Vandaag op Thailandblog aandacht voor het boek (en de film) ‘Bangkok Hilton‘. Dit is een waargebeurd verhaal geschreven door Sandra Gregory en Michael Tierney. Het is gebaseerd op de ervaringen van Sandra Gregory, die in 1987 werd gearresteerd in Thailand voor het smokkelen van drugs.

Het boek vertelt het verhaal van de reis van Sandra naar Thailand en haar ontmoeting met een man genaamd John. John vraagt haar om een pakketje drugs naar Engeland te smokkelen in ruil voor geld. Sandra gaat akkoord en neemt het pakketje mee naar Thailand. Ze wordt echter bij aankomst gearresteerd en belandt in de beruchte ‘Bangkok Hilton’ gevangenis.

Het grootste deel van het boek speelt zich af in de gevangenis, waar Sandra wordt geconfronteerd met de harde realiteit van het leven achter de tralies. Ze moet keihard vechten om te overleven en om haar onschuld te bewijzen. Ze maakt vrienden met andere gevangenen en leert om te gaan met de buitengewone beproevingen van het leven in de gevangenis.

Aangrijpend

Het boek is een aangrijpende en meeslepende weergave van het leven in de ‘Bangkok Hilton’ gevangenis, die bekend staat om zijn wreedheid en slechte omstandigheden. Sandra’s verhaal is een belangrijke waarschuwing voor mensen die betrokken zijn bij drugssmokkel en de gevolgen van hun acties.

‘Bangkok Hilton’ is ook een inspirerend verhaal van veerkracht en doorzettingsvermogen. Sandra blijft vechten voor haar vrijheid en uiteindelijk wordt ze vrijgelaten en keert ze terug naar Engeland. Het boek is een eerlijk en openhartig verslag van haar ervaringen en biedt inzicht hoe het er aan toegaat in een Thaise gevangenis.

Al met al is ‘Bangkok Hilton’ een indrukwekkend en ontroerend boek dat lezers meeneemt op een emotionele reis door het leven van een gevangene in Thailand. Het is een bijzonder verhaal dat nog lang bij je zal blijven nadat je het boek hebt gelezen.

‘Bangkok Hilton’ de film

Wie niet van lezen houdt kan het verhaal ook vanaf het beeldscherm volgen. ‘Bangkok Hilton’ was oorspronkelijk een Australische miniserie uit 1989, geregisseerd door Ken Cameron, maar er is ook een lange film van gemaakt (7.8 rating op IMDb). Deze dramatische thriller vertelt het meeslepende verhaal van Katrina Stanton, gespeeld door Nicole Kidman, een jonge Australische vrouw die verstrikt raakt in een gevaarlijk web van intrige, misdaad en verraad in het exotische Thailand.

Het verhaal begint wanneer Katrina, op zoek naar haar verloren vader, naar Thailand reist. Ze wordt onbewust gebruikt als drugskoerier door haar nieuwe vriend, Arkie Ragan (gespeeld door Jerome Ehlers). Bij aankomst op de luchthaven van Bangkok wordt Katrina gearresteerd wegens drugssmokkel. Ze wordt naar de gevreesde ‘Bangkok Hilton’ gevangenis gebracht, waar ze te maken krijgt met de gruwelijke realiteit van het harde Thaise gevangenisleven.

De film toont niet alleen de fysieke ontberingen die Katrina ondergaat, maar ook de emotionele tol die het verblijf in de gevangenis op haar eist. Het is een verhaal van moed en vastberadenheid, waarin Katrina vastbesloten is om haar onschuld te bewijzen en te ontsnappen uit de gevangenis.

De vertolking van Nicole Kidman in de hoofdrol is indrukwekkend. Ze brengt de angst, het verdriet en de vastberadenheid van haar personage op een overtuigende manier over. De rest van de cast, waaronder Hugo Weaving en Denholm Elliott, levert eveneens sterke acteerprestaties.

