De Wat Phra That Rueang Rong ligt op ongeveer acht kilometer van Si Sa Ket aan de Yang Chum Noi road. Het is een belangrijke boeddhistische tempel voor de bevolking in het gebied en wordt vooral veel in het weekend bezocht.

Het is naast een tempel, tevens een museum. Op de borden langs de weg staat de tempel ook aangegeven als het ‘Four Tribes Thailand Museum’. Je vindt er naast de bekende Boeddhistische relikwieën, een historisch overzicht van de vier volkeren uit Isaan: Lao, Khmer, Suai, en Yoe.

Het complex omvat tevens een soort tuin met enorme beelden van dieren zoals een olifant, waterbuffel, apen en nog veel meer. De belangrijkste pagode bevindt zich op de top van het enorme gebouw, dat beschikt over een spectaculair uitzicht over de rijstvelden en dorpen van het platteland Sisaket.

Khun Peter:
Je hebt tempels en tempels, maar deze is echt de moeite waard wanneer je in de buurt bent. Ik was er begin september,  het regenseizoen loopt dan ongeveer ten einde. Het voordeel daarvan is dat de natuur in Isaan dan prachtig groen is.

Je kunt helemaal naar boven lopen naar de top van de tempel. Van daaruit heb je prachtig uitzicht over de langgerekte rijstvelden. Werkelijk een plaatje!

De onderstaande foto’s geven je een indruk.

[nggallery id=39]


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Wat Phra That Rueang Rong bij Sisaket”

  1. Robbie zegt op

    Waar ligt Si Sa Ket? Is het mogelijk dat iets nauwkeuriger aan te geven a.u.b.? Dank.

    • @ Robbie: http://nl.wikipedia.org/wiki/Sisaket_(stad)


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website