Boek ‘Het Beste van Thailandblog’

Dat je op 51-jarige leeftijd nog steeds zo blij als een kind kan zijn bleek gisteren maar weer. De postbode bracht een witte envelop met een langverwachte inhoud.

Ik had de drukproef al wel gezien maar eenmaal in handen is het echt, tastbaar. De envelop geopend en daar kwam het boekje ‘Het Beste van Thailandblog’ tevoorschijn. Een bijzonder moment.

Snel even doorgebladerd en wat direct opviel was dat het boekje erg mooi is geworden. Er is veel aandacht besteed aan de opmaak en het zetwerk. Strak lettertype, prachtige foto’s, leuke anekdotes en bijzondere verhalen. Echt iets om trots op te zijn.

Mijn vriendin griste het snel uit mijn handen, ze kan dan wel geen Nederlands lezen maar de plaatjes en zeker ook de foto’s van de auteurs vond ze erg leuk. De meesten kent ze inmiddels persoonlijk, dus het was een feest van herkenning.

Naast de boeiende, grappige en soms emotionele verhalen zijn er leuke quotes over ‘Thaise logica’ van reageerders opgenomen zoals van Pim, Phangan, RonnyLadPhrao, I-Nomad, Monique, Patrick, Theo Hua Hin, Sir Charles, Sjoert en anderen. De Thailand Quiz is pittig en de tips voor toeristen zijn nuttig.

Van idee naar realisatie

Een boekje maken. Het klinkt eenvoudig, maar dat is het niet. Toen het idee geboren werd, Jo Jongen had het bedacht, heb ik toegestemd met de mededeling dat het zoveel mogelijk buiten mij om moest gaan. Niet omdat ik geen interesse had, maar het ontbrak mij aan tijd. Gelukkig was daar Dick van der Lugt die dit project in goede banen heeft geleid. Dick verdient daarvoor zeker een pluim op zijn hoed en een veer in zijn …. want hij is degene die onvermoeibaar iedereen achter de broek zat. Geduldig en zonder boos te worden als hij weer voor de vijfde keer iemand om een actie moest vragen. Het ging daarbij niet alleen om het boekwerk maar er kwam nog iets om de hoek kijken. Er moest snel een stichting worden opgericht. Gelukkig kreeg Dick hulp van Jacques Koppert, die ook veel werk heeft verzet.

Vandaar dat ik drie mensen wil bedanken voor dit initiatief:

 • Joseph Jongen
 • Jacques Koppert
 • en natuurlijk Dick van der Lugt

Zij hebben het mogelijk gemaakt dat ik nu ‘blij als een kind en trots als een pauw’ rondloop te stappen.

En beste lezers, dit boek moet iedere Thailandliefhebber in zijn boekenkast hebben staan. Bestel het snel dan kun je genieten van een leuk gevarieerd boekwerk met tijdloze en inspirerende verhalen over Thailand. En je helpt ook nog eens Thaise kinderen met een hazenlip of open gehemelte aan een beter leven.

Meer informatie: www.thailandblog.nl/bestel-boek-beste-van-thailandblog/

4 reacties op “‘Blij als een kind en trots als een pauw’”

 1. Rob V. zegt op

  Ik zou zeggen, geniet er van. Jullie mogen trots zijn. Ik ben benieuwd naar de inhoud. Wellicht kan ik samen met vriendin het boekje bekijken en bespreken (ze krijgt nu meer lees en schrijf oefeningen op school). Heren vd redactie, chok dee!

 2. Jacques zegt op

  Khun Peter weet het, zoals altijd, met passie te brengen.
  Maar het boekje bevat nog een ander -niet genoemd- spannend element. Het antwoord op de vraag: Wie is Khun Peter.
  Ik weet het inmiddels. Voor iedereen die ook nieuwsgierig is zit er maar één ding op: kopen dat boekje.

  De Thailand Quiz in het boekje is zo pittig dat ik van de 25 vragen er 6 goed had, waarvan 2 gegokt.
  Dus eigenlijk wist ik maar 4 goede antwoorden. Hoe is het mogelijk dat ik in Thailand kan overleven met zo weinig kennis van zaken. Het enige juiste antwoord daarop is: Ik heb een verstandige Thaise vrouw aan mijn zijde.

 3. Mia zegt op

  Welke Thailandbloglezer wil dat boekje nu niet bestellen? A) ik ben benieuwd naar al die mooie verhalen van de regelmatige schrijvers en B) is het niet prachtig dat de initiatiefnemers en schrijvers dit geheel belangeloos doen zonder een baht vergoeding en dat het resultaat geheel ten goede komt aan zo’n fantastisch doel. Kinderen een lach geven die zonder die hulp een bar leven tegemoet zouden gaan. Moeders en vaders jullie weten wat dat betekent, dus bestel dit unieke boek. En je hoeft beslist geen vader of moeder te zijn om je hart te laten spreken.

 4. adje zegt op

  Ik denk dat het boekje een bestseller is. Ik heb vorige week een mailtje gestuurd om het boekje te bestellen. Helaas nog geen reactie terug ontvangen. Zal nog even afwachten. Ga ervan uit dat het goed komt.

  Je reactie is doorgegeven aan Joseph Jongen, die de bestellingen verzorgt. Hij zoekt het uit.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website