar voorgevel te groot, en de jongste te klein.
  Het dilemma van de laatste twee heb ik opgelost door te stellen dat een operatief ingrijpen slechts dan mogelijk is als ze een dokter kunnen vinden die beiden helpt voor een prijs.
  Wat te een teveel heeft heeft de ander te weinig, heft elkaar aardig op.
  Overigens, de meeste “plastic fantastic” borsten vind ik helemaal niet mooi.
  Vaak onnatuurlijk, vaak te groot voor het bijbehorende lichaam, en vaak met een vorm die nergens op slaat.
  Borsten?
  De meeste Thaise vrouwen hebben meer aandacht voor hun neus.
  Overigens, een vriendin van me heeft hele grote borsten, zo groot als struisvogeleieren.
  Maar dan gebakken.

  • Lex K. zegt op

   Beste Pim, hier een tip; misschien moet je de vrouwen dan, voortaan, gewoon van voren benaderen i.pv. er achter aan te hollen, je zou ze natuurlijk ook niet zo kunnen laten schrikken dat ze weg rennen, doe je voordeel met mijn adviesjes.

   Groet,

 5. hans zegt op

  Volgens mij worden er in thailand bijna alle kleinere maten de beha s en bikinis
  met vulling verkocht, me vriendin heeft alleen bh met vulling.

 6. Maarten zegt op

  Je gelooft hopelijk niet echt dat je 5 tot 10 jaar langer leeft als je maar vaak genoeg naar vrouwenborsten kijkt. Ik word zo moe van dat soort conclusies uit onderzoekjes. Ik geloof best dat er een relatie is, maar het is waarschijnlijker dat vitale mannen sterkere seksuele impulsen hebben en dus meer naar borsten kijken. En uiteraard leven vitale mannen gemiddeld langer. Kwestie van logisch nadenken. Overigens schaadt het niet om het toch te proberen 🙂

 7. niek zegt op

  Ik houd van grote en kleine borsten, helemaal afhankelijk van de weersgesteldheid van die dag; voor slappe borsten wil ik een uitzondering maken.

 8. Bert, khun Nok zegt op

  Ik eet graag fruit, klein zowel als groot, al moet ik erbij vertellen dat het grotere fruit meestal sappiger is en vooral malser. Het moet duidelijk zijn dat ik hou van wat volume.
  Al mag het volgens mij geen dooslaggevend argument zijn bij het kiezen van een partner, dat gaat me te ver. Mooie borsten maken een vrouw er meer vrouwelijk uitzien.
  Daarentegen zie je veel oudere volumineuze mannen met van die hangzwammen; het is geen gezicht.
  En tot slot, naar borsten kijken moet gezond zijn, het doet de knieen zwellen.
  Groeten,
  Bert.

 9. Wim v Kempen zegt op

  We willen echte merk schoenen.horloges,kleding tassen enz enz maar wel nep borsten.
  Zoals bij vele nep spullen is het te zien als het nep is. Je geeft iemand toch ook geen bosje platic bloemen dus geef mij maar natuurlijke echte borsten ipv fabrieks tieten.

 10. Ron zegt op

  Waarschijnlijk ben ik 1 van de weinige mannen die niets heeft met grote borsten !

  Een handje vol is voor ondergetekende voldoende. Zoals Gringo in het artikel al aangeeft :
  kleine borsten zijn vaak gevoeliger (en grotere gaan vaak hangen in de loop der jaren)

  smaken verschillen maar .. doe mij maar kleintjes haha

  • Lex K. zegt op

   Ron,
   Mij is vroeger geleerd, over vrouwen borsten dan, alles wat tussen je vingers uitpuilt is overbodig en te veel.
   Ik heb een keer een Nederlandse cabaretière haar borsten horen omschrijven als 2 dooie schollen, terwijl ze vroeger een behoorlijke, natuurlijke, borstpartij had.
   Op een gegeven moment worden het allemaal “scheerriemen”, nog zo’n vrouw onvriendelijke opmerking.

   Groet,

   Lex K.

 11. jos zegt op

  Ben het roerend met Ron eens: klein maar fijn.
  Je kunt toch niets meer vasthouden dan een handvol.

 12. Hansy zegt op

  Het stukje is wel wat generaliserend.
  “Mannen vinden borsten belangrijk, mannen kijken als eerste naar de borsten, etc.”

  Ik ben met schrijver eens, dat vele mannen bosten belangrijk vinden, maar ik ben één van de uitzonderingen, ik ben een ‘mooie’ kont liefhebber.

  En die Thaise borstjes zijn wat mij betreft prachtig. Vaak zijn het geen hangborstjes 🙂

 13. Roland jacobs zegt op

  Ik ben helemaal mee eens met hansy ,
  behalve het gezicht van een vrouw , haar Borsten en haar lichaam ,
  hoort ook een lekkere kont bij te hebben . Ik ben ook een Kont Liefhebber .

  Gegroet !!!!!

