Nong Nooch Pattaya Garden

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Bezienswaardigheden, Thailand tips, Themapark
Tags: ,
25 maart 2018

Het is altijd weer verrassend om de Nong Nooch Garden te bezoeken. Men is al een lange tijd druk doende met uitbreidingen en voorlopig is dat nog niet klaar. De bezoeker merkt daar echter weinig van. Ditmaal koos ik voor een eenvoudige entree zonder rondrit door het park of het bezoeken van een show. Met vertoon van een Thais rijbewijs bedroeg de entreeprijs 150 Baht.

De nieuwe grote hal voor shows is klaar en wordt gebruikt. Daarnaast wordt een enorm groot parkeer terrein aangelegd naast het bestaande.

Doordat ik voor een “kale”entreeprijs gekozen had, heb ik dit keer gebruik gemaakt van de fraai aangelegde wandelpaden met goed onderhouden loopbruggen over een aantal attracties. Dit is niet overal geschikt voor mensen met rollators of invalidewagentjes.

De wandelpaden zijn gedeeltelijk overschaduwt door bomen en beplanting. Door deze keuze om eens te gaan lopen, was het park verrasssend anders. De Stone Hedge tuin ( foto boven) zag er van bovenaf totaal verschillend uit dan wanneer men er langs reed.

Op de wandelroute komt men ook bij de fraaie hal waar de mooie auto’s van de eigenaar opgesteld staan. Een aantal sportwagens, buggies en aantal opmerkelijk gebouwde kleine auto’s, bijvoorbeeld een gehalveerde Mini Cooper, waar de achter wielen achter de voorstoeltjes gemonteerd waren. Voor degene, die het wat warm vinden, is dit een ideale plek om even uit te rusten bij de koffiebar in deze goed gekoelde tentoonstellingsruimte.

Aanvankelijk bestond het park uit 7 themagebieden, maar door de komst van een dinosaurus onderwerp is dit verder uitgebreid. Dit gedeelte is nog niet af, wel is het gebrul van deze prehistorische dieren al op afstand te horen.

Er zijn meerdere postings op Thailandblog over de Nong Nooch Garden verschenen. Onder meer dat dit park uniek is in zijn soort en dat het al internationaal een paar keer de eerste prijs heeft gewonnen door opzet en aanleg.

Meer informatie: www.nongnoochtropicalgarden.com en www.facebook.com/nongnooch.pattaya

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website