Beste lezers,

In aansluiting op een artikel op Thailandblog van 21 april j.l. kan ik u melden dat het boek “Bestemming Bangkok”, waarin een Nederlandse expat onbarmhartig wordt afgestraft voor zijn misstappen in Bangkok, nu ook verkrijgbaar is als E-book, o.a. via www.ako.nl voor slechts € 4,99. Zie hier: www.ako.nl/bestemming-bangkok

Voor uw lezers in Thailand is dit wellicht een praktische en goedkope manier om er kennis van te nemen (en er hun voordeel mee te doen).

Met vriendelijke groet,

Jan


De titel klinkt als een reisgids, maar dan in een richting die je beter niet kunt inslaan. Het beschrijft de lotgevallen van het hoofd van wereldwijd opererende Nederlandse onderneming met een vestiging in Thailand, de Filipijnen en Vietnam. Een zestiger met een lange en onbesproken staat van dienst, zowel zakelijk als privé, die aan het eind van zijn loopbaan het verkeerde pad inslaat.

Je kunt terecht zeggen: het was een zelfgekozen pad. Maar als ooit bij zo’n dwaling de aanvankelijke lusten werden afgestraft met bijna ondraaglijke lasten, geestelijk, lichamelijk en financieel, dan is dit wel een afschrikwekkend voorbeeld. En dat is, denk ik, ook de bedoeling van dit boek.

Corruptie, misleiding en hebzucht zijn geen typisch Thaise eigenschappen maar ze komen ruim aan bod. Een mooie intelligente Thaise vrouw is niet per definitie geraffineerd. Maar ze bestaan natuurlijk wel. En als haar complete familie gaat meedraaien in een carrousel van list en bedrog waarbij de taalbarrière voor hem een beletsel vormt om de ware bedoelingen te doorzien, dan gaat het net zich sluiten.

Dan blijkt ook dat Thaise cellen inderdaad beantwoorden aan de beschrijving waarover we wel eerder hebben gehoord. De lezer ondergaat verschillende emoties. Eerst verontwaardiging. Daarna leedvermaak. Vervolgens medelijden. Dan ongeloof, verbazing, en tenslotte bewondering. Waardoor deze emoties worden opgewekt zult u zelf moeten lezen.

Een recensie is geen samenvatting. Het boek is niet in de ik-vorm geschreven, maar auteur en hoofdpersoon zijn dezelfde. Onder pseudoniem. Ik ken hem goed. En ik weet dat het waar is Want tijdens de periode waarin het speelt was mijn bestemming ook Bangkok.

Ingezonden door Jan Eveleens

 


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Ingezonden: “Bestemming Bangkok” ook als E-book verkrijgbaar”

 1. Inge van der Wijk zegt op

  Goedemorgen,

  Ik heb pas bovenstaand boek gelezen, ik zag het boek in de plaatselijke
  bibliotheek. Ik vond het een huiveringwekkend boek. De hoofdpersoon komt
  terecht in een web waaruit ontsnapping bijna onmogelijk is.
  Zeer lezenswaardig.
  Inge

 2. wannee zegt op

  Het lijkt me wel een leuk boek ik dacht ga het kopen maar het is niet te verkrijgen,
  dus mocht iemand weten waar het nog te koop is laat het even weten

  • Marian Craddock zegt op

   Ik heb het boek ook besteld bij Bol.com maar kreeg een bericht terug dat het niet meer leverbaar is. Gelukkig is het nog als E-book verkrijgbaar.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website