 14. kees zegt op

  Verschil tussen de borsten is afhankelijk van land en continent.
  In het noordelijk deel van Europa zijn de borsten groter dan de meeste dames die de Thaise nationaliteit hebben.
  Echter wat is mooi? groot,klein medium.. het geheel maakt toch de dame mooi?
  Dat de meeste thaise dames meer BH cup hebben dan borst is overduidelijk.
  De BH’s zijn voor een groot deel opgebouwd uit vulling.
  Een leuk verhaal:
  Een goed vriend, kocht 500 bh’s voor 20 baht per stuk om ze in Australie te verkopen.
  De diverse thaise maten zijn verstuurd. Echter aangekomen en op de markt neergezet kwam hij er achter dat de borsten in Australie toch van een ander formaat zijn.
  Alleen de tiener meiden kunnen nu de BH’s aanschaffen….

 15. lung addie zegt op

  wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd ….. Ik vind kleine borstjes prettig. Kleine borsten , ze geven me zelfs tweemaal plezier: een eerste maal om ernaar te zoeken en een tweede maal als ik ze gevonden heb. Ik vind het persoonlijk niet zo echt belangrijk, doch die heel grote spreken me echt niet aan.

  Lung addie

 16. Henk zegt op

  Mijn eerste vrouw klaagde altijd dat het zeer deed als ik eraan zat. Ze had een cup B, heb dat echt als een groot gemis ervaren. Kreeg soms een klap als ik er aan zat! Dat huwelijk heeft 22 jaar geduurd. Mijn tweede vrouw had cup AA. Heel klein maar heel fijn! Ze vond het heerlijk als ik er mee speelde! Er liep een zenuwbaan van de tepels naar onder, die de boel snel in vuur en vlam zette. Helaas stierf ze op 49 jarige leeftijd aan kanker. Mijn 3e vrouw is Thaise, een mooie cup C. Qua gevoel er in weer een stuk minder dan bij mijn tweede vrouw, maar ze zijn echt heel mooi om naar te kijken. Voel me gezond!
  Waarvan akte!

 17. BramSiam zegt op

  Groot of klein, dat maakt niet zoveel uit, als het maar natuurlijk is. Siliconen vind ik afschuwelijk. Ik heb zelfs een keer ruzie gekregen omdat een vriendin bij mijn terugkeer in Thailand nepborsten had laten implanteren. Je moet wel gek zijn om polymeren, een bijproduct uit de olieraffinage, in je lichaam te laten brengen. Na een jaar of vijf gaan die stoffen afscheiden die in de bloedsomloop komen en waar deze dames hoofdpijn van gaan krijgen en vrouwen met hoofdpijn is nu net wat niemand wil.
  Borsten zijn zeker niet het eerste waar ik naar kijk. Dat zijn toch echt de meest intieme organen, namelijk de ogen, maar daarvoor al de hele verschijning natuurlijk. Grote borsten zijn voor mij doorgaans niet mooi (soms wel gelukkig) en zeker niet bij kleine frêle Thaise dames. Gewoon alles een beetje in proportie en ook de nodige aandacht voor de persoon achter de borsten lijkt mij het beste.

 18. TAK zegt op

  Borsten kunnen mij niet groot genoeg zijn.
  Het liefst watermeloenen. Ik vind een vrouw zonder
  behoorlijke borsten niet interessant.
  Ik heb dan ook diverse Thaise vriendinnen met een DD of E cup.
  Dat zijn dan wel echte van hun moeder gekregen en niet van de dokter.
  Het verhaal dat Nederlandse vrouwen gemiddeld een C of D cup hebben
  is mij nooit opgevallen en nog als ik af en toe in Nl kom, zie ik het niet.
  In Thailand heeft misschien 5% van de vrouwen grote borsten,maar dat zijn
  er dan toch minstens 1.5 mln ( 5% van 30 mln ). Ik heb een buitengewone
  gave om deze grote borsten in Thailand op grote afstand op te merken.
  Ik hoef me dus als grote borsten liefhebber hier echt niet te vervelen.

 19. Alex zegt op

  Waar hebben we het over ? Ik denk dat de meeste Thailandgangers niet voor de borsten hoeven te gaan, die kunnen beter naar Africa gaan lijkt mij. Gelukkig ben ik een billen en benen man en kom wat dat betreft in zeer ruime mate aan mijn trekken en als er dan ook nog een leuk kopje op zit is het helemaal goed.

 20. Pim Haring zegt op

  Al haast 12 jaar loop ik mij rot te zoeken naar roodborstjes in Thailand ,ik heb er nog niet 1 kunnen vinden .
  (Reactie van Lex K op Pim dat ben ik niet.)
  Ik heb ze liever vers aan de staart .

  • ruud zegt op

   Nu na de coup, zult u al helemaal geen roodborstjes meer vinden.
   Hooguit gele kanariepietjes.

 21. NicoB zegt op

  Ik hecht niet aan grote of kleine borsten, ben blij dat ze er zijn en als ze er niet meer zijn? er is genoeg aan een vrouwelijk lichaam om van te houden.
  Belangrijker zijn de ogen, de kont, de uitstraling, de persoonlijkheid, het hele lichaam, alles in proporties, ben ik zeer tevreden.
  Dat in een van de reacties staat dat op het blog het vaak gaat over vrouwen, dat denk ik niet, het onderwerp is belangrijk, maar op het blog neemt het geen dominante positie in, er staan vele malen meer onderwerpen op het blog dan artikelen over vrouwen.
  NicoB


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website