Een nieuw attractiepark Suanthai Pattaya

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Bezienswaardigheden, Themapark
Tags: ,
21 juli 2018

Aan de 331 in Pattaya is een nieuw attractie verschenen: Suanthai Pattaya. Volgens de advertenties en folders biedt het veel. Zo wordt er geadverteerd met horse carriadge, floating market, Thai river boat tour, songkran festival acticities, Thai cultural show om maar een greep uit de folder te nemen.

De toegangsweg is mooi aangelegd en de entree met Thais rijbewijs bedraagt 199 Baht, alles inclusief. Het park is overzichtelijk; een eufemisme voor klein, hoewel het schoon en mooi is ingericht. Er wordt gekozen voor een sightseeing car service, je weet maar nooit wat je onderweg allemaal te zien krijgt. Na 7 minuten was, na langs een vijver gereden te hebben, de sightseeing over. Op dezelfde vijver werd ook de Thai River boat tour aan geboden. Ook deze was na 10 minuten beëindigd, de “rivier” lees vijver was niet groter.

Op weg naar de horse carriadge waren onderweg fruitbomen gepland met daarbij de naambordjes, aan de andere kant van de weg was een rijstveldje aangelegd. Voor nog geen 200 Baht kan men ook geen grotere activiteiten verwachten. De Thai cultural show duurde bijna een uur. Maar voordat deze begon kwam een fraai uitgedoste ladyboy langs, waar men mee op de foto kon, gevolgd door een kartonnen geit, die met een klepperende bek probeerde een paar Bahtjes te vangen.

Op een soort catwalk werden stukjes Thaise cultuur uitgebeeld en zwaardvechtende krijgers. Een leuk B-gehalte, waar men gelukkig droog zat tijdens een heftige stortbui buiten. Een beetje kinderlijk onnozel was dat men hier een Loy Kratong Festival kon vieren. Mensen konden zich hier verkleden in klaarliggende Thaise kleding, grote regentonnen met bakjes stonden langs de kant opgesteld en daarna kon het feest beginnen.

Aardig zijn de versieringen en beelden onderweg en een “waterval’ met naga’s, verder kan men bij meerdere kraampjes zijn honger en dorst stillen.

Voor 199 Baht mag men niet veel verwachten, maar ouders met kinderen kunnen hier best een poosje doorbrengen.

Suanthai Pattaya

 • Adres: 313/1 Moo6, Bang Lamung District, Chon Buri 20150, Thailand
 • Geopend van 09.00 tot 18.00 uur

 

No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Een nieuw attractiepark Suanthai Pattaya”

 1. Walter zegt op

  Nou toch fijn dat ik Thais rijbewijs heb… Want mijn smile op stadhuis Amphoe heeft me tot nog toe GEEN Thai ID card opgeleverd…. Men beweerd dat dat kan, middels formulieren van mijn Nederlandse ambassade… Met verlengen paspoort maar eens balletje opgegoiid, nee hoor onzin, je blijft farang, en geen farang heeft een Thaise ID card…..

  • koos zegt op

   Geen echte thais ID card maar wel een pinky voor buitenlanders in thailand.
   Die heb ik zelf ook en tevens een huisregistratie boek.
   Is hetzelfde als het huisboekje alleen thai blauw en buitenlander een geel boekje.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website