Deel 1 van deze uitstekende documentaire van de BBC toont het leven in een van de beruchtste gevangenissen ter wereld: de Bangkwang in Bangkok.

Deze gevangenishel ligt ten noorden van Bangkok in Changwat Nonthaburi, nabij de rivier Chao Phraya. In Bangkwang, ook wel bekend onder de naam ‘Bangkok Hilton’ en ‘Big Tiger’, zitten uitsluitend gevangenen die veroordeeld zijn voor een celstraf vanaf 25 jaar of langer, of tot de doodstraf. Verreweg de meeste gevangenen zitten een straf uit voor drugssmokkel of moord, onder deze populatie zitten ook westerse gevangenen, meestal voor drugssmokkel.

De omstandigheden in Bangkwang zijn uitermate slecht. Zo is de gevangenis overbevolkt. De bewakers zijn corrupt en overwerkt. De gevangenen slapen in zeer kleine ruimtes waar ze zich ook moeten wassen en ontlasten. Het eten bestaat uit een soort soep met af en toe een vissekop.

Regelmatig worden er door gedetineerden moorden gepleegd binnen de gevangenis met behulp van gesmokkelde messen en pistolen.

Gevangenen kunnen zich alleen wassen in ongezuiverd water wat opgepompt wordt uit de rivier, waardoor ze infecties en andere ziektes kunnen oplopen.

[youtube]http://youtu.be/aFo8P7RG5Fw[/youtube]

4 reacties op “Bangkok Hilton – Bangkwang gevangenis Bangkok (video)”

 1. J.Jordaan zegt op

  Na het zien van deze video gaat mijn hart open. Mensen als dieren behandelen.
  Gebruikers zwaar straffen. Meestal gaat het echte tuig wie in die drugs handelen vrij uit.
  Laatst in het nieuws. 5 hogere politie officieren gepakt met mijoenen aan drugs.
  Zullen zij ook tot de dood veroordeeld worden of misschien nooit in de gevangenis terecht komen. Als ze daar terecht komen maken de gevangen hun af.
  Dan ons land. Er was een discussie over 2 gevangenen in een cel.
  Waar praten dan nog over. Lekker een persoonskamer. Televisie in de hoek en je eigen toilet. Een wereld van verschil. Ook natuurlijk overdreven.
  Er moet toch een tussenweg zijn?
  J.Jordaan.

 2. henk zegt op

  Deze fiilm is erg duidelijk wat de de consequenties zijn van drugssmokkel.

  Een geromantiseerde versie van dit alles is de film Bangkok Hilton waarin Nicole Kidman de hoofdrol speelt.
  Ondanks het geromatiseerde gedeelte geeft deze film ook een duidelijk beeld wat de consequenties zijn.

  Wat tegenwoordig nog onduidelijk is:
  Er werd altijd aandacht besteed aan de Nederlanders in de gevangenis.
  Je kon deze bezoeken.
  Mijn vraag s is er nog bekend of er Nederlanders “verblijven” in deze gevangenis?

  Dick: Zie het artikel van Tino Kuis: Rechtspleging in Thailand; de wetten zijn voortreffelijk, maar … d.d.12 december.

 3. Bert, khun Nok zegt op

  Geen enkele maatschappij is perfect, doch in Thailand is het Justitieel apparaat ver onder maats. De meeste gevangenen zitten echter niet onschuldig in de bajes. Iedereen weet wat het risico inhoudt bij het smokkelen of handelen in drugs.
  Bij ons in Europa heb ik de indruk dat men veel te zacht omspringt met criminelen, de gulden middenweg is moeilijk te bewandelen.
  In bvb Pattaya worden drugs op straat aangeboden, aan de strandweg, in Walking Street en in nachtclubs. De politie pikt overal zijn graantjes mee. Het gebeurt zelfs dat Thaise drugdealers hun spul verkopen aan buitenlanders en dan zelf de politie informeren zoadat de persoon in kwestie gemakkelijk kan worden aangehouden. Dat noemt men scoren en is goed voor promotie en tegelijkertijd deelt iedereen in de winst.
  Snel winstbejag of uit nood kan je duur te staan komen. Ik ken persoonlijk een ‘lage lander’ die al jaren allerlei spul binnenbrengt in geringe mate en nooit gepakt werd.
  Hij zal de enige niet zijn.
  Wens de onschuldigen en zij die een eerder licht vergrijp pleegden veel moed.
  Bert.

  • Cornelis zegt op

   Wat je ‘lage lander’ betreft: voor mij is het onvoorstelbaar dat je bij je volle verstand het risico neemt in het Thaise gevangenisstelsel terecht te komen………


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website