Frans Amsterdam is weer neergestreken in Pattaya en vermaakt ons, tot er geen ‘vind ik leuk’ waarderingen meer zijn, met zijn belevenissen in een vervolgverhaal.


Wat zijn we toch een eigengereid volkje. Als ik landgenoten hoor verhalen over hun belevenissen in eigen land of in den vreemde, krijg ik de indruk dat wij tolerante Nederlanders met buitenlanders niet veel op hebben.

Vlamingen, dat gaat dan nog wel – die spreken tenslotte ook onze taal – maar dat is het wel zo’n beetje. Brusselaren en Walen moeten we niet omdat ze weigeren Nederlands te spreken. Frankrijk vinden we wel een mooi land, alleen jammer dat er Fransen wonen. In de landen rond de Middellandse Zee kan een blonde vrouw niet eens veilig rondlopen, Zwitsers zijn stug en ontoegankelijk. Oostenrijkers pruimen we alleen omdat je er zo leuk kunt wintersporten, Duitsers laten we het liefst hun eigen kuil graven of we sturen ze de verkeerde kant uit, Britten zijn allemaal hooligans die alleen maar naar Amsterdam komen om knetterstoned te worden en lave- of levenloos in de gracht te eindigen. Thai zijn dom en lui, denken alleen maar aan geld en lichten ons op waar we bij staan.

Amerikanen vinden alles in hun eigen land altijd beter, Scandinaviërs komen alleen comazuipen omdat de drank in eigen land te duur is, Polen pikken onze baantjes in, vanuit de Balkan worden onze Vinex-locaties stelselmatig leeggeroofd, Griekenland heeft ons alleen maar klauwen met geld gekost, Egyptenaren nemen onze snackbars over. Russen zijn onbeschoft, brutaal, smerig, luidruchtig en arrogant. Chinezen poepen raar op straat (vandaar de uitdrukking ‘rare poepchinees’), produceren inferieure spullen, zorgen als toerist, net zoals Japanners, voor opstoppingen, en blijven niet lang genoeg om voldoende uitgeperst te worden.

Indiërs in ons hotel zijn een reden om direct te verkassen, Arabieren moeten we helemaal niet aan denken. Überhaupt maar liever geen islamieten. In Australië liggen nog steeds de kleedjes uit de jaren ‘50 van de emigratiegolf op tafel, Indonesië is al lang niet meer wat het geweest is, op de Antillen barst het van de criminelen en in Suriname zit je met die Bouterse.

Terwijl wij ons overal voorbeeldig gedragen. En als wij dronken zijn is dat omdat we maar één keer jong zijn, of omdat het tenslotte vakantie is. Als de buren in het hotel last van ons hebben, dan zijn wij niet luidruchtig, nee, dan zijn de kamers gehorig. Als wij voordringen hebben we haast, als we bij duizenden uit touringcars op een kerstmarkt worden gedropt doen we dat omdat het zo leuk georganiseerd en zo goedkoop was, buitenlandse steden verwoesten we alleen als ons cluppie gewonnen heeft, krenterig zijn we nooit, hoogstens zuinig, klappen als het vliegtuig geland is hebben we van onze ouders geleerd. Amenities die we uit het hotel meenemen stelen we niet, want daar is voor betaald. Fooi geven hoeven we niet, want de prijzen zijn inclusief. Onze kinderen zijn nooit te dom om te leren, ze hebben er alleen geen zin in. Wij kopen naast de auto van de zaak niet nòg een grote dure auto om de buren de ogen uit te steken, maar omdat we ‘anders met de bijtelling zitten’. Wij zijn niet onverbeterlijk, wij zijn de beste.

Natuurlijk zitten er wel kernen van waarheden in de beweringen, maar over het algemeen vallen ze in de categorie stereotype vooroordelen, die de integratie en het uitbreken van de wereldvrede bepaald niet bevorderen. Ik was gisteren dan ook op z’n minst verrast toen ik op Facebook het volgende bericht van de Nederlandse overheid kreeg (zie foto boven).

