Het Thaise ministerie van Correcties (gevangeniswezen) laat weten dat er maatregelen worden genomen om ervoor te zorgen dat er beter voedsel in gevangenissen wordt geserveerd. Het eten moet voortaan voldoen aan kwaliteitsnormen en er wordt direct een onderzoek gestart als gevangenen ziek worden van bedorven voedsel.

De directeur-generaal van het departement van Correcties, Ayuth Sintoppantn, zegt dat de minister van Justitie, Somsak Thepsuthin, heeft bevolen een commissie op te richten om zo toezicht te houden op voedseldistributie in gevangenissen in het hele land. Dit na de vele klachten over het gevangeniseten.

Ayuth vertelde verslaggevers dat er onlangs willekeurige steekproeven zijn uitgevoerd in 12 gevangenissen. Uit de resultaten bleek dat het eten niet voldeed aan de normen van de afdeling. Sommige ingrediënten zoals vlees, groenten en kruiden waren ver over de datum en eigenlijk al bedorven.

Volgens Ayuth, heeft minister Somsak de afdeling opdracht gegeven om het probleem zo snel mogelijk op te lossen en routine-inspecties uit te voeren naar maaltijden die in elke gevangenis worden uitgedeeld om zo toekomstige incidenten te voorkomen.

Daarnaast is gevangenisambtenaren gevraagd ervoor te zorgen dat maaltijden, die aan gevangenen worden geserveerd, vers bereid worden en opgediend in goed schoongemaakte containers. Keukenpersoneel is gewaarschuwd dat ze tuchtrechtelijk worden bestraft als er in de toekomst meer klachten over het eten worden ingediend.

Bron: NNT- National News Bureau of Thailand

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website