Jens uit Duitsland

Door Gringo
Geplaatst in Column, Gringo
Tags:
9 mei 2014

Jens uit Duitsland ken ik al enkele jaren als een aardige man, eeuwig vrijgezel en een “butterfly” eerste klas. Hij werkt hard in een fabriek van Mercedes Benz en komt meestal twee keer per jaar naar Pattaya om de bloemetjes buiten te zetten.

Op Facebook schrijft hij af en toe zijn belevenissen met de dames en doet dat in zijn eigen Dresdner dialect. Paar maanden geleden had hij een lang verhaal over zijn avontuur met één van de dames, maar dat was puur porno en werd al snel van Facebook verwijderd.

Hieronder zijn meest recente anekdote, die ik glimlachend heb vertaald:

“Op de eerste dag van mijn vakantie in Pattaya had ik al aardig wat bezienswaardigheden bekeken en tegen een uur of vijf ’s middags ging ik aan zo’n gezellige bar in de openlucht zitten. Ik was moe en bestelde een lekker koud biertje om mij te ontspannen.

Kwam er toch zo maar een halfnaakte snotaap van een meid naast me zitten en vroeg mij plompverloren of ik met haar naar bed wilde.

Nou ja zeg, dacht ik, wat een brutaliteit. In Duitsland zou ik haar wel even bestraffend hebben toegesproken of misschien zelfs wel een draai om de oren gegeven hebben. Amper 19 jaar oud en toch al zo’n gebrek aan respekt voor oudere mannen.

Maar ja, ik was in het buitenland, kende de zeden en gewoonten niet, en ik wist me geen raad.

Puur uit angst voor de gevolgen, heb ik toen toch maar “ja” gezegd.”


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

14 reacties op “Jens uit Duitsland”

 1. Farang tingtong zegt op

  Waar komen die vooroordelen over Thailand toch vandaan?.. deze meneer doet nu net of dat je meisjes of vrouwen als deze alleen in Thailand kunt ontmoeten, die vind overal en zeker in landen waar veel arme mensen wonen.

  Dat je op seks vakantie naar Thailand gaat moet je helemaal zelf weten, heb ik niets op tegen ieder zijn meug, maar om dan je belevenissen dan in geuren en kleuren te melden op Facebook gaat mij echt te ver ik vindt het respectloos tegenover die dames in Pattaya, goed dat het is verwijderd.

  • Soi zegt op

   Helemaal mee eens, @farang tt, waarbij ik me altijd maar weer afvraag hoezo en waarom Thailandblog dit soort verhalen altijd maar weer meent te moeten plaatsen. Dat weten we onderhand wel. Hoezo dit promoten? Zou een meer kritische kijk op dit soort sextoerisme niet meer aan de orde moeten zijn anno 2014? Het moge toch bekend zijn dat aan dat sextoerisme vele misstanden hangen? Waartoe dient dit soort etaleren van persoonlijke voorkeuren?

   • Khun Peter zegt op

    Ach, beste Soi het is net als met corruptie. We spreken er schande van, maar ondertussen betalen we allemaal wel 300 baht omdat je anders uren moet wachten op het politiebureau. Verontwaardiging en hypocrisie gaan vaak hand in hand.

    • Soi zegt op

     Peter, de vergelijking met corruptie gaat mank. En schijnheiligheid insunueren is helemaal van de zotte. Die 300 baht betaal ik, maar ik het is mijn eer te na om in te gaan op een zulk soort uitnodigingen van een 19-jarig hoertje.

     • Khun Peter zegt op

      Prima Soi. Zolang beide instemmen en meerderjarig zijn, moeten ze zelf weten wat ze doen is mijn stelling. Zelf heb ik vaak meer moeite met de moralisten en wereldverbeteraars dan de mensen die eerlijk uitkomen voor hun intenties. De reden daarvoor is dat die eerste groep het meestal behoorlijk achter de ellebogen hebben. Vraag in Rome maar eens na hoe dat precies zit.

 2. Davis zegt op

  Wat Gringo schrijft kan even goed het stereotype van de leegloper of in dit geval een leeghoofd bevestigen.
  Zulke lui als Jens verspreiden natuurlijk de minder leuke vooroordelen over het mooie Thailand, maar vooral die van henzelf.
  Zit er dan niet zo mee dat dit nog eens aan de kaak wordt gesteld. Mensen die meegaan in de minder goede vooroordelen stigmatiseren zich namelijk in de eerst plaats zelf.
  Als je zo iemand tegenkomt, in bar beer’s, wat doe er zelf, of all places.nu ja. Wel zou gerust tegen de kerel durven te zeggen heb je niets beter te vertellen. Maar zwijg meestal toch wijselijk om de goede vrede en denk er het mijne van. Lange gesprekken – laat staan interessante – worden het echter zelden.