Je zou naar mijn bescheiden mening toch mogen verwachten dat juist onze Rijksdienaren, met nota bene een gerespecteerd monarch, “Wij Willem-Alexander, bij de gratie Gods, Koning der Nederlanden, Prins van Oranje-Nassau, enz. enz. enz.” als lid van de regering, in dit soort kwesties de nodige zorgvuldigheid zouden betrachten.

Nee hoor, doe maar vrolijk mee aan de stemmingmakerij en het ongefundeerde gebazel op de sociale media, wek gerust de suggestie dat heel Azië één grote oplichtersbende is en leun tevreden achterover.

Uit nieuwsgierigheid klikte ik door op ‘meer weten’ en dan kom je hier terecht: www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen

Daar moet je het land of gebied van je bestemming intikken. Gelet op de gewekte suggestie vulde ik “Azië” in. Vervolgens op “Toon” drukken, en afwachten maar. Wachten waarop? Geen idee. Er wordt geen resultaat gevonden en je komt weer terug op dezelfde invulpagina. Het zal wel weer zo’n berucht megalomaan bij voorbaat al mislukt ICT-project zijn, maar ik voelde me op z’n Hollands gezegd gewoon besodemieterd.

– Herplaatst ter nagedachtenis aan Frans Amsterdam (Frans Goedhart ) † april 2018 –

Rating: 5.00/5. From 9 votes.
Please wait...

38 reacties op “Frans Amsterdam in Pattaya (deel 12): ‘Wij Nederlanders zijn niet onverbeterlijk, wij zijn de beste!’”

 1. stevenl zegt op

  De opsomming klopt helemaal behalve wat betreft de Jappanners. Je bent de Israeliers vergeten trouwens.

  • Fransamsterdam zegt op

   U mag wat mij betreft aanvullen of verbeteren hoor!

   • niek zegt op

    okay, hier gaat ie dan: Israëliërs zijn gierig, altijd ontevreden en agressief en Japanners isoleren zich en zijn alleen maar geïnteresseerd in heel jonge meisjes.
    Trouwens in mijn ervaring is de Filippijnen het oplichtersland nr.1 en India komt op een eervolle tweede plaats.

 2. Mart zegt op

  5555 Frans,

  Lezen is en blijft een kunst. Wel een leuk epistel, wacht op meer.
  Proost Mart

 3. John zegt op

  Het enige land waar ik ooit ben opgelicht is Nederland. Vragen ze 10,50€ voor 3 vaasjes! Ik zeg: waar is mijn eten dan? Of 27€ voor een enkeltje met de NS vanaf het vliegveld terwijl mijn ticket net 50€ was Vaak vragen mensen me waarom ik er al 20 jaar weg ben en dan noem ik een hele rits zaken op, dan snappen ze me opeens wel.

 4. Jacques zegt op

  Een gewaarschuwd mens telt inderdaad voor twee, dus dit soort info kan geen kwaad. Veel is toch wel herkenbaar van wat Frans opsomt. Een beetje wereldreiziger kan hier van meespreken. Gelukkig is de meerderheid van de mensheid niet verdorven en altijd maar bezig het andere deel leed toe te brengen. Maar voorkomen is beter dan genezen.

 5. Leo Th. zegt op

  Frans, hoe kan je nu in hemelsnaam die Italianen vergeten op te noemen. Met hun gladde maniertjes en verzorgde uiterlijk brengen zij al onze Hollandse vrouwtjes het hart op hol. Voor de rest moest ik vreselijk lachen op je opsomming. Je zou ze niet graag de kost willen geven van degenen die gedeeltelijk of geheel deze vooroordelen onderschrijven. Overigens worden er in Pattaya toch veel buitenlandse mannen, ook Nederlandse en Belgische, ontvoerd. Worden door Thaise vrouwen en soms ook jongens naar een streek genaamd de Isaan meegesleurd. Vreemd dat het niet op de site van Buitenlandse Zaken wordt vermeld. Denk dat jij persoonlijk niet veel risico loopt maar ook in de gelagkamer van de Wonderfull Bar kan het noodlot toeslaan. Prettige avond en ben benieuwd wat je eventueel morgen te melden hebt.