Al met al is ‘Bangkok Hilton’ een aangrijpende en meeslepende film die de kijker een inkijk geeft in het onmenselijke leven in een Thaise gevangenis. Het is een verhaal van hoop en veerkracht, dat laat zien dat zelfs in de meest wanhopige situaties, er altijd hoop blijft.

Zowel het boek als de dvd is te koop op BOL.com en Amazon.

13 reacties op “‘Bangkok Hilton’ een aangrijpend waargebeurd verhaal van Sandra Gregory en M. Tierney”

 1. Erwin zegt op

  Prachtige film/miniserie. Heb wel meer dan 10 keer gezien op Dvd.
  De jonge Nicole Kidman. maar zeker Denholm Elliot die een prachtig rol neerzet in deze film.
  Hugo weaving ook top, echt een aanrader voor wie deze film nog niet heeft gezien..

 2. Gerardus zegt op

  Ik heb het boek hier in mijn bibliotheek staan. Meerdere keren gelezen

 3. Maximice zegt op

  Ja maar, wist ze nu wél of niet van het bestaan van de drugs af in het pakketje dat ze in ruil voor geld meenam naar Thailand?
  Ik zal de film maar eens gaan bekijken.
  Het doet mij denken aan de film “Midnight Express” die hetzelfde thema aansnijdt, maar dan in Turkije. Ook daar was/ben je flink de sigaar, als ze je snappen met drugs.

  • Gerardus zegt op

   Ze was ervan op de hoogte. Maar door geldgebrek……

 4. Peter van splunder zegt op

  Lijkt me erg lastig.
  Je wordt aangehouden met dope in je bezit.
  Maar niemand gelooft dat je onschuldig ben

 5. Lung addie zegt op

  ‘Ze moet keihard vechten om te overleven en om haar ‘onschuld’ te bewijzen.’
  Ik heb de film miet gezien, noch het boek gelezen. Maar bij bovenstaande zin, citaat uit het artikel, stel ik me toch vragen. Je ‘onschuld’ bewijzen? Hoe kan je dat als je gesnapt wordt met drugs? Er staat zelfs geschreven dat ze ‘akkoord’ ging met het meenemen van het pakje. Wie zijn billen brandt moet op de blaren zitten. Dit doet wel niets af aan het feit dat een verblijf in het ‘Hilton Hotel’ niet prettig is.

  • Er is uiteraard niet gezegd dat er drugs in het pakketje zaten. Anders had ze het niet gedaan.

 6. Lung addie zegt op

  Beste Peter,
  en wat is dit dan? Staat wel in de inleiding van het artikel. Of kan ik niet meer lezen?
  citaat:
  Het boek vertelt het verhaal van de reis van Sandra naar Thailand en haar ontmoeting met een man genaamd John. John vraagt haar om een “pakketje drugs” naar Engeland te smokkelen in ruil voor geld. Sandra gaat akkoord en neemt het pakketje mee naar Thailand. Ze wordt echter bij aankomst gearresteerd en belandt in de beruchte ‘Bangkok Hilton’ gevangenis.

  • Ja, je hebt het goed gelezen, maar wat er staat is niet helemaal juist volgens mij (maar het is lang geleden dat ik het boek gelezen heb). Volgens mij kreeg ze geld voor het vervoer van het pakketje, maar wist ze niet wat er in zat. Wel erg naief natuurlijk.

   • Dirk zegt op

    Als je geld krijgt om een pakje mee te nemen zullen er wel geen pralines in zitten zeker ?

 7. bert pot zegt op

  als je aankomt airport staat er een groot bord, gebruik geen drugs.

  • RonnyLatYa zegt op

   Ja dat is de oplossing….. problem solved

 8. servaas van schooten zegt op

  Wordt niet voor niets gezegd ,neem nooit en tenimmer een pakketje mee voor een ander die je amper of niet kent!!!!!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website