 3. Daniel zegt op

  Puur uit angst voor de gevolgen, heb ik toen toch maar “ja” gezegd.” Hij kon ook “neen” gezegd hebben.
  Ik hoop dat hij nu levenslang de mogelijke gevolgen kent. Ik ken Pattaya niet en denk er nooit te komen. Al jaren zie ik als ik vertel dat ik in Thailand woon op het gezicht van de aangesprokene een grijns door de gedachte dat ik weer een sextoerist ben. De meeste mensen kennen of weten enkel dat. Weten niet eens dat Thailand zo groot als Frankrijk is. Bezoek Thailand en vermijd de plaatsen waar je benkt niet aan de verleiding te kunnen weerstaan.

  • Joey zegt op

   Ehhhh over jou eerste 2 zinnen, dit is een sarcastisch bedoed verhaaltje.

  • Henk zegt op

   Daniel, ik heb exact dezelfde ervaring. Nadat mijn nederlandse vrouw overleed in 2007, ben ik door een vriend overgehaald mee te gaan naar Pattaya. Ik moet eerlijk bekennen dat er een wereld voor me openging. Maar na 2 keer had ik het gezien, wilde nooit meer naar Pattaya. Ik heb begrip voor de vrouwen dat “werk” doen, maar ik walgde van het syteem. Via een kennis in Nederland kwam ik erna in contact met een Thaise vrouw, (toeval?) eerst via internet en na enkele maanden gechat te hebben heb ik haar opgezocht. Het klikte, en na ruim drie jaar nog steeds! Zodanig dat ik de stap gewaagd heb naar Thailand te emigreren. Ik woon met haar in het uiterste noordoosten, en daar is het prachtig. Maar elke dag krijg ik van vrienden uit Nederland te horen, kijk toch uit, etc.etc.

  • Franky R. zegt op

   Niet om te chatten…maar Thailand is volgens mij een paar tikjes groter dan Frankrijk. Daar slaat u de plan even mis?

   • Dick van der Lugt zegt op

    @ Franky R Kleine correctie. Thailand meet 513.00 vierkante kilometer; Frankrijk 551.500 vierkante kilometer.

 4. Sir Charles zegt op

  Laten we er niet omheen draaien, het is een onmiskenbaar feit dat veel mannen uit alle rangen, standen en leeftijden uitsluitend naar Thailand gaan voor maar ‘één ding’, dat valt niet te ontkennen die komen echt niet alleen voor de tempels, boeddhabeelden en het heerlijke eten.
  Pattaya staat nou eenmaal wat dat betreft met * op nummer 1.

  Zonder er een waardeoordeel over te willen geven, begrijp me niet verkeerd doch waar kan de man die nauwelijks een damesfiets kan versieren letterlijk en figuurlijk zo makkelijk tot zijn trekken komen, waar kan de teleurgestelde man die een of meerdere (v)echtscheidingen achter de rug heeft helemaal uit zijn dak gaan om zijn zorgen te doen vergeten, waar kan de man beter terecht dan die jaarlijkse oubollige vakantie met de caravan en waar kan de man op leeftijd nog de illusie hebben dat hij een ‘sexy handsome man’ is?

  De vraag stellen is het antwoord geven.

  • Stefaan zegt op

   Voor maar één ding ??

   Dat zou ik toch nuaceren. Is voor velen een belangrijke reden. Maar kadert in een groter geheel :
   Makkelijk en goedkoop rondreizen
   Veilig
   Goedkoop
   Lekker eten
   Goedkope hotels
   Stad aan strand
   Vriendelijk volk
   Wat minder strikte regels (= meer vrijheid)

   Tempels? Nee. Maar op iedere Thailand reis stap ik er toch een aantal binnen.
   In andere landen stap ik zelden kerken binnen.

 5. Erik zegt op

  Alsof het in Nederland niet is ! Maar vanwege het weer daar doet men ‘het’ achter dubbel glas en met de verwarming op 10. In veel ‘massagetenten’ in NL kun je gewoon een wip maken hoor. En dan zijn er nog de clubs. En de huisadresjes.

  Thailand springt er uit vanwege de grote armoe bij de onderste laag in de samenleving. Laag opgeleide mensen die moeten kiezen tussen vakken vullen voor het minimumloon of werken in de plezierindustrie hebben de keus voor de beter belegde rijstkoek snel gemaakt. En dan nodigt het klimaat hier uit in het openbaar te flirten waar je dat in NL moet doen met een dikke jas aan en een sjaal om…… Wollen sokken, vooruit maar !


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website