  • Fransamsterdam zegt op

   Excuses voor de omissie. Ik dacht dat Italië ook aan de Middellandse Zee lag.

   • Leo Th. zegt op

    Nee Frans, je hebt niets weggelaten. Hoewel ik normaliter je verhalen uiteraard zeer nauwgezet lees, nou ja meestal dan, had ik er overheen gelezen dan wel mij niet gerealiseerd dat Italië natuurlijk ook aan de Middellandse zee ligt. De koffie had zijn werk waarschijnlijk nog niet gedaan en dan valt het voor mij soms niet mij om op mijn telefoonschermpje alles goed te zien en juist te interpreteren.

 6. Sylvester zegt op

  wel weer leuk die stereotypen

  maar je moet geen continent invullen maar een land

 7. Rob V. zegt op

  Frans de site werkt wel maar je kunt geen regio/werelddeel invullen. Alleen landen.

  Als je in het invoerbalkje op je toetsenbord ‘pijltje naar beneden’ drukt komt er een keuzelijst met alle landen. Of type gewoon ‘Thailand’ in. Dan kom je op een pagina met heel wat tekst:
  https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/thailand

  Een kleine selectie van die pagina:
  —————–
  Informatie vooraf
  U blijft zelf verantwoordelijk voor uw veiligheid en beslissing om wel of niet te reizen. Lees het hele reisadvies.

  De laatste ontwikkelingen
  Op 13 oktober 2016 is de koning van Thailand overleden. Er geldt een verlengde periode van rouw tot en met 29 oktober 2017. Ga respectvol om met de gevoelens van de Thaise bevolking in deze periode.

  Algemeen
  Sinds de staatsgreep van 2014 gelden in Thailand beperkingen voor politieke en openbare bijeenkomsten en demonstraties. Vermijd deze. Doe geen politieke uitlatingen in het openbaar of op sociale media. Er vallen veel dodelijke verkeersslachtoffers in het land.

  Onveilige gebieden
  Reis niet naar de 4 zuidelijke provincies van Thailand: Yala, Narathiwat, Pattani, Songkhla. Reis alleen als het noodzakelijk is naar de grens met Myanmar en Cambodja.

  Criminaliteit
  Op Phuket, Pattaya en Koh Samui komt veelvuldig bedrog voor bij verhuur van jetski’s en scooters. Ook worden gehuurde bromfietsen vaak gestolen.

  Terrorisme
  Er komen regelmatig aanslagen voor in Thailand. Let op op plaatsen waar veel mensen komen.

  (…)
  —————————–

  • Fransamsterdam zegt op

   Ik wist het natuurlijk wel, dat alleen invullen van landen, zoals ‘Thailand’, een resultaat oplevert, maar het is amateuristisch broddelwerk als je dan boven dat invulveld zet ‘kies het land of gebied van uw bestemming’, terwijl je bovendien net zelf in je betaalde advertentie op Facebook ‘Azië’ als mogelijke bestemming hebt gesuggereerd.
   En de sfeer die opgeroepen wordt bevordert de betrekkingen niet. Het is toch een beetje alsof de Thaise overheid campagnes voert met teksten zoals:’Gaat u naar Europa? Kijk hier waarvan u beroofd wordt.’
   Tenslotte denkt men in Den Haag kennelijk dat Pattaya een eiland is, gezien de tekst ‘Op Phuket, Pattaya en Koh Samui (…).’
   En dan zelf nog durven te beweren ‘Dit reisadvies is zorgvuldig samengesteld.’
   Door een onbegeleide stagière in elkaar geklungeld bedoelen ze denk ik.

 8. Leon1 zegt op

  Leuk omschreven, maar met paar opmerkingen.
  Als Limburger zijnde schaam ik me dikwijls aan het gedrag van de Hollanders in het buitenland, die een onderdeel zijn van Nederland.
  Een Vlaming gaat wel, hij spreekt tenslotte onze taal, helaas de oudste taal wat nu Nederlands heet komt van Vlaanderen.
  Het gedrag van de Hollanders is dikwijls buitensporig, altijd wat te mekkeren en arrogantie ten top.
  Met voetballen of andere sport is het hup Holland hup, maar niet Nederland hup.
  Ook met het kookprogramma op de TV, “Heel Holland bakt” en de rest van Nederland eet spinazie, zeker.
  Heb dikwijls in het buitenland, genoeg moeten uitleggen dat we in Nederland Noord en Zuid Holland hebben en de rest heet Nederland.

  • Fransamsterdam zegt op

   Denkt u dat ik niks uit te leggen heb als BVN in februari hier in Thailand een impressie uitzendt van het carnaval en zo’n meisje vraagt of dat in mijn land is?

   • Khun Jacques zegt op

    nou, nou Frans. een splinter en een balk? wat dacht je van het volkomen uit de hand gelopen Song Kran. de versie nu staat volledig los van zijn originele opzet. vooral in Pattaya.
    heeft niets meer er mee. volslagen losbandig feest. leuk hè om vooral toeristen op brommertjes met ijswater in hun kruis te gooien. volgens mij ben je een beetje bevooroordeeld….
    nee, geef mij maar carnaval, da’s pas een echt feest. gezellig met elkaar en niet tegen elkaar.

 9. ruud zegt op

  Dat de Amerikanen vinden dat alles in eigen land beter is, is niet zo vreemd.
  Eigenlijk zijn we het gewoon met ze eens, want wij vinden altijd dat er van Nederland niets deugt.
  Daarom verkassen we naar Thailand, want daar voelen we ons thuis.
  Dat is namelijk een ander land waarvan we vinden, dat er niets van deugt, nadat we er zijn gaan wonen.

 10. jean zegt op

  Ooit op een trainings jack of voetbalshirt van het Nederlands elftal het woord Holland gelezen.
  Ik kom uit Holland…ja inderdaad, vroeg ik ook altijd Noord of Zuid-Holland.. Gelijk op hun teentjes getrapt.
  Met Leon1 helemaal mee eens.

  • Leo Th. zegt op

   De één wil Vlaming genoemd worden en de ander Walloniër maar geen Belg. In Barcelona voelen ze zich geen Spanjaard maar Catelaan. Een Fries denkt dat die noch Nederlander noch Hollander is maar gewoon een Fries. In sommige plaatsen in de provincie Noord Holland noemen ze zich zelfs West Fries. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Maak je toch niet zo druk, een naam is maar een naam en daarbij is Holland, net als Engeland, internationaal veel bekender dan Nederland of Groot Brittannië. Zelfs in Thailand! Nog even en dan storen sommigen zich er ook aan dat je Amsterdam Mokum noemt.

   • theoS zegt op

    @ Leo Th, fout! In Thailand weet men niet wat ” Holland” is, wel wat “Netherland” is. Persoonlijk dikwijls ervaren, ook op Postkantoor.

    • Jean zegt op

     Hoe komt u daar daarbij. 90% weet Nederland niet eens te liggen. En als je Holland zegt dan is het van :ohhhh. Als je dan vraagt waar dat ligt, halen ze hun schouders op….

 11. Nonkelwin zegt op

  Inderdaad zijn jullie Hollanders de allerbesten op aarde.
  Alleen jammer dat alleen de Hollanders dat weten.
  Je weet toch waarom veel Vlamingen zo welvarend zijn geworden?
  Wij kpen Hollanders voor wat ze waard zijn en verkopen ze weer voor wat ze denken dat ze waard zijn.

 12. Slagerij van Kampen zegt op

  Vandaar dat we zo op onze plaats zijn in Thailand. Immers: Wat etnocentrisme betreft kunnen we van de Thais nog wat leren.

  • Leo Th. zegt op

   Wat is dit Thailand Blog toch een heerlijk ontmoetingscentrum. Frans zit lekker in zijn stamkroeg in de middag aan de koffie om bij te komen van zijn ‘heftige nachten’ en zich voor te bereiden op nieuwe avonturen. Ondertussen vergast hij ons op diverse verhalen, ditmaal houdt hij ons als lezer op komische wijze een spiegel voor. Resultaat in de vorm van reacties, waaronder die van mij, is bij voorbaat verzekerd. Sommige zijn zeer serieus qua inhoud, zou de humor van Frans niet herkend zijn? Slagerij van Kampen (origineel bedacht, hoe kom je erop?), stelt dat wij van de Thais nog wat kunnen leren. Ongetwijfeld, zoals wij allemaal van elkaar kunnen leren. Ondertussen introduceert Van Kampen het woord ‘etnocentrisme’ op dit Blog. Kan van hem dus ook nog wat leren, had er nog nooit van gehoord (wie wel?) en zelfs na een bezoek aan Wikipedia snap ik het nog niet, maar dat ligt uiteraard aan mij. Heb zomaar een vaag vermoeden dat die Frans soms schuddebuikend van de lach moet bijkomen van al onze reacties, ook een vorm van lichaamsbeweging. Zou het hem soms daarom te doen zijn? Fitness terwijl je in je zetel zit. En hulde voor de redactie, moet dag in dag uit toch al die reacties filteren, zullen ‘s-avonds ook wel aan een borrel toe zijn. Overigens mis ik de bijdragen van Tino Kruis, weet dat hij intussen geremigreerd is en ik wens hem het allerbeste toe! Dat doe ik natuurlijk ook aan alle vrolijke Limburgers, gezellige Brabo’s, zuipende Tukkers, zuinige Zeeuwen, stugge Friezen, gierige Hollanders, bourgondische Zuiderburen, mopperende Thaise farangs, etc. etc., en niet te vergeten jou Frans, als bon vivant bij uitstek!

   • Fransamsterdam zegt op

    Gelukkig zijn de reactiemogelijkheden recent verruimd, dat maakt het filteren denk ik wat minder gecompliceerd.
    Overigens verbaas ik mij er wel een beetje over dat u zich er in een eerdere reactie over verbaast dat mensen uit West Friesland zich West Friezen noemen. Het zit toch wel goed met uw parate topografische kennis? De Middellandse Zee zorgde ook al voor een uitglijder van formaat, waar inderdaad smakelijk over gelachen is!

   • Tino Kuis zegt op

    ‘Overigens mis ik de bijdragen van Tino Kruis, weet dat hij intussen geremigreerd is en ik wens hem het allerbeste toe!’

    Dank je wel. Het gaat goed met me. Ik geniet van Nederland, ik geniet van Ljouwerd.

    Mijn boeken dobberen nu ergens in de Golf van Biscaje. Tezijnertijd zal ik de pen weer oppakken met een verhaal over een hoogleraar filosofie die zonder een cent op zak van zijn werkplaats Chiang Mai naar zijn geboorteplaats op Koh Samui wandelde om de vrijgevigheid van de mensen onderweg te ervaren en een verhaal over de tien laatste geboorten van de Boeddha. Tot die tijd probeer ik de jungle aan Nederlandse wetten en regels ongeschonden door te komen.

    ‘s Nachts droom ik over Thailand maar overdag voel ik geen heimwee. Ik ervaar vrijheid, vrede en vriendelijkheid. Maar ik mis mijn Thaise vrienden en vriendinnen……

 13. Mister BP zegt op

  Sommige vooroordelen naar inwoners van andere landen herken ik wel maar ik reis nu al bijna 20 jaar door Zuid-Oost Azië en telkens hoor ik dat men graag Nederlanders heeft als toerist. Dit in tegenstelling tot veel plekken in Zuid Europa waar vooral groepen jonge Nederlanders er een extreem beschamende voorstelling van maken.

 14. John Chiang rai zegt op

  Je hebt het typische aan de verschillende nationaliteiten goed beschrijven kunnen,hoewel deze indruk ook vaak ontstaat,door persoonlijke ervaringen,en de omgeving waar je bepaalde nationaliteiten ontmoet.
  Toen ik zo’n 40 jaar geleden voor het eerste in München kwam,heb ik daar ter plaatse tijdelijk in een hotel gewerkt. En omdat men overal grappen maakt over de gierigheid, en de zuinigheid van de Schotten,heb ik helaas ervaren moeten,dat deze gierigheid van vele Nederlanders vele malen overtroffen werd. De Oostenrijker maakt betreffende deze Nederlandse zuinigheid grappen,omdat volgens hun de Nederlander het liefste voor hun vakantie, het eigen eten meebrengen. Niet omdat het van een betere, of andere kwaliteit is,maar hoofdzakelijk omdat het vele malen goedkoper is dan uit eten te gaan. Velen trotseren liever een overgewicht van hun caravan of woonmobil ,als het risico nemen, zijn etenswaren in een misschien iets duurdere buitenlandse supermarkt te kopen. Ook het onlangs op dit blog gepubliceerde artikel met de vraag,,hoeveel fooi men normaal in Thailand geeft in een restaurant”gaf mij bij het lezen van vele reactie’s geen andere mening. Natuurlijk is dit niet allemaal te generaliseren,maar of we werkelijk de beteren zijn is sterk afhankelijk van de persoon,en de andere nationaliteit die ons beoordeeld,en daarbij geven vele Thais met hun meestal vriendelijke lachje vaak geen realistisch antwoord.

 15. Sir Charles zegt op

  Nederlanders willen overal de polonaise lopen of anders wel inhaken en meedeinen van links naar rechts. Dat heet ‘gezellig’ daar behoor je dus aan mee te doen, doe je daar niet aan mee dan ben je een saaie vent.
  Echt ik jok niet, zag het verscheidene keren in Pattaya.

  • Fransamsterdam zegt op

   Het verplicht poIionaise lopen vind ik nou juist typerend voor Limbabwe en contreien.
   In Pattaya heb ik nog nooit een polonaise gezien, maar ik zoek ook geen concentraties van Nederlanders op.

 16. lung addie zegt op

  Citaat uit de inleiding: “Wat zijn we toch een eigengereid volkje. Als ik landgenoten hoor verhalen over hun belevenissen in eigen land of in den vreemde, krijg ik de indruk dat wij tolerante Nederlanders met buitenlanders niet veel op hebben.”
  Mogelijk zou het wel andersom kunnen: hebben buitenlanders veel op met Nederlanders? Je kan het van twee kanten bekijken. Tof ludiek artikel van Frans, een beetje zelfspot moet tenslotte kunnen.

  Kleine correctie: het zijn “Brusselaars” en geen Brusselaren
  het zijn ” Walen” en geen Walloniers

  • Fransamsterdam zegt op

   ‘Walen’ had ik dus goed.
   Als meervoud van Brusselaar geeft het groene boekje zowel ‘Brusselaars’ als ‘Brusselaren’. Het is dus allebei niet fout.
   ‘Brusselaars’ komt als ik Google moet geloven wel veel vaker voor.
   Voor mijn gevoel klinkt ‘Brusselaars’ een stuk Vlaamser dan ‘Brusselaren’. Ik denk dat in Nederland meer mensen ‘Brusselaren’ zullen gebruiken dan in Vlaanderen.

   http://woordenlijst.org/#/?q=Brusselaar

   • lung addie zegt op

    Die “Walloniers” stonden wel in een andere reactie. En wat betreft die Brusselaars, ja, je moet wel een Vlaming zijn om dat taaltje met al zijn verschillende nuances te kennen. Ook al noemt het Nederlands, er is wel degelijk verschil in het gebruik van de Vlaamse en de Nederlandse taal. We raken er wel uit hoor.

    • Fransamsterdam zegt op

     Bij dreigende overstromingen valt mij altijd op dat de Nederlandse media spreken over ‘zandzakken’, maar de Vlaamse steevast over ‘zandzakjes’.
     Zoek op Google maar eens. ‘Zandzakken’ levert vrijwel uitsluitend Nederlandse sites op, met. ‘zandzakjes’ komen ook de Vlaamse sites bovendrijven.
     Hoe zo’n verschil ontstaat? Joost mag het weten.

     • Khun Peter zegt op

      Nog eentje: Wij hebben het over vliegtickets, Belgen over vliegtuigtickets.

     • John Chiang rai zegt op

      Beste Frans,om snel vrijwilligers te mobiliseren,is het Vlaamse woord zandzakjes natuurlijk meer geschikt. Het woord zandzakken zou de indruk kunnen wekken,dat het verbonden is met veel gesleep, en zwaar werken. Zie daar tegenwoordig maar is mensen voor te krijgen.555

 17. Mark zegt op

  Het woord “Brusselaren” wordt in België, inclusief Vlaanderen en Brussel, hoogstens van ver geassocieerd met één of andere, al dan niet bestaand, koekje.

  Zelfs een stapeltje Brusselse Wafels noemt niemand in “de afgescheurde Zuidelijk Nederlanden” Brusselaren.

  Dat woord “Brusselaren” in het het Groene Boekje is bijgevolg een misverstand of een misplaatste grap van een stelletje (Hollandse?) professoralen. Ongetwijfeld academisch hoog geschoolde mensen die blijkbaar als doelstelling hebben de vooroordelen over Noord- en Zuid-Hollandse mensen blijven cultiveren en vooral ingang te doen vinden in de overige delen van “De Groot-Nederlanden”. Linguistische imperialisten als het ware 🙂

  Zolang het geen orkanen (of typhoons) opwekt wordt het verder gecategoriseerd als onschuldig, doch behoorlijk nutteloos, gesubsidieerd vermaak.

  • Fransamsterdam zegt op

   http://taaladvies.net/taal/advies/vraag/498/leraars_leraren/

 18. Leo Th. zegt op

  Het is goed dat je je af en toe verbaast Frans, in het algemeen een teken dat men niet afgestompt raakt en lachen is gezond! Mijn broer is op zijn twintigste naar Medemblik verhuisd en heeft daar een gezin gesticht. Heb daar inmiddels aardig wat (achter)neven en nichten wonen. Dat zij en andere Medemblikkers zich soms West-Friezen noemen, waar ik en overige familieleden tijdens een reünie hen wel eens mee plagen, vind ik natuurlijk niet vreemd. Immers, hoewel Medemblik in de provincie Noord-Holland ligt, heet de streek daar West-Friesland. (Omdat in een ver verleden Noord-Holland en Friesland met elkaar verbonden waren). Voor iemand die daar niet van op de hoogte is lijkt het verwarrend dat een inwoner uit Noord-Holland zich West-Fries noemt. Dat heb ik benoemd en meer moet je er ook niet achter zoeken. Laten we niet te serieus worden. Bijzonder aangenaam is om te lezen dat het Tino Kuis goed gaat in Ljouwerd. (Leeuwarden, Friesland, zonder West ervoor ). Hoop dat het prettige dromen over Thailand zijn. Ben nieuwsgierig naar uw aankomend verhaal